El akarják venni a gyermekeim

Grád András # 2009.06.25. 20:26

Csatlakozom Nem Adjuk Fel-hez.

"A gyerekeket 2,5 éve nekem ítélte a bíróság de a kapcsolattartást nem szabályozták le."

Már itt megdőlt a dolog, ugyanis hacsak a bíró nem volt merevrészeg, ez fogalmilag kizárt. Vagy közös lett a szülői felügyelet és ezért nem szabályozták a kapcsolattartást, akkor viszont joggal viheti el a gyerekeket, vagy Daffnynál helyezték el, akkor viszont a következő "új bekezdés" a kapcsolattartás volt. Szóval a mesét már ismerjük, halljuk a valóságot! Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

nem adjuk fel # 2009.06.25. 19:28

bocs hogy ilyet irok de sántit a történeted valahol
ha valaki ismeri ezeket a dolgokat hát én ismerem és tudom hogy ez igy ebben a formában nem igaz mert ha igzat irsz és bizonyithato már rácsok möggöt lenne vagy nem irtál le valamit vagy beijedtél és várod a csodát hogy majd megoldodik valahogy

daffny # 2009.06.08. 10:12

Köszönöm,a tanácsokat és,hogy megértő szavakra találok.

monalisa1 # 2009.06.03. 17:53

daffny

Átmeneti időre nem tudsz a gyermekekkel máshová költözni: szülő, rokon, ismerős, munkatárs stb., csak hogy ne legyél nap mint nap a látóképében.

A gyámhatóság is segíthetne: pár hónapos anyaotthoni elhelyezés.

Mert amíg az ex-nek jelen idő szerint ti vagytok a napi "programja" - jobb elfoglaltság hiányában.

A gyermekeket meg ne add mindenkor, a láthatásban is legyen rendszer, kiszámíthatóság. És ne kötelezően kelljen menniük hanem örüljenek hogy az apu jön értük...

Persze amikor a nagyobbi idegileg sajnos már kivan, a dolgok maguktól jóra nem fordulnak. Szerencsétlen srác, nagyon vigyázz rá - nagyon szüksége van az anyai szeretetre.

"Lisa"
laikus hozzászóló

daffny # 2009.06.03. 11:38

Kedves kalamalyka

Ez már megtörtént és vissza dobták az ügyemet,nem ez rossz kifejezés a határozatban az áll,hogy a gyámhivatalra tartozik,oda viszont már 04,17-én beadtam a szabályozásra a kérelmet és ezidáig annyi történt,hogy kértek az apára egy lakcím ellenörzést.Múlthét szerdán már a mentő vitte el a nagyobbik gyermekem idegösszeroppanás miatt.Öngyilkossággal fenyegetőzött,és el is szökött,hogy ráijesszen az apjára a saját elmondása szerint azt mondta hogy nem akart igazából öngyilkos lenni csak az apjára akart ráijeszetni.Hála istennek nem is csinállt semmit magával.De azért beszállították a gyermek pszhiiátrijára.

daffny # 2009.06.03. 11:29

Rendszeresen idejár a lakásomhoz és a szomszédoknál üldögél,és ha meglát kiszalad leköpdös szidalmaz,vagy bántalmaz,persze mindezt a gyermekek elött.Ha a párom is ott volt akkor nem mert kijönni csak trágár dolgokat kiabált,a szomszéd udvaráról.Múlthét szerdán,úgy jött nekem,hogy a kezemben volt a legkissebb gyermekem is pehére a párom itthon volt,hát nem úszta meg szárazon.minek kell még bekövetkeznie,hogy a hatóságok tegyenek is valamit.A rendőrségen már többször is feljelentettem,voltam a bíróságon,távol tartási kérelmet adtam be,a kapcsolattartás szabályozását is kértem,de vissza dobták,hogy a gyámhivatalra tartozik.minden honnan elutasítást kaptam akkor most hová mennyek még?Ki tud segíteni.Voltam a gyámhatóságon is ott azt mondták ha odaér hivatalból az ügy kiemelik a gyerekeket a családból ideiglenes otthonban helyezik el őket amíg megoldom a családi problémáimat,mert nem csak az apa veszélyezteti a gyerekeket hanem én is mert nem tudom őket megvédeni ettől a háborús helyzettől.Ha van kérdés,hogy tisztán tudja-játok látni a helyzetem hogy hátha tudtok adni valami hasznos tanácsot szívesen válaszolok.Előre is köszönöm.

kalamalyka # 2009.06.03. 10:13

Akkor a lehető legygorsabban irány a bíróság!! Kérni kell a szabályozását a láthatásnak. Ideiglenes intézkedést is kérni, a leírtakkal alátámasztva. !!!

daffny # 2009.06.03. 09:48

12 évig éltünk együtt.Nagyrészt én tartottam el.Szó szerint uralkodott rajtam.Végre sikerült kiraknom,és most egy új párkapcsolatban élek.A gyerekeket 2,5 éve nekem ítélte a bíróság de a kapcsolattartást nem szabályozták le,passz,hogy miért ezt akkor még én sem vettem észre mert örültem,hogy eddig is eljutottam.Most viszont minden hétvégén jön és viszi a gyerekeket,van hogy még hétköznap is amikor kedve szottyan rá,2 hónap alatt 1 hétvégét voltak itthon a gyerekek és az is nagy harc árán,bántalmazott leköpködöt stb.Amikor elviszi a gyerekeket mindig telebeszéli a fejüket és azt ecseteli nekik,hogy hogyan fogja levágni a fejemet és a páromét,ha meglátja hogy a gyerekek megfogják a párom kezét vagy ha hagyják hogy én átöleljem öket.

ObudaFan # 2009.06.02. 11:31

Egyelőre épp a lényeget nem tudjuk. Annyi látszik, hogy az apa és közted van egy nagy vita, de hogy miért, az nem.

daffny # 2009.06.02. 11:26

Most megyek 14,00-ra a családsegítőbe kíváncsi vagyok mire jutok.Mindig egy kis reménnyel futok neki a dolgoknak,aztán ismét szembesülök vele,hogy egy falnak ütközök megint.Ha van javaslat,hogy esetleg merre induljak,hogy csak egy aprócska kis kaput is találjak,kérem jelezzetek.Köszönöm.

daffny # 2009.06.02. 10:05

Az apa folyamatosan zaklat bántalmaz minket,de leginkább engem a gyerekek előtt.Már mindenhová mentem segítségér de azt kell,hogy mondjam nagyon elszomorít a magyar csiga lassú igazságszolgáltatás.Hónapok óta járom a rendőrséget feljelentések tömkelegét adtam már be de még mindig semmi.A bíróságon is voltam távóltartási kérelmet beadni.Elutasítottak.Próbáltam a gyerekektől való eltiltást szintén a bíróságon de hiába.Át passzoltak a gyámhivatalnak,hogy rájuk tartozi.A gyámhivatal azt mondja,hogy hozzájuk csak a láthatás beszabájjozása tartozik.Az eltiltás nem,azzal forduljak a gyám hatósághoz.A gyámhatóságon azt mondták,hogy ha odaér hivatalból az ügy hozzájuk,kiemelik a gyerekeket a családból és ideiglenes otthonba helyezik el őket amíg rendezödnek a családi viszályok.Nem a probléma okozóját segítenek megszüntetni egyszerübb elvinni a gyerekeket egy anyától,pedig csak az apát kéne eltiltani.