Szerintem megoldható lenne ez úgy, hogy a gyámhatóság a szerződés megkötésére kirendel egy eseti gondnokot. De ha a gyámhatóság a te ilyen irányú kérelmed ellenére sem lesz erre hajlandó, akkor elképzelhető, hogy még a legjobb megoldás az lesz, ha lemondasz a gondnokságról. Ebben az esetben viszont valószínűleg hivatásos gondnokot rendel ki a gyámhatóság, akit még meg is kell, hogy győzz arról, hogy ez így rendben lesz.
öröklés, gyámsági ügy
Szerintem meg lehetne ezt oldani úgy, hogy a gyámhatóság csak ennek a szerződésnek a megkötésére eseti gondnokot rendel, de ha a hatóság erre azután sem lesz hajlandó, hogy erre felhívod a figyelmét, akkor elképzelhető, hogy célszerű lemondani a gondnokságról. Más kérdés, hogy akkor valószínűleg hivatásos gondnok kirendelésére kerül sor, és őt még erről a konstrukcióról meg is kell győzni.
Mindenkit köszöntök!
Testvérem gyámságom alá helyezésre került súlyos demenciája miatt.
Már 4 éve segítem, de állapota mára leromlott, orvosi utasításra állandó felügyeletéről kell gondoskodni.
Ezt csak szociális otthoni elhelyezéssel tudjuk megoldani, de testvérem nyugdíja nem éri el a gondozási díj felét sem.
Ingatlanát sajnos nem lehet bérbeadással hasznosítani rendkívüli lepusztultsága miatt.
2 fiam vállalná a gondozási díj fizetését, és az ingatlan fenntartási költségeit viselnék valamiféle járadéki szerződés ellenében az ingatlan majdani tuladonjogáért.
Mivel én lennék a törvényes örököse majdan testvéremnek, én örömmel lemondanék öröklési jogomról, hogy megoldódjon mindenki számára megfelelően a probléma.
A gyámügy azonban azért nem engedi ezt a megoldást, mert a gondnok rokonával nem köthető semmiféle tartási járadéki szerződés. Azt engedélyeznék, hogy a gyerekeim mindent fizethetnek, de semmire jogot nem szerezhetnek érte.
Mi lenne a legjobb megoldás erre az esetre? Mondjak le a gondnokságról, és akkor lehet szerződés?
Vagy van ennél jobb megoldás is?
Köszönöm előre is a tanácsokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02