Akkor késő. Már csak ajándékozni tudsz, De az nem túl jó üzlet.
Örökség rész átengedése - hogyan?
Már megvolt a hagyatéki tárgyalás de tőlem 300 km-re ezért nem tudtam személyesen lemondani, levélben pedig azt írták hogy csak a tartalmilag és formailag megfelelő nyilatkozatot fogadják el.hogyan kéne ennek kinéznie hogy megfelelő legyen, mi legyen benne leírva.
köszönöm
A lemondás nem megfelelő kifejezés. Mondd azt, hogy át akarod engedni neki. Célszerű, ha megjelensz a hagyatéki tárgyaláson, és ott adjátok elő ezt a szándékot. (Az örökség visszautasítása is szóba jöhet, de csak akkor, ha neked nincs leszármazód, és a kedvezményezni kívánt személy további örökös már nem áll egy sorban.)
Tisztelt Válaszadó!
Az iránt érdeklődnék hogy ha lemondok az örökségemről egy másik örökös javára és ezt levélben szeretném megtenni, esetleg valamilyen nyomtatvány kell e hozzá vagy milyen formában tehetem meg.
Válaszát előre is köszönöm.
a legtisztább, ha felhívod a közjegyzőt, és megbeszéled vele a dolgot, hogy mit lehet, vagy mit érdemes tenni az ügyben... vagy ha nem éred el telefonon, akkor menj el hozzá személyesen egy másik nap még a tárgyalás előtt- és beszéld meg vele a dolgot ott
adj meghatalmazást egy ügyvédnek
Ha nem todok elmenni a tárgyalásra, hogyan tudom ezt "távolról" megoldani?
A hagyatéki eljárás során lemondhatsz a közjegyző előtt.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Édesanyám után testvéremmel örököltünk egy 50%-os Kft. részt. Édesapám a haszonélvező.
A napokban lesz a hagyatéki tárgyalás.
Megoldható-e, és hogyan, hogy lemondjak a Kft.-ről édesapám javára.
Én nem vagyok benne érdekelt, és nem is érdekel. Örökösödési illetéket ugyan nem kell fizetnem, de, ha eladom, 20% forrásadót kell fizetnem. Ez ám az áldás.
Különben is. A szüleimnek van több évi munkája és gyötrelme benne.
Kérem, segítsen valaki!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02