Élettársi kapcsolat - közös vagyon

ObudaFan # 2009.06.13. 09:05

Nem volt ott, csak pár nap múlva látta a külsérelmi nyomokat (ahogy más is az enyémet). ezek szerint akkor a vallomása nem sokat ér?

Hát ez majd a bíróságon elválik. Valószínűleg nem, de minden a tárgyaláson derül ki.

A két ingatlanhoz nem férhetsz hozzá, itt pénzkövetelése lehet a közös cégeteknek.

Ez úgy nézett ki, hogy valaki tartozott nekünk elég sok pénzzel. Az utolsó részletet fogta, és elhelyezte a kedves barátnőjénél letétbe, hogy majd az lesz a lakás kezdő befizetője. Tehát ha jól sejtem, akkor ez bizony sikkasztás?

Úgy tűnik, hogy igen.

DB605L # 2009.06.12. 17:15

kisokos,

Ha nem látta a saját szemével a veszekedést, akkor nem sokat ér a vallomása. Legfeljebb arról tanúskodhat, hogy az élettársad mit mindott neki a veszekedés után.

Nem volt ott, csak pár nap múlva látta a külsérelmi nyomokat (ahogy más is az enyémet). ezek szerint akkor a vallomása nem sokat ér?

A hozzájárulásod arányában igen. Tudod bizonyítani, hogy hozzájárultál, illetve hogy a közös vállalkozásból rád jutó pénz lett felhasználva erre?

Ezt a bizonyítást hogy érted? Mivel lehetne ezt bizonyítani?

Milyen formában? Egyszerűen kivette, sikkasztott a cégből, vagy kapott osztalékot?

Ez úgy nézett ki, hogy valaki tartozott nekünk elég sok pénzzel. Az utolsó részletet fogta, és elhelyezte a kedves barátnőjénél letétbe, hogy majd az lesz a lakás kezdő befizetője. Tehát ha jól sejtem, akkor ez bizony sikkasztás?

A másik szerződő félnél még meglehet. Próbálj meg másolatot kérni tőlük.

Nehéz lesz, mert nagyon össze lett velük balhézva, de ha nincs más mód, megpróbálom.

_Wasp,

Mindenképp lesz ügyvéd. viszont az elkeserít, hogy a barátnőjével nem lehet semmit sem csinálni, nagyon megszivatnám azt a nőt, mert megérdemli. :(

kisokos # 2009.06.12. 14:08

legjobb barátnője menne ellenem tanúskodni
Ha nem látta a saját szemével a veszekedést, akkor nem sokat ér a vallomása. Legfeljebb arról tanúskodhat, hogy az élettársad mit mindott neki a veszekedés után.

ez a kisebb verekedés végét jelentheti hivatalosan az élettársi kapcsolatnak? Utána még több, mint egy évig együtt éltünk
Megválaszoltad a kérdést. Nem.

A fenti két ingatlanhoz valamilyen módon hozzá tudok férni jogilag?
A hozzájárulásod arányában igen. Tudod bizonyítani, hogy hozzájárultál, illetve hogy a közös vállalkozásból rád jutó pénz lett felhasználva erre?

nem a volt élettársam külön vagyona, hanem a közös cégből származik.
Milyen formában? Egyszerűen kivette, sikkasztott a cégből, vagy kapott osztalékot?

szerződés róla, de én hülye nem másoltam le, és alighanem véletlenül „eltűnt“
A másik szerződő félnél még meglehet. Próbálj meg másolatot kérni tőlük.

_Wasp_ # 2009.06.12. 13:59

erre itt senki nem fog tudni válaszolni.

nálad talán egy könnyű testi sértés, vagy tettleges becsületsértés fenyeget (nagyon távolról) nála egy tettleges becsületsértés (még távolabbról) illetve sikkasztás (elég közelről). Az ügyvédjelöltnél kb. semmi

de minden a tényállástól és a lehetséges bizonyítékoktól függ, amiről fogalmunk sincs.

A vagyoni dolgokat kibogozni még kacifántosabb lenne. Ügyvédet kéne fogadni...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

DB605L # 2009.06.12. 12:45

Sziasztok,

A sztori a következő. Volt egy hosszabb ideig fennálló élettársi kapcsolatom, ami nemrég szűnt meg.

Tavalyelőtt volt egy veszekedésünk, ami tettlegességig fajult mindkettőnk részéről, látlelet nem készült egyikőnkről sem. Viszont azzal vagyok befenyítve, hogy a legjobb barátnője menne ellenem tanúskodni, hogy ő látta a volt élettársamon a sérüléseket. Kérdésem itt az, hogy ha nincs látlelet, akkor a bíróság elfogad egy eleve elfogult tanút, és ha igen, akkor ez a kisebb verekedés végét jelentheti hivatalosan az élettársi kapcsolatnak? Utána még több, mint egy évig együtt éltünk, és a közös vállalkozásunkban együtt dolgoztunk.

Tavaly a volt párom vett egy tanyát (ezt közös megegyezéssel, viszont csak az ő nevére, pontosabban még a nevén sincs, csak a széljegyzeten szerepel még), valamint egy lakást hitelre (ezt viszont titokban). A pénz, amiből vette ezeket, egy közösen indított vállalkozásból származik (és a lakása kezdőrészletét is a közös cégből fedezte, és az említett barátnőjénél rejtegette). A fenti két ingatlanhoz valamilyen módon hozzá tudok férni jogilag?

Egy utolsó gondolat még, ez nem is tartozik konkrétan ehhez a témához, csak kíváncsi vagyok. Az említett barátnő ügyvédbojtár. Nagyon jól tudta, hogy az a pénz, amit rejteget, nem a volt élettársam külön vagyona, hanem a közös cégből származik. Lehet-e ellene valami eljárást kezdeményezni? Az a baj, hogy bizonyíték nagyon nincs, mert ugye úgy is letagadná a dolgot (az a pénz egy részletfizetésből származott, volt szerződés róla, de én hülye nem másoltam le, és alighanem véletlenül "eltűnt" az eredeti, mert csak egyszer láttam).

Köszi a válaszokat.