Köszönöm a válaszát. Nem pontosan értem, hogy ez mit jelent. Az özvegyi haszonélvezeti jog szerint nála maradnak a festmények, de a mi tulajdonunkban maradnak? Mi a garancia arra, hogy nem adja el, nem ajándékozza el őket? A Bíróság ad erre nekünk valami biztosítékot? És mit fogunk csinálni, ha Ő egyszer meghal? Perelnünk kell? Kitől? Miért nem él itt a törvényes öröklési rend? Melyik az erősebb jog?
Névtelen bejelentés
- 1
- 2
Amit leír, abból az derül ki, hogy itt nem is bizonyítási kérdésről van szó. A leírtak alapján érvényes végrendelet hiányában hiába sikerülne a puszta szándékot akár bizonyítani is.
Köszönöm, hogy kérdést kaptam. A lényeg, sűrítve. Nagyi meghalt végrendelet nélkül. Édesapám, második feleségével, nyilván hazavitte az értékeket.Édesapám is meghalt, ugyancsak végrendelet nélkül. Az özveggyel folytatott hagyatéki tárgyalás során, bizonyos festmények,melyek régóta a család bírtokában vannak, kimaradtak az egyezségből. (Hiba, de tapasztalatlanok vsgyunk). Később szóban megegyeztünk abban, hogy 4 festményből kettőt megkapunk, amikor lakást cserél. Ez megtörtént, a képeket nem adja. Mi most nem tudjuk bizonyítani, hogy a Nagymama ezeket nekünk szánta. Ezt Ő többször is kijelentette, ezt hárman állítjuk. A Bíró szerint ez nincs ezzel bizonyítva.Az özvegyi haszonélvezetre hivatkozva az a döntés született, hogy a festményeket az özvegy megtarthatja. Mit kellene tennünk? Köszönöm,ha válaszol.
Ha nem volt érvényes végrendelet, akkor teljesen mindegy, hogy az örökhagyó mit kinek hogy szánt. Miért lényeges a kérdés a perben?
Talán valaki tud segíteni!
Hogyan lehet a Bíróság számára elfogadhatóan bizonyítani, hogy végrendelet nélkül elhunyt Nagymamánk az unokáknak szánt bizonyos családi értékeket, ha két tanu vallomása nem elégséges. Ezeket az értékek most, az ugyancsak végrendelet nélkül elhunyt édesapánk özvegyénél vannak, az özvegyi haszonélvezetre hivatkozva nem hajlandó kiadni őket. Festményekről van szó, életminőségét nem befolyásolják, a bíró bizonyítatlannak tekinti 2 testvér állítását + édesanyánk tanuvallomását. Van valakinek egy jó tanácsa?
Persze. Hatóság félrvezetése; hamis vád, ilyesmi. Tehetsz feljelentést ismeretlen tettes ellen - ha a hatóság nem tesz.
A mai napon felkeresett a helyi Önkormányzat jegyzői gyámhatóságának az ügyintézője egy névtelen bejelentés alapján. Elmondása szerint a bejelentő azt állította, hogy a gyermekemet éheztetem, és a közigazgatási hivatal utasította arra, hogy az ügyben azonnal eljárjon. Az ügyintéző megállapította a bejelentés megalapozatlanságát, helyesebben még a gyermek háziorvosát is felkeresi.A háziorvos akárhányszor nála járunk azt mondja, hogy a gyermek túl sokat eszik. Egy 8 hónapos, 11 kg-os babáról van szó.
Miképpen ismerhetem meg a névtelen bejelentő személyazonosságát, ha bejelentését elektronikus levélben tette? Vonható-e felelősségre valamiért, ha előkerül?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02