Pedig jó-lenne ha menne, talán tanulna valamit, megtanulná, hogy az ujj a kéz ujjait jelenti..
ha nem megy kapcsolattartásra érdemtelenné válik a tartásra ha nagykorú lesz...
Kapcsolattartás végrehajtása
És miből gondolja, hogy 1 olyantól, aki még álltalánosiskolába is meg bukott évet ismételt. Tanulni lehet valamit?
És miből gondolja, hogy most tartja,amikor feketén dolgozik, és mindene a felesége nevén van?
E.
Sziasztok!
Mi gondoltok erről a kapcsolattartásról?Egyedül nevel gyermekem(az apa
agresszív,az apa alkoholt fogyaszt,az apa öngyilkos
akart lenni-rendőrség majd gyógykezelés tehát papír, orvosi vélemény hogy baj van-,én sürgősségi 1 heti lábadozás itthon,)megszabadultunk gondolom én,tovább
sms zaklatások,majd papír hogy lemond a láthatásról,pár hónap múlva sms a gyermek nála levő tartozkodására
vonatkozó "ajánlatok",pár hónap múlva adjam vissza amit a gyerekre költött.Szóval már maga sem tudja mit akar.
Gyámügy kinevet,és az lesz amit az
apa akar közli,mert ezeket nem lehet kapcsolattartásnál figyelembe venni és amennyi időt csak lehet megítél neki.
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A gyermeket gondozó szülő jelezte, hogy ne kíséreljem meg Húsvéthétfőn az engem megillető kapcsolattartást, mert a lányomnak programja van. A kapcsolattartás érdekében 300 km távolságra kellene utaznom. Abban az esetben ha nem kísérlem meg a kapcsolattartást - az egyértelműen kellő indok nélküli akadályközlés miatt- , kérhetek-e végrehajtást, vagy mindenképpen meg kell próbálnom átvennem a kislányt? Ha elmegyek, és nem kapom meg a gyermeket, kérhetem-e költségeim megtérítését, vagyis, ha elmegyek, végrehajtást indítok, és bebizonyosodik, hogy az akadály, nem akadály, az anya önhibája a kapcsolattartás elmaradása, várható-e az anya kötelezése költségeim megtérítésére.
Karika10
Bárcsak egységes lenne a gyámhatóságok gyakorlata, de véleményem szerint meg kell kísérelni, amjd pedig lehet kérni a költségek megtérítését.
nina3
Konkrétan arról van szakvélemény, hogy a gyereket veszélyeztetné a felügyelet nélküli kapcsolattartás az apával?
Kedves hozzáértők! :)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a börtönbüntetés mennyire számít önhibának olyan esetben, mikor egy szülő, és nevelésben élő gyermeke kapcsolattartásáról van szó? A szülő szabadságvesztését tölti. A gyermek nevelőszülőnél. Fél évig, amennyiben a szülő önhibájából nem tart személyes kapcsolatot gyermekével a gyermek örökbeadhatónak nyilvánítható. Köszönöm a válaszokat!
Ui: kapcsolattartást lehet pótolni.
Emiatt nem fogják örökbefogadhatónak nyilvánítani. Megjegyzem, levelet írni, telefonálni a bv-ből is lehet.
Telefonál is, csakhogy személyes kapcsolattartás nincs.
Bocsánat, úgy értem hogy látogatni a gyereket. Jelenleg úgy működik a mi gyakorlatunkban(nem börtönviselt szülőnél), hogy amennyiben fél évig a szülő személyesen nem látogatja meg a gyermekeit önhibájából, vagy rendszertelenül, telefon, levél nem számít bele, el kell indítani az örökbefogadhatóvá nyílvánítást. Gyh. felé kell javaslatot megtenni minden esetben, ahol a törvényi feltételek fennállnak, Gyh. határozatban a javaslatot elutasítja, vagy nyilvánítja. Dilemmát jelen esetben a börtönviselt szülő okoz, mivel az édesanya elhalálozott. Valahol persze önhiba, hiszen elkövetett valami amiért még egy ideig ott is fog maradni, viszont önhibán kívülinek gondolom, hogy onnan Ő nem tud kijönni a gyermekét meglátogatni, bárhogy is szeretné. Szóval azt kellene jelen esetben megtudnom, hogy jelen esetben ez jogilag most önhiba, vagy sem.
ki vagy Te a történetbe ?
Csak arra a kérdésre keresem a választ, hogy önhiba-e vagy sem. Nem vagyok jogász, ezért érdeklődtem itt, mivel nem találtam konkrétan egyik jogszabályban sem erről használható definíciót. Az hogy ki vagyok, másodlagos.
„
Az hogy ki vagyok, másodlagos”
Akkor olvasgasd ezt, ha eljutsz legalább a 118. oldalig
talán megérted, hogy egyáltalán mi a munkád és nem a te dolgod megítélni valaki szándékosan vagy gondatlanságból követett el bűncselekményt.
Tisztelt Fórumozók,
A véleményüket kérném kapcsolattartás biztosítása ügyében.
Gondozó szülő vagyok, a gyermek már 16 éves és rendszeres a kapcsolattartása az apával. Tekintettel a gyerek korára, ez már önállóan történik az én anyagi támogatásommal. Apuka 125 km-re lakik a gyermek lakóhelyétől, ami a gyámhivatal által kiadott határozat szerint a gyermek átadásának és átvételének a helye a kapcsolattartás során.
Az elmúlt két évben apuka egy alkalommal sem jött illetve nem hozta haza a gyermeket, de hogy a kapcsolattartás rendben menjen én fizettem a vonatjegyet. Ez havi szinten ~6.000,-.
Időközben apukának született még 2 gyermeke és ezzel az indokkal kérte a bíróságon a tartásdíj csökkentését a jelnlegi 18%-ról fix 20.000,-ra. A per még nem záródott le, sajnos a bíró betegsége miatt még fél évet csúszik is.
Az eddigiekben azért is fizettem a kapcsolattartást, mert úgy ítéltem meg, hogy jogos a tartásdíj csökkentése kb az utiköltség mértékében, de a továbbiakban nem szeretném ezt a költséget magamra vállalni. Vélhetően az ítélet is a csökkentés lesz.
A kérdésem az lenne, hogy mennyiben vagyok köteles a költségekek vállalni szemben egy gyámhivatali határozattal? Tisztában vagyok vele, hogy a gyermek érdeke a kapcsolattartás, apával nem lehet kommunikálni, így elég patt a helyzet.
Köszönöm
Csak alapozza valamire a gyámhatóság azt a határozatot...
Köszönöm, ezek szerint nem vagyok köteles....
Nem ezt mondtam...
Bocsánat, de akkor nem értem.
A gyámhatóság saját hatáskörben döntött? Megváltoztatta a kapcsolattartás szabályait? (Elnézést, de a rovatnak, amelybe beleírtál az a címe, hogy "Kapcsolattartás végrehajtása". Ebből én arra következtettem, hogy a kapcsolattartást bírósági döntés szabályozza, és a gyámhatóság csak a végrehajtás iránt intézkedett.)
Akkor innen a félreértés, rossz helyre írtam. Gyámhatóság szabályozta a kapcsolattartást, változtatás nem történt.
(Szerintem a gyámhatóság csak újraszabályozhat, de mindegy.) Ha a jogerős és végrehajtható hatósági határozat tartalmazza az átadás-átvétel helyét (vagy a költségviselés megosztását), akkor az természetesen kötelező.
Es ha az atadas-atvetel helye a gyermek lakohelye, akkor ebbol az kovetkezik, hogy a koltsegeket a kulonelo szulo viseli.
Köszönöm a segítséget.
Üdv. Mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy van-e valami jogi szabályozás arra vonatkozóan, hogy a volt férjem jelenlegi élettársa a kapcsolattartás miatti gyermek átadás-átvételnél jelen lehet-e, illetve megjelenhet-e nevelési intézményben?
Sajnos minden egyes alkalommal hozza magával a volt férjem. Szerintem azért, hogy idegesítsen vele. Négyszemközt nem is lehet vele beszélni. Kértem, már szépen, hogy ne tegye, nem veszi figyelembe. A bölcsődébe is viszi magával, amikor megy a gyerekért, sőt megjelenik vele a rendezvényeken is. Teljesen felháborítónak tartom ezt a magatartást.
Lehet ez ellen valamit hivatalosan tenni?
Köszönöm a választ!
Semmit nem tehetsz ellene. Ők már egy pár. Ha szabálysértést vagy bűncselekményt nem követ el ellened, akkor nem kellene, hogy ez zavarjon. Persze csak szerintem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02