derill- nek

Keli # 2004.12.23. 23:53

Kedves Derill!
Nagyon szépen köszönöm a segítségét. És minden jót kívánok Önnek. Nagyonhálás vagyok, hogy szakított rám időt.

derill # 2004.12.23. 23:31

A másik topicban válaszoltam, de a lényeg az, hogy mindenképpen magadnál kell tartanod a gyermeket ahhoz, hogy Neked itéljék, és sajnos még igy is biróság (ill. biró) függő a dolog, mivel a magyar jogszokás szerint az anyáknál szokták a gyermeket elhelyezni. Az állandóság kérdése miatt viszont nem szivesen változtatja meg a biróság a gyermek elhelyezését.

Jogilag az anya bármikor elviheti a gyermeket, hiszen ő is a törvényes képviselője, ugyanugy, ahogy Te is, tehát azonos jogokkal rendelkeztek. De viszont Te is bármikor visszahozhatod. Mivel a gyermek iskolás, az anya nem tudja megakadályozni, hogy bármikor visszahozd, és Te sem tudod megakadályozni, hogy elvigye, hiszen iskolába járatni kell, az iskola pedig köteles kiadni a szülőnek, ha a gyerekéért megy.

Jogeerős döntésig tehát a magyar jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy a szülők ide-oda "lopkodják" a gyermeket, ami a gyereknek nem igazán jó. Ideiglenes intézkedést kell kérni a biróságtól arra vonatkozóan, hogy valamelyik szülőnél helyezzék el a végleges döntésig a gyermek érdekében, de ezt csak akkor érdemes, ha felmerül ez a probléma, vagy fennáll a veszélye.

Mindenképpen keress egy jó ügyvédet.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Keli # 2004.12.23. 11:50

Elnézést kérek, hogy önnek címeztem, de úgy vettem észre a hozzászólásaiból Ön tudna nekem segíteni. Ha volna rám pár perce megköszönném.
Amiről szó van:
A feleségem elhagyott engem és a 10 éves fiunkat egy két gyermekes nős férfiért most karácsony előtt. A gyermekem 10 éves. Megkérdezésünkre azt mondta, hogy velem akar maradni, és semmiképp nem megy az anyukájával. A kisfiam azóta nagyon megharagudott az anyjára. A feleségem pedig azt gondolja, hogy én tele beszélem a fejét, és ezért peres úton vissza fogja tőlem szerezni. Már kaptam egy pár tanácsot de nem tudom, hogy pontosan mit tegyek. Elveheti tőlem a fiamat? Kérem segítsen. Előre is köszönöm.
Kelemen Attila