Sziasztok,
A sztori a következő. Volt egy hosszabb ideig fennálló élettársi kapcsolatom, ami nemrég szűnt meg.
Tavalyelőtt volt egy veszekedésünk, ami tettlegességig fajult mindkettőnk részéről, látlelet nem készült egyikőnkről sem. Viszont azzal vagyok befenyítve, hogy a legjobb barátnője menne ellenem tanúskodni, hogy ő látta a volt élettársamon a sérüléseket. Kérdésem itt az, hogy ha nincs látlelet, akkor a bíróság elfogad egy eleve elfogult tanút, és ha igen, akkor ez a kisebb verekedés végét jelentheti hivatalosan az élettársi kapcsolatnak? Utána még több, mint egy évig együtt éltünk, és a közös vállalkozásunkban együtt dolgoztunk.
Tavaly a volt párom vett egy tanyát (ezt közös megegyezéssel, viszont csak az ő nevére, pontosabban még a nevén sincs, csak a széljegyzeten szerepel még), valamint egy lakást hitelre (ezt viszont titokban). A pénz, amiből vette ezeket, egy közösen indított vállalkozásból származik (és a lakása kezdőrészletét is a közös cégből fedezte, és az említett barátnőjénél rejtegette). A fenti két ingatlanhoz valamilyen módon hozzá tudok férni jogilag?
Egy utolsó gondolat még, ez nem is tartozik konkrétan ehhez a témához, csak kíváncsi vagyok. Az említett barátnő ügyvédbojtár. Nagyon jól tudta, hogy az a pénz, amit rejteget, nem a volt élettársam külön vagyona, hanem a közös cégből származik. Lehet-e ellene valami eljárást kezdeményezni? Az a baj, hogy bizonyíték nagyon nincs, mert ugye úgy is letagadná a dolgot (az a pénz egy részletfizetésből származott, volt szerződés róla, de én hülye nem másoltam le, és alighanem véletlenül "eltűnt" az eredeti, mert csak egyszer láttam).
Köszi a válaszokat.