az anya kötelességei


kicsiflóra # 2008.11.30. 22:05

Abban a témában szeretnék segítséget kérni, hogy amennyiben az apa rendszeresen fizeti a magas összegű gyermektartást és az anya nem megfelelően látja el a gyermeket, hová lehet fordulni segítségért, hogy az anya rá legyen szorítva a gyermek megfelelő ellátására.
/Szinte minden nap a nagymama és a nagynéni vigyáz rá, nem kap megfelelő ételeket, amennyiben az anya mégis a gyermekkel van, fáradtságra hivatkozva nem foglalkozik vele. Sajnos nem megfelelő az öltözködés sem, már az óvodában is kicsúfolják a pajtásai. Nem is sorolom tovább./

lajoska32 # 2008.11.30. 23:49

Talán jelentsd fel az ovit,hogy nem a te szád szerint főznek.Gondolom együtt élsz az anyával,hogy ilyen alaposan ismered a napi beosztását.Ha tényleg gond lenne vele az ovinak(hivatalból)jeleznie kellett volna már rég a szoc központ felé.Öltözködni meg mindenki úgy ,ami neki tetszik.Nemá'hogy ez is probléma legyen.Keress olyan pasit,akinek nincs gyereke.Az majd nem fizet magas gyerektartást.
Vegyél ruhát,meg fizess be menzára,ha tényleg érdekel a gyerek sorsa,azt meg Te tudod felétek hol lehet...

Utepite # 2008.12.01. 02:52

Tulajdonképpen mit szeretnél, hogy a nagymama kevesebbet és az édesanya többet foglalkozzon a gyerekkel, hogy a gyermek másmilyen ruhákban járjon, és mást egyen? Az, hogy a véleményeddel nem értesz egyet a gyermek anyjának a szokásaival, az a leveledből egyértelmű. Azt szeretnéd, hogy Te ebbe hivatalos úton is beleszólhassál?

Az embert sokszor elviszik az érzelmei, különösen, ha haragszik valakire, valakikre. Sőt, a realitástól való eltérés akkor sem ritka, ha nagyon szeretünk valakit, valakiket. Leveledből úgy tűnik, mintha Nálad valamelyikről lenne szó.

Üdvözelettel.
Gergely

kicsiflóra # 2008.12.01. 09:15

Sajnálom, hogy félreértettetek, bár az is igaz, hogy 8-10 sorban nem lehet bemutatni a helyzetet. Nincs harag, nincs szó irigységről a pénz miatt, szerencsére nem kell számolganunk. /Nekem is van gyermekem, érdekes módon nekem nincs problémám az apukájával, hogy megfelelően gondoskodom-e a közös gyermekünkről./

Én nem érzelmi hozzászólásokat kértem, hanem racionális segítséget, hogy hová lehet fordulni ilyen esetben, de úgy látom, ez is ugyanolyan hely, mint a többi. Az a lényeg, hogy jól beszóljunk egymásnak.
Segíteni próbálok egy tanácstalan apukának, akinek még köszönni sem köszön a gyerek anyja, de majd máshol próbálkozom.
Szép napot mindenkinek!

lajoska32 # 2008.12.01. 09:35

Na gondolom meg még csúnyán is néz rá.Egy tényleg jó tanács,ne keverd a Sz@rt,nem rád tartozik.Amennyiben a gyereknek védelemre lenne szüksége,az ovónéni már jelezte volna!A Te exed,mennyire avatkozik be az életetekbe?Zaklat benneteket,rágalmaz?Na látod.Ha jogi oldalát nézzük,te ,ha így folytatod,kimeríted ezeket,ami hála égnek,már bűncselekmény.
Az első mondatod a pénzről szólt,tehát az csipi a csőrődet.Ezek a nők!,úgy vigyáznak az ember pénzére,mintha sajátja lenne!Azonkívül semmi ,de semmi közöd nincs ,hogy más gyereke kivel van,pláne ,ha az illetőnek kapcsolattartási joga van(nagymama,testvér).Azonkívül anyukának gondolom nincs párja,neked meg van,majd jól feljelentünk,ha az új párod viszi az iskolába a te gyerekedet.
Ha meg szegény gyerek annyira sínylődik tessék gyermekelhelyezési pert indítani.Pont.A többi csak képmutatás,meg a fent említettek keverése...
U.i.a fene azt az érzékeny lelkét,bezzeg a másikat sárba taposni...
Meg: tanácstalan apuka próbáljon közreműködni volt nejével,mint írtam ruha,gyümölcs-zöldségfélék vásárlása...többre megy,mint a feljelentgetésekkel.

kicsiflóra # 2008.12.01. 12:04

Hú lajoska 32 nagyon figyelsz, hogy mit írok, csak nem értesz. Lehet az IQ-dat jelöli a 32?

ELNAVIGÁLTAM - EZ VOLT AZ UTOLSÓ HOGY IDE BENÉZTEM.

Kellemes karácsonyt :)

lajoska32 # 2008.12.02. 10:01

Kicsiflóra!Látod ez a baj,ha valaki nem azt mondja amihez görcsösen ragaszkodsz,akkor az már hülye.Pont ezért tartsd távol magad olyan dolgoktól,amik nem rád tartoznak.Fényévekre vagy a realitásoktól.Ha feljelengeted anyukád,hogy nem tetszik neked,a gyerek ruházata,akkor kiröhögnek,meg a többi hülyeségedért is.Az ovisok tudod csúfolják egymást ez van.A gyerek meg nálatok azt mondja,amit hallani szeretnétek,mert okosak a gyerekek,azt már biztos megtanulta,mit akarsz hallani.Azt,hogy milyen rossz neki,meg nem kap enni stb.Mert ismer téged,ellentmondani neked ugye nem lehet.
Feljelenteni neketek akkor lehet,ha a láthatásokat nem tartja be.
Az értelmezéssel is neked vannak gondjaid,nem én írtam egyedül,hogy ez csupán bosszúhadjárat akar lenni részedről,érdekes más is így látja...
32-es IQ val nem itt irogatnék, a 32 a házam külső falán lóg.És túlságosan nem is kell figyelnem rengeteg ilyen "aggódó"emberrel találkoztam már!Mint írtam:ha nem látjátok a gyermek fejlődését megfelelően anyukánál ,tessék elperelni,annyira hülye még te sem lehetsz,hogy pár feljelentéstől majd több banánt kap a gyerek.