Üdvözletem!
Egy olyan helyzettel állok szemben, hogy meghalt nagymamám és eltartási szerződést irt édesanyámmal.(Halála előtti ingatlan felosztás: fél ház: nagymama, negyed: apu, negyed apu bátyja.) Így öröklés után jelenleg az ingatlan: fél apu, negyed apu bátyjáé, negyed anyué. Édesanyám felajánlott becslés nélkül 1 millió ft-ot a negyed ház értékért, amit apu bátyja nem fogadott el szólván kevésnek találta az összeget, viszont az érték becslést senki sem akarta fizetni saját költségre. Fél év után saját költségemre felbecsültettem az ingatlant, ami jelenlegi gazdasági helyzetben igen alacsony értéket kapott így, a negyed házrészre 925 ezer ft-ot kellene fizetni.
Kérdéseim:
- Mi történik, ha ezt visszautasítja, mint ahogy az 1millió ft-al is tette?
- Milyen lépéseket kell, tegyek az ingatlan törvényes átíratásáért, ezek eseteleges díjai?
- Hallottam egy olyan dologról is hogy mivel most nem örökölt apu bátyja csak az apai részt még 18 évvel ezelőtt, ezért az akkor örökölt negyed rész és az akkori értéket kell ki fizetni..ennek lehet valami alapja? Ha igen milyen papírok szükségesek hozzá?
Előre is köszönöm
celtic