Többszöri láthatás/Tartásdíj módosítás


the big cat # 2004.11.23. 14:30

Ha jövedelmi viszonyaiban változás állt be, mindenképpen kérhetsz a gyereknek több tartást, és ha 1 millát keres ne légy szemérmes.

A láthatást nem lehet kikényszeríteni, a bíróság előírhatja ugyan, de minek, ha úgysem fogja nevelni.

A láthatások száma, és a tartás nem függ össze. Adott esetben oylan személynek is kel tartást fizetni, akinek a bíróság kifejezetten megtiltja a láthatást.

Z.Márta # 2004.11.23. 14:25

Abban a problémában kérem a segítségeteket, hogy hogy 2001-ben elváltunk, közös megegyezéssel, mivel a volt férjem külföldi kiküldetésben dolgozott, azt kérte, hogy havi egyszer 3 napot láthassa a fiát, és 80.000 Ft tartásdíjat ajánlott fel, mivel egyáltalán nem vett részt a nevelésben és anyagi helyzete ezt bőven lehetővé tette. Most hazaköltözött és egy multinacionális cég vezérigazgatója lett, és nem kívánja többet látni a gyerekét, bár biztosítottam számára, hogy elég bejelentkeznie telefonon és bármikor elviheti. Lehet ezt bírósági ítélettel gyakoribbá tenni? Vagy nyugodjak bele, hogy ez van.

Ehhez kapcsolódik, hogy mivel már itthon van, mégsem lehet rá számítani semmiben (nem megy el érte az iskolába, edzésre, stb) perelhetek -e tartásdíj emelésért, mivel bizonyítottan közel nettó 1 millió forintot keres havonta, én pedig bár két diplomám van, úgy tudtam csak elhelyezkedni, hogy az iskolai programokra még odaérjek..