Üdvözletem minden kedves fórumtársamnak!
Kérem aki tud biztos választ erre a helyzetre, ossza meg velem: édesapám évtizedek óta masszív alkoholista. Szellemileg is sérült, de józan pillanataiban még nem is lenne olyan vészes, de ha ittas, akkor vége. Család, pénz, satöbbi mindennek vége lett az elmúlt években. Utolsó reménysugárnként pár éve annyit sikerült elérni, hogy édesanyám lett a gyámja, tehát úgy tudom ő rendelkezik minden hivatalos ügyben helyette. Nemrég ismét összezörrenés volt, megint pénz tűnt el, és ma ezt kaptuk válasznak: "közjegyzőnél voltam, megcsináltattam a végrendeletem" - se papír, se semmi. Házasok, tulajdon: egy panel és egy hegyi ingatlan, egy autó. Úgy tudom ez esetben fele-fele tulajdon van a két házastárs között, ha elhunynak, gyerekek öröklik kivéve ha a szülők máshogy rendelkeznek (két gyermek van). Amilyen viszonyban vagyok apámmal, rám úgysem hgyna semmit, őszinte leszek: tőle nem is kell. A kérdésem az, hogy mivel rendelkezhet ilyenkor, ha valaki gyámság alatt van, papírja van arról hogy nem teljesen komplett, stb? Főleg édesanyám és nővérem érdekei érdekelnek, én nem vagyok anyagias, nem a szüleim rámhagyott örökségéből akarok megélni. A másik, hogy tényleg meg lehet csinálni egy ilyen iratot városi jegyzőnél 10eFt-ért? Kevesellem! (legutóbb cégkivonatért 4ezret fizettem) Tehát úgymond végrendelettel kinek és milyen rosszat tud okozni?
Köszönöm!