Az apa folyamatosan zaklat bántalmaz minket,de leginkább engem a gyerekek előtt.Már mindenhová mentem segítségér de azt kell,hogy mondjam nagyon elszomorít a magyar csiga lassú igazságszolgáltatás.Hónapok óta járom a rendőrséget feljelentések tömkelegét adtam már be de még mindig semmi.A bíróságon is voltam távóltartási kérelmet beadni.Elutasítottak.Próbáltam a gyerekektől való eltiltást szintén a bíróságon de hiába.Át passzoltak a gyámhivatalnak,hogy rájuk tartozi.A gyámhivatal azt mondja,hogy hozzájuk csak a láthatás beszabájjozása tartozik.Az eltiltás nem,azzal forduljak a gyám hatósághoz.A gyámhatóságon azt mondták,hogy ha odaér hivatalból az ügy hozzájuk,kiemelik a gyerekeket a családból és ideiglenes otthonba helyezik el őket amíg rendezödnek a családi viszályok.Nem a probléma okozóját segítenek megszüntetni egyszerübb elvinni a gyerekeket egy anyától,pedig csak az apát kéne eltiltani.
El akarják venni a gyermekeim
Most megyek 14,00-ra a családsegítőbe kíváncsi vagyok mire jutok.Mindig egy kis reménnyel futok neki a dolgoknak,aztán ismét szembesülök vele,hogy egy falnak ütközök megint.Ha van javaslat,hogy esetleg merre induljak,hogy csak egy aprócska kis kaput is találjak,kérem jelezzetek.Köszönöm.
Egyelőre épp a lényeget nem tudjuk. Annyi látszik, hogy az apa és közted van egy nagy vita, de hogy miért, az nem.
12 évig éltünk együtt.Nagyrészt én tartottam el.Szó szerint uralkodott rajtam.Végre sikerült kiraknom,és most egy új párkapcsolatban élek.A gyerekeket 2,5 éve nekem ítélte a bíróság de a kapcsolattartást nem szabályozták le,passz,hogy miért ezt akkor még én sem vettem észre mert örültem,hogy eddig is eljutottam.Most viszont minden hétvégén jön és viszi a gyerekeket,van hogy még hétköznap is amikor kedve szottyan rá,2 hónap alatt 1 hétvégét voltak itthon a gyerekek és az is nagy harc árán,bántalmazott leköpködöt stb.Amikor elviszi a gyerekeket mindig telebeszéli a fejüket és azt ecseteli nekik,hogy hogyan fogja levágni a fejemet és a páromét,ha meglátja hogy a gyerekek megfogják a párom kezét vagy ha hagyják hogy én átöleljem öket.
Akkor a lehető legygorsabban irány a bíróság!! Kérni kell a szabályozását a láthatásnak. Ideiglenes intézkedést is kérni, a leírtakkal alátámasztva. !!!
Rendszeresen idejár a lakásomhoz és a szomszédoknál üldögél,és ha meglát kiszalad leköpdös szidalmaz,vagy bántalmaz,persze mindezt a gyermekek elött.Ha a párom is ott volt akkor nem mert kijönni csak trágár dolgokat kiabált,a szomszéd udvaráról.Múlthét szerdán,úgy jött nekem,hogy a kezemben volt a legkissebb gyermekem is pehére a párom itthon volt,hát nem úszta meg szárazon.minek kell még bekövetkeznie,hogy a hatóságok tegyenek is valamit.A rendőrségen már többször is feljelentettem,voltam a bíróságon,távol tartási kérelmet adtam be,a kapcsolattartás szabályozását is kértem,de vissza dobták,hogy a gyámhivatalra tartozik.minden honnan elutasítást kaptam akkor most hová mennyek még?Ki tud segíteni.Voltam a gyámhatóságon is ott azt mondták ha odaér hivatalból az ügy kiemelik a gyerekeket a családból ideiglenes otthonban helyezik el őket amíg megoldom a családi problémáimat,mert nem csak az apa veszélyezteti a gyerekeket hanem én is mert nem tudom őket megvédeni ettől a háborús helyzettől.Ha van kérdés,hogy tisztán tudja-játok látni a helyzetem hogy hátha tudtok adni valami hasznos tanácsot szívesen válaszolok.Előre is köszönöm.
Kedves kalamalyka
Ez már megtörtént és vissza dobták az ügyemet,nem ez rossz kifejezés a határozatban az áll,hogy a gyámhivatalra tartozik,oda viszont már 04,17-én beadtam a szabályozásra a kérelmet és ezidáig annyi történt,hogy kértek az apára egy lakcím ellenörzést.Múlthét szerdán már a mentő vitte el a nagyobbik gyermekem idegösszeroppanás miatt.Öngyilkossággal fenyegetőzött,és el is szökött,hogy ráijesszen az apjára a saját elmondása szerint azt mondta hogy nem akart igazából öngyilkos lenni csak az apjára akart ráijeszetni.Hála istennek nem is csinállt semmit magával.De azért beszállították a gyermek pszhiiátrijára.
daffny
Átmeneti időre nem tudsz a gyermekekkel máshová költözni: szülő, rokon, ismerős, munkatárs stb., csak hogy ne legyél nap mint nap a látóképében.
A gyámhatóság is segíthetne: pár hónapos anyaotthoni elhelyezés.
Mert amíg az ex-nek jelen idő szerint ti vagytok a napi "programja" - jobb elfoglaltság hiányában.
A gyermekeket meg ne add mindenkor, a láthatásban is legyen rendszer, kiszámíthatóság. És ne kötelezően kelljen menniük hanem örüljenek hogy az apu jön értük...
Persze amikor a nagyobbi idegileg sajnos már kivan, a dolgok maguktól jóra nem fordulnak. Szerencsétlen srác, nagyon vigyázz rá - nagyon szüksége van az anyai szeretetre.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszönöm,a tanácsokat és,hogy megértő szavakra találok.
bocs hogy ilyet irok de sántit a történeted valahol
ha valaki ismeri ezeket a dolgokat hát én ismerem és tudom hogy ez igy ebben a formában nem igaz mert ha igzat irsz és bizonyithato már rácsok möggöt lenne vagy nem irtál le valamit vagy beijedtél és várod a csodát hogy majd megoldodik valahogy
Csatlakozom Nem Adjuk Fel-hez.
"A gyerekeket 2,5 éve nekem ítélte a bíróság de a kapcsolattartást nem szabályozták le."
Már itt megdőlt a dolog, ugyanis hacsak a bíró nem volt merevrészeg, ez fogalmilag kizárt. Vagy közös lett a szülői felügyelet és ezért nem szabályozták a kapcsolattartást, akkor viszont joggal viheti el a gyerekeket, vagy Daffnynál helyezték el, akkor viszont a következő "új bekezdés" a kapcsolattartás volt. Szóval a mesét már ismerjük, halljuk a valóságot! Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02