Közös szülői felügyelet

_Wasp_ # 2008.12.11. 10:59

Ha komolyan gondolod a dolgot, érdemes elmenni negyedik, ötödik ... ügyvédhez, (persze itt csak családjogban profiról beszélünk, akinek van évi egy-két ilyen ügye, az nem számít annak)

Az általuk említett "nem biztos eredmény" alatt értsd: sajnos elég valószínűtlen hogy sikerrel jársz. Az állandóság elve ugyanis az elhelyezés kérdésében is érvényesül.

Mindazonáltal mivel itt a gyermeked életét szinte a legnagyobb mértékben befolyásoló kérdésről van szó, így ha úgy látod, hogy jelentősen jobb lenne a kicsinek nálad, akkor (szerintem) feltétlenül érdemes megpróbálni.

Az iskola és lakóhely kiválasztásába természetesen beleszólásod van a Csjt. szerint. Ha viszont nem veszik figyelembe a véleményed / gyermeked érdekeit, mehetsz panaszra....
...a gyámhatósághoz .... de nem hiszem, hogy nagyon súlyos joghátrányt szabnának ki az anyára emiatt.

Természetesen ha elhelyezésért folytatott harc mellett döntesz, akkor javasolt minden ilyent jelezni a GYH-nál, hogy legyen minél több igazolható tény a kezedben.
Viszont ehhez az ügyhöz úgyis feltétlenül szükséged lesz ügyvédre, aki a pontos pertaktikai tanácsokkal is ellát majd, tehát javaslom a tájékozódást ott folytatni.

(Amikor a fórumozók ügyvédhez küldik a kérdezőt, az nem "lerázás" mint sokan gondolják, hanem egyrészt a jogi tanácsadásnak nagyon szigorú szakmai követelményei vannak, másrészt nem lehet alapos tényvázlat nélkül segíteni, harmadrészt nagyon meghaladja a fórum kereteit mert ide kb. csak egy rövid jogszabályi hivatkozás-magyarázat férhet be, és még hosszan sorolhatnám...)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

sagit # 2008.12.11. 06:21

Köszi a választ!

Röhelyes de már voltam vagy 3 ügyvédnél és nem vállalják az elhelyezésit mert "nem biztos a győzelem" és nem akarják irodájuk imidzsét lerontani.
Az állandóságról beszél mindenki mikor a gyerek elhelyezésről, életéről beszél. Hogy nem lehet kivenni abból a környezetből nehogy sérüljön. De úgy látszik ez csak apákra érvényes...
Iskolát válthat az én beleegyezésem nélkül?

köszi

_Wasp_ # 2008.12.10. 22:23

Beleszólhatok e én ebbe? Meg tudom akadályozni?
igen, nemigen.

Ilyenkor nem kell figyelembe venni a gyermeknek az állandóságot?
Kinek?

Van esélyem rá hogy ne vigye magával a gyermekeim?
kérdezd meg tőle...

Ha úgy értetted a kérdéseket, hogy bírósági pert indítanál elhelyezés megváltoztatására, akkor a válaszok:

igen, igen, igen, igen. (értsd: talán.)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

sagit # 2008.12.10. 19:01

Üdv Mindenkinek !

A kérdésem az lenne hogy mikor van közös szülői felügyelet?
Válásunkkor kértem a Bírót hogy írja bele a papírokba de ő azt mondta hogy mivel közös megegyezéssel válunk ez alapból benne van és nem kell külön beleírni.
A Gyámügy viszont hiányolja most.
A másik kérdésem az lenne hogy az anya összeveszett a kisfiam tanítónőjével mert kifogásolták a gyermek iskolai felkészültségét. És erre a volt nejem ki akarja venni a gyereket a megszokott iskolájából aki ott 2.os.
Beleszólhatok e én ebbe? Meg tudom akadályozni?
Ehhez kapcsolódik a harmadik kérdés.
Összejött egy pasival és el akar költözni és gyerekeket kivenni iskolából ovodából. Az egész család itt van helyben ő pedig el akar menni..
Ilyenkor nem kell figyelembe venni a gyermeknek az állandóságot?
Van esélyem rá hogy ne vigye magával a gyermekeim?

Előre is köszönettel:

sagit