hogy lehetne kiebrudalni?

monalisa1 # 2009.09.15. 18:51

A csigaházból ki kell jönni és az elszenvedett sérelmek miatt jogi uton segítséget kérni különben minden marad a régiben.

A kiköltözést követően egyből zárcsere., ha a továbbaikban is zaklatná a családot rendőrt kell hívni - majd eljárnak vele szemben.

Egy bírósági eljárásnál bizonyos esetekben lehet költségmentességet ill. illeték feljegyzést kérni., a szükséges nyomtatványt kitöltve a keresetlevélhez kell csatolja.

A továbbiakban majd a saját ügyvéd...

"Lisa"
laikus hozzászóló

molnarne # 2009.09.15. 18:22

bocs, félreérthetően írtam lehet, nem a nagylányt zaklatta, hanem az anyát folyamatosan, mondtam már, hogy a látlelet alapján jelentse fel és egészítse ki visszamenőleg is a sok bántalmazással, de nem értem miért nem teszi, látleletre is úgy kellett elcipelnem.

Szégyenli az egészet és inkább csigaházba bújva várja az eseményeket, de ez nem megoldás.

Igen, a vagyonper lenne a megoldás, de iszonyat drága. 6-7-8 e Ft Tudom, letétbe lehet kérni, hogy ne zsebből fizesse az ember, de azért nem mindegy, hogy az az ember zsebében marad, mert meg tudják oldani bíróság nélkül, vagy ki kell fizetni, mert nem tudják egyedül megoldani.

Most arról lesz tárgyalás, hogy költöztessék ki 15 napon belül, mert nem lehet vele együtt élni gyakorlatilag. Na de ezt se értem, mi ennek a vége? Felszólítják a kiköltözésre teszem azt, és? Ezzel kész? Csak van valami végkimenetele ennek is, azon kívül, hogy azért kérték, mert nem olyan drága, mint a vagyonper, és hogy addig is történjen valmi.

köszi

monalisa1 # 2009.09.15. 17:57

A jogvita vége valószínűleg kényszerárverezés lesz, ebből meg anyagilag nem jönnek ki jól. Tehát próbálják meg az ingatlant közösen értékesíteni aztán mindenki a saját befektetése százalékos arányában részesül a vételárból. (Tudni kell, hogy az egyik a másik vagyoni értékén nem ülhet végtelen időkig, tehát vagy a kivásárlás vagy az eladás - harmadik út nincs.) Az ingoságok megosztása dettó.

A nagylány feljelentheti az apját a folytonos zaklatás miatt, na ha elviszik az embert (...) akkor végre nyugalom lesz a házban.

"Lisa"
laikus hozzászóló

_Wasp_ # 2009.09.15. 15:32

nem nagy ötlet: pert kell indítani a közös tulajdon megosztására.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

molnarne # 2009.09.15. 15:20

üdv,
egy rokonomat 23 évi élettársi viszony után elüldözte a közös (!) házukból, szilveszter éjjelén én menekítettem ki, az ablakon át. Van egy 17 éves lányuk is. Egy ideig nálam, azóta albérletben laknak. A lány gyakorolja az ott élhetési jogát, hol itt van hol ott, ez nem is baj. Az ember folyamatosan zaklatta évek óta amíg együtt voltak, részegen a hálószobában, mert nyilvánosan nyuszi. Mindig megalázta mások előtt, az ablakon menekítés előtt is bántotta, látlelet is van.

Jelenleg gyerekelhelyezésre adták be a kérelmet, és hogy költöztessék ki a házból az embert, mert nem lehet vele együtt élni. És ha 15 napon belül kiköltöztetik? Akkor is mi lesz? Semmi.

A baj ott van, hogy az ember basáskodik a házban, semmire se hajlandó. Házat eladni nem, de a másikat kifizetni se. Tudom, be kell adni a bíróságra... de azon kívül van e valami járható út?

Jelenleg a rokonom árulja a fele ház tulajdon részét, de nem sok sikerrel. Eddig ezt tudta kiötleni, mert ő már ott lakni semmiképp sem akar, de a pénz meg kellene neki.

Ha valakinek van valami használható ötlete, akkor kérem írjon.