Kiskorúak szétválasztása


IV.Henrik # 2004.04.23. 08:48

Köszönöm a válaszokat, egy picit megnyugodtam. (Bubó! Offtopic téma, de lelkileg hogy élted meg az elválasztást? Ha lehet erről kérdezni Téged, kérlek írj.)

Bubó # 2004.04.22. 21:08

Kedves IV. Henrik!
A két gyermekben, válásban, a gyermekek szétválasztásában hasonló a sorsunk, ezért röviden leírom az esetemet (ez kicsit régebben történt).
Exnejemmel megegyeztünk, hogy lányom nála, fiam pedig nálam marad a válás után.
Mindketten dolgoztunk, de magasabb jövedelmemre tekintettel ún. különbözeti gyermektartásdíjban is megegyeztünk.
A bíró(nő) el volt képedve, hogy szét akarjuk választani a gyerekeket, de nem tudta megakadályozni. Kölcsönösen igazoltuk, hogy a másik fél igenis alkalmas a gyermek nevelésére, a kapcsolattartás tökéletes lesz.
Végül csak azt kérdezte meg a bíró, ha ennyire mindenben meg tudunk egyezni, és ilyen jó véleménnyel vagyunk egymásról, miért válunk el?
Végül is jóváhagyta az egyezségünket, és símán elváltunk.
Csak arra vigyázz, hogy a tárgyaláson is minden úgy legyen, ahogy előre megegyeztetek!
Üdv.

the big cat # 2004.04.22. 10:42

Ha közösne megyegyeztek a gyermeke elhelyezésében, úgy elméletileg lehetséges ugyan, de gyakorlatilag kizárt, hogy a bíró ne hagyja jóvá az egyezséget.

IV.Henrik # 2004.04.22. 09:26

Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben:
Feleségemmel úgy döntöttünk, hogy elválunk. (Illetve feleségem megcsalt, így én döntöttem úgy, hogy el szeretnék válni tőle, beleegyezett.) Közös megegyezéssel fog megtörténni a válás, mindenben megegyeztünk. A probléma az, hogy van két kiskorú gyermekünk. Úgy egyeztünk meg, hogy az egyik gyermek nála marad, a másik nálam. A gyermekek saját választása volt ez, egyetértésben velünk. Mindketten nagyszülőkhöz költözünk, a gyermekek láthatása úgy van meghatározva, hogy minden hétvégén együtt vannak, illetve egy iskolába járnak, a napi kapcsolatuk megmarad. A félelmem az, hogy a bíróság mégis úgy dönt, hogy mindkét gyermek a feleségemhez kerül. Voltam már három ügyvédnél, de egyértelmű válasz egyik sem tudott adni, hogy nálam marad-e az egyik gyermek. Ebben szeretnék választ kapni. Lelkileg így is nagyon megvisel, hogy az egyik gyermekemet \"elvesztem\" feleségem dolgai miatt, de ha a másik gyermekemmel is ez történik.....
Köszönöm a segítséget.