Nincs mit. :-)
Az anya jogai,családjog
Kedves Réka 76!
Igen,ezt én is így gondolom,h megyek és vissza sem nézek.
Bárcsak ezt "egyesek" is megértenék.
Pláne,h van annyi felelőség tudatom,h tudom, mi a jó a kislánynak.
Köszönöm a válaszait.
Kedves Agapimu,
még mindig nem értem a problémát. Van egy 16 hónapos lánya, akivel eddig a szüleinél élt, most pedig elköltözik, mert talált magának másik lakóhelyet. Rajta. Ehhez a szüleinek édeskevés köze van, beleszólása meg végképp nem. Dehát ezt le is írta: Ön felel a gyerekért és nem a szülei. Hol itt a probléma? Ugye nem gondolja komolyan, hogy egy 27 éves anya engedélyt kér az anyjától, hogy elköltözhessen?! Fogja magát, összepakol, majd bejelenti az édesanyjának, hogy költözik. És finoman becsukja maga mögött a bejárati ajtót. Kész.
Mivel nem tartják fogva (gondolom, nincs bezárva a gyerekkel egy szobába, hét lakat alatt, úgy, hogy az ételt is csak az ajtó alatt csúsztatja be az édesanyja), így ne forduljon sehová, a rendőrségen valószínűleg úgy fognak önre nézni, mint egy bolondra (és megkérdezik, ha fogva tartják, hogy kerül ide?!).
Fel kell nőni - és az érzelmi zsarolást, valamint a lelki terrort (mert úgy érzem, erről lehet szó) el kell engedni a füle mellett.
Jogilag a nagyszülő nem sok mindent tehet, ha az ön környezete és élete teljesen rendben van.
Ez a véleményem.
Tisztelt Réka 76!
Abból gondolom,h a tudtomra adta,a háttam mögött lesz ha bármivel is próbálkoznék.A gyereket meg nem engedi(ez már nem a nagyszülői szeretet,hanem a birtoklás szerintem)Mivel az édesapa nem gyakorolja a felügyeletet,így én vagyok,aki felel a gyerekért,és nem a szüleim.Egy gyereknek az anyja mellett a helye,és ő tisztában van vele,h „A lányom nélkül soha“ nem mennék.
Van egy kis anyagi tartozásom felé,de úgy gondolom ez nem lehet a költözés feltétele,ha egyszer már tanúk előtt letisztáztuk a „fizetési feltételeket“.Eddig úgy tűnt,h civilizált emberek módjára el tudjuk intézni a dolgokat,és békés lesz az elválás,de sajnos nem valószínű.
Kérdésem,h mit tehetnék,ha „fogva tartanak“?
Forduljak a rendőrséghez?Vagy mit tehetnék?
Tisztelt Réka 76!
Abból gondolom,h a tudtomra adta,a háttam mögött lesz ha bármivel is próbálkoznék.A gyereket meg nem engedi(ez már nem a nagyszülői szeretet,hanem a birtoklás szerintem)Mivel az édesapa nem gyakorolja a felügyeletet,így én vagyok,aki felel a gyerekért,és nem a szüleim.Egy gyereknek az anyja mellett a helye,és ő tisztában van vele,h "A lányom nélkül soha" nem mennék.
Van egy kis anyagi tartozásom felé,de úgy gondolom ez nem lehet a költözés feltétele,ha egyszer már tanúk előtt letisztáztuk a "fizetési feltételeket".Eddig úgy tűnt,h civilizált emberek módjára el tudjuk intézni a dolgokat,és békés lesz az elválás,de sajnos nem valószínű.
Kérdésem,h mit tehetnék,ha "fogva tartanak"?
Forduljak a rendőrséghez?Vagy mit tehetnék?
Gondolom az, hogy merjen-e költözni... :-)
Kedves Agapimu, tudtommal felnőtt embernek tetszik lenni, sőt, mi több, felelős szülőnek. Miből gondolja, hogy anyukája bármiben megakadályozhatja?!
Tisztelt Fórumozó
mi a kérdés?
és felesleges megoldása
Tisztelt Fórum!
Egy olyan próblémával fordulok önökhöz,h közös háztartásban élek a szüleimmel,október elején költöznék a 16 hónapos lányommal és párommal másik lakásba(úgy néz ki,most már csak elvileg).Az édesanyám kijelentette,h nem mehetünk a gyermekkel sehová(27 éves vagyok)és mindenáron megakadályozza az(esetleges)szőkést is,mi közöltük,h ezt nem teheti.,mert fogva nem tarthat.Én viszont azt látom,h a gyereknek az tenne jót ha a közvetlen családjával élne,nem pedig 7 ember egy 3 panell lakásban.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02