Telefonos kapcsolattartás megakadályozása

Gabicsek # 2012.02.14. 20:54

A legnagyobb baj ebben, hogy egyáltalán nem egyedi eset:(

marcika # 2012.02.14. 20:52

Kincses,

A kérdésedből nem derül ki, hogy te vagy az anya v az apa.
Én csak egy történetet mesélek el (immár sokadjára); közvetlen hozzátatozóról szó:
Az anya az akkor még 5 és 3 éves gyermekeket nem engedte az apához két évig(!). Két év kellett a gyámhatóságnak, hogy lépjenek. A javaslatuk az volt, hogy menjen az apa rendőrrel a gyermekekért. Az apa ezt nem vállalta. Eltelt két év és ismét találkozhattak a gyermekek az édesapjukkal. Az a két év nem csak az apát, hanem a gyermekeket is megviselte. A fiú kezelhetetlen volt, a kislány nem ragaszkodott már az édesapjához.Tartották a kacsolatot kisebb-nagyobb szünetekkel, ahogy az édesanyjának éppen milyen kedve volt.
Aztán jött a kamaszkor. A fiú elkezdett zülleni, kimaradt az iskolából (jó nevű gimibe járt), az anyja ellen fordult és most már nem bírják egymást elviselni 30 percnél tovább. A lány is nagylány lett. Nem tud hosszú távú kapcsolatot tartani senkivel. Nincs barátja, sem barátnője. Nem kíváncsi az édesapjára, csak szülinapján és karácsonykor. A problémamegoldó készségük = a nullával.
Pedig mindketten aranyos, értelmes kisgyerekek voltak.
Ezt a történetet szívesen elküldeném bíráknak, ügyvédeknek de elsősorban az elvált szülőknek. Ékes példája két gyermek teljes tönkretételének.
Mielőtt bárki vádolna, nem én vagyok a fenti történet fő és mellékszereplője. A napokban tartjuk a 20 éves házassági évfordulonkat.

Gabicsek # 2012.02.14. 20:19

Kincses!

folyamatos kapcsolattartása van az apának

Azt el tudnád magyarázni, hogy a kislány miért ne beszélhetne az apjával telefonon???

Mennyire súlyos akadályoztatása ez a gyerek-szülő kapcsolatának?

Miért nem azt kérdezed, hogy mennyire súlyosan sérül a kislányod lelkivilága, ha eltiltod az apjával történő telefonálástól???
Vajon miért zavar az téged, ha ők telefonon tartják időnként a kapcsolatot?
Nőből vagyok, gyerekeim is vannak, láthatások is vannak, de én mindig örülök, ha a gyerek legalább akkor beszél telefonon az apjával, ha módjuk van rá. Kell az egészséges fejlődéséhez az apa is!

véső (törölt felhasználó) # 2012.02.14. 19:02

kaméleon !

ilyenkor kéne megszólalnod késlekedés nélkül...

Kincses # 2012.02.14. 18:31

Tisztelt Szakértők!
Kérdésem:
A gyermekkel (9 éves kislány)-közös felügyelet mellett folyamatos kapcsolattartása van az apának. Az apa adott a kislánynak egy telefont, hogy azon bármikor tudjanak beszélni.
Az anya kikapcsolhatja-e ezt a telefont? Mondhatja-e, hogy vigye vissza a kislány-majd beszélnek láthatási időben? Mennyire súlyos akadályoztatása ez a gyerek-szülő kapcsolatának?
Köszönettel