Hagyd békén a nádi-rigókat had neveljék a kis kakukkot.
Vedd tudomásul nem kellettél férjenek-apának, csak arra kellettél odajuttasd a sejtet ahova kell !
A családok 20-%- nál más az apa mint a férj.
Családi jogállás megsértése Btk. 213. §
Sokat nem tehetsz. Az anyakönyvvezető nem hibázott, hiszen a hölgy férjnél volt a születés pillanatában és ilyenkor a vélelmezett apa a férj.
Jelenleg a férj, az anya és a gyámhatóság jogosult pert amiatt, hogy állapítsák meg a te apaságodat, de az az érzésem, hogy ők ezt nem fogják megtenni.
Egy esélyed lehet, ha a hölgy és férje nem éltek együtt a születéskor és előtte 300 napig, de ezt mondtad volna. Ebben az esetben van keresnivalód.
Tisztelt Olvasók,Ügyvéd hölgyek, Ügyvéd urak!
Van egy kisfiam. A történet mint ezen a honlapon sok másik, saját magamnak is elképesztő,hihetetlen! Nem akarom az egész történetet leírni, de a lényeg a következő!
A hölggyel néhány éve ismerkedtem meg. Kezdeti beszélgetéseink során elmondta, hogy megvan mindene, mert a férje jól keres, de ez nem más, mint társas magány. Kölcsönös szimpátia alakult ki közöttünk, nem sokkal később (1-2 hónap) egy esti beszélgetés és sétálás közben kapcsolatuk komolyabbra fordult.2011 elején mivel szerettem, ráadásul elindította a válópert, és én is szerettem volna babát, egyet értettem vele. A baba "megfontása" után kedvetlen, türelmetlen, össze-vissza beszélő lett, éreztem nincs rendben valami…. Válóperük napján nem értem el telefonon, sőt másnap sem, harmadik nap sikerült beszélnem vele, amikor is közölte, hogy a tárgyaláson válási szándékát visszamondta. Összezavarodtam, és nem értettem az egészet. Kisfiúnk a szíve alatt és ő ezt teszi, érthetetlen volt számomra.
Hazajöttem (épp külföldön voltam), majd közölte, hagyjam békén ő a férjével marad....Semmit nem tudtam tenni, mert a babának ártottam volna, majd születése után sem tudtam tenni semmit, mert hogy a teje ne menjen el (Mindenki tanácsolt valamit....) Kisbabánk megszületése előtti napon írt kettő nyilatkozatot, ha vele bármi történne akkor.....én járjak el.....(már tudom ez mi volt), szóval ezekben kijelenti, hogy én vagyok az apa.... és nem a férje! Teltek a hónapok, melyek közben láttam kisfiam és felszólítottam, hogy rendezzük az apaság kérdését.....Sokáig semmi, majd ügyvédi ráhatással elmentünk a GENOID DNS laborjába egy hivatalos DNS vizsgálatra, ahol 99,99% tehát 100%, hogy én vagyok az apa.......A férje is ott várt kint, akivel korábban közöltem, nem te vagy az apa.....de a válasza olyan volt, hogy.... A történetet folytathatnám... a hölgyet megkértem az apaság vélelmét megdöntendő cselekedetekre...a bíróság továbbküldte a gyámügyre, ahol visszamondta az ügyvédi megbízást, beadtuk az ügyészségre, akik a labdát tovább dobták a gyámügyre ahol közölték, hogy én nem indíthatok náluk semmit, mert nincs jogom....majd a bírósághoz fordulhatok. Itt tartok. Itt írnám le, számos sms, email, hangfelvétel, videofelvétel is bizonyítja, hogy én vagyok az apa. Ha ez a "vonal" marad....tudom merre kell tovább menni....Kiokosodtam...Talán....Nem biztos...
Viszont olvastam és mint laikus gondolom, hogy mivel a hölgy írt 2 db nyilatkozatot kisfiam megszületése előtti napon, melyekben leírja, hogy én vagyok az apa.
Másnap megszületett fiúnk akinek a születési anyakönyvi kivonatába a hölgy beleíratja, hogy a férje az apa, és itt hibázott szerintem. Hisz, engem a törvény szerint nem írathatott volna be, viszont megtehette volna, hogy nem nevezi meg az apát, hisz a törvény ezt engedi!
Kis idézet:
"Ezután ha az anyakönyvvezető apa nélkül anyakönyvezett gyermek születéséről küld értesítést, az anya tájékoztatása megtörténik arra vonatkozóan, hogy a gyermek apja bármely gyámhivatalban apai elismerő nyilatkozatot tehet. Amennyiben 30 napon belül a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatra nem kerül sor a gyermek családi jogállása rendezése érdekében az eljárást a gyámhivatal hivatalból folytatja le. A gyermek anyakönyvi kivonata tisztázza a gyermek családi jogállását."
De ő nem ezt tette és én mint laikus jognyomozó úgy vélem, engem mint apát kizárt és a családi jogállását kisfiúnknak megsértette!
Mit gondolnak ?
Mit tehetnék még?
Mibe kapaszkodhatok?
Tisztelettel köszönöm válaszát, válaszukat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02