gyermkelhelyezés.

kiszacsek # 2009.02.13. 18:23

sajos elkövettem egy hülyeséget,amiért 9 hónap börtönbüntetést kaptam. van egy 1,5éves kisfiam,akit sajnos az apukáára nem merek hagyni,ert alkoholista.ilyen esetben hol tudom elhelyezni a kisfiamat?csecsemöotthobn,gyermekek átmeneti otthonában,vagyintézetben?kivel kell felvennem a kapcsolatot?a gyámügyön még nem mertem érdeklődni,mert féek hogy elveszik a kisfiamat.

monalisa1 # 2009.02.13. 18:42

Nincs senki saját rokonod, megbízható ismerősöd? Végső esetben a gyermekotthon is jobb mint az alkoholista apa...

Tessék felkeresni a gyámhivatalt! És egész biztosan nem fogják elvenni tőled a gyermeket, az "elvételre" nem adtál okot. (Az, hogy csínáltál valami stiklit amiért pár hónap bűntetés várd most rád, nem a gyermeknevelési alkalmatlanságot jelenti, nem.)

ObudaFan # 2009.02.15. 14:24

Hacsak nincs megszüntetve az apuka szülői felügyeleti joga, akkor nála kell addig elhelyezni a gyermeket, amíg te bent vagy. A gyámhatósággal jobb, ha te veszed fel a kapcsolatot. A szülői felügyeleti jog megszüntetése iránt ők is indíthatnak pert, ha meg tudod győzni őket.