k.tamas75
Pert kell indítani a tartásdíj mgszüntetése iránt, máskülönben ha nem az ítélet szerinti jogosultnak fizetsz, végrehajtást kérhet. Kőbe vésett felső határ nincs, de 25 éves kor felett csak nagyon indokolt esetben jár tartásdíj.
k.tamas75
Pert kell indítani a tartásdíj mgszüntetése iránt, máskülönben ha nem az ítélet szerinti jogosultnak fizetsz, végrehajtást kérhet. Kőbe vésett felső határ nincs, de 25 éves kor felett csak nagyon indokolt esetben jár tartásdíj.
zso53
a már volt lefoglalás, akkor a végrehajtónál van az ügy, nála kellene érdeklődni. Esetleg a gyermektartás megelőlegezését lehet kérni a gyámhatóságtól, illetve esetleg a tartás elmulasztása miatt feljelentést lehet tenni.
fredigabi
Végrehajtást lehet kérni a bíróságtól. A munkáltatót pedig a kezesi felelősségéért lehet perelni, ha nem utalja át a minimumösszeget, de ahhoz is kell a végrehajtás.
Üdvözlöm!Elvált 3 gyermekes anyuka vagyok ,a bíróságon gyerektartást megítéltek a mindenkori havi nettó jövedelem gyerekekként 15%, de minimum gyerekekként 22000 ft tartásdíjjat.Ez év januárjával bezárólag minden megfelelően lett kiutalva. A volt férjem most kamionsoförnek állt,mert az csak minimálbér (a többi zsebbe megy)ebből levonják a 45% gyerektartást kb 36000ft és részéről el van intézve. Hogyan tudom a megitélt minimum összeget megkapni,vagy a bírósági ítélet ennyire nem jelent semmit.? KÖSZÖNETTELFredigabi
Tisztelt Hozzáértő!
Szeretném kérdezni, hogy hova fordulhat jogorvoslatért az az anyuka akinek öt éve nem sikerül hozzájutni a gyermektartási összeghez? Már bírósági ítélet is született arról, hogy jár Neki. Valamint már lefoglalás is volt egy gépkocsi 240 ezer forint értékben. Sajnos viszont a hivatalos értesítésen kívül még semmi mást nem kapott.
Kérdés: hova kell és milyen formában fordulnia, mi legyen a jogalap meghatározása?
Várom válaszát, köszönettel:Zsó
Elvált vagyok, 19 évesek a fiaim jelenleg is gyerektartást fizetek az exemnek 2009-ben megállapitott mértékben.
Viszont mostanában uj helyzet állt elő ugyanis már egyik fiam se lakik otthon.A gyerektartást és az államtol kapott családi potlékot is az exem veszi fel,és ebböl a fiaim szinte semmit nem kapnak.
A kérdéseim ezért az lenne , hogy megtehetem e hogy egyszerüen csak a gyermekeim számlájára utalok , minden határozat és bejelentés nélkül?Lehet e bajom belőle?
Hogyan lehet elintézni hogy a családi potlékot is a gyerek kapja?
Jelenleg az egyik gyermek a mamámnál lakik, ezért az lenne a jo ha az exem fizetne erre a gyerekre tartásdijat.akár ugy hogy a gyerek kapja, igy azt magára tudná forditani.
A gyerektartás diját meddig vagyok köteles fizetni?Van felső korhatár?
Köszönettek:Tamás
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az IM Nemzetközi Magánjogi Főosztályához kell fordulni, de ha bemész a helyi gyámhatósághoz, talán ők is segítenek.
Tisztelt ObudaFan!
Mi a menete a végrehajtásnak az Igazságügyi Minisztérium
által?
Sajnos most is azt mondja a volt párom,hogy soha nem fogja kifizetni az elmaradt gyermektartást,hajtsák be rajta,ha tudják!
Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem nem lesz szükség a végrehajtásra...!
Nem a büntetőügyben született ítéletben kell keresni a hátralék esedékességéről szóló rendelkezést. Annak idején volt egy polgár peres ítéleted, amelyben rendelkeztek a gyermektartásról, abban benne van az egyes részletek esedékessége, az az irányadó. Ha később adtók neki részletfizetési kedvezményt a hátralékra, akkor meg az. A büntetőügyben hozott ítélet nem rendezi újraennek az esedékességét. A bíróság meg nem fogja még egyszer a már megítélt részleteket tárgyalni. A végrehajtást kell végigvinni, szükség esetén az Igazságügyminisztérium segítségével külföldi végrehajtást is.
nem lehet hogy a tartás elmulasztása btk ügye volt ez az 5 éves? Amiben azért nem marasztalták el, mert vállalta hogy 24 havi részletben kifizeti a tartozást?
A gyerektartásról már korábban kellett legyen ítélet, azt nem a büntetőügyben hozták, csak mivel a végrehajtás eredménytelen volt ezért kezdték bűnügyként kezelni.
Hiba volt a részletfizetést elfogadni, mert ezzel csusszant ki a bűncselekmény alól?
Nemzetközi fmh és végrehajtás nem működik egy angliában dolgozó embernél?
noilar
Sok furcsaság történt ebben az ügyben...! Először is,hogy több mint 5 évig tartott,mert soha nem jelent meg a tárgyaláson,míg Én mindig ott voltam.
Ha volt néha indok,akkor az betegség volt,máskor egész egyszerűen meg sem jelent.
Másodszor a jelenlegi élettársa kérvényezte,hogy halasszák el a tárgyalást,mert külföldön dolgozik,nem tud haza jönni,csak ekkor és ekkor. A kitűzött tárgyalást elhalasztották,új időpontot tűztek ki áprilisra. Ennek ellenére idézést kaptam,hogy márciusban jelenjek meg a tárgyaláson.Ez volt az első alkalom,hogy mindketten ott voltunk.A tárgyalás elején elmondta a Bírónő,hogy mivel Büntetőügy,és mert már kapott haladékot is,ha itt és most nem fizeti ki a tartozását,elvezetteti.Ekkor engem kiküldtek,hogy meghallgassák Őt is.Mikor behívtak,akkor a Bírónő kérdezte,elfogadom-e,hogy 24 hónap alatt részletekben törlesszen,és hogy most oda adja nekem a rendszeres gyermektartás első részletét.Beleegyeztem,a Bíró előtt lett átadva a számlaszámom is,Ó pedig a tárgyalásról kiszaladt a bankautomatához pénzt felvenni!!!!Aztán mégis oda jutottunk,hogy kérjünk a végrehajtótól elszámolást a tartozásáról! Tehát egyeseknek mégis mindent lehet,annak ellenére,hogy lenyilatkozta,hogy 4 kiskorú gyermeke van,és csak egyről gondoskodik!!Most itt állok egy ítélettel,ami úgy néz ki,nem ér semmit,ha nem hajlandó fizetni,és nem is tehetek jogilag semmit?
Nem értem. Büntetőügyben kötöttetek egyezséget? Azt nem lehet.
Azt már kértem,és nem vezetett eredményre,sajnos!
Bocsánat,ha értetlen vagyok,de ha új rendőrségi feljelentést
teszek,akkor nem indul újra az ügy? Én azt gondolnám laikusként,hogy akkor megismétlődik a hercehurca,még ha újabb 5 évbe is telik.Másrészről nem számít súlyosbító körülménynek,hogy ebben az ítéletben már pénzbírságot is kapott,amit ha nem fizet,fegyházba kell vonulnia? Ráadásul ez már büntetőügy volt!
Végrehajtást kérsz.
Akkor milyen lehetőségem van,mit tehetek,ha nem hajlandó fizetni?
A bíróság nem dönt ugyanabban az ügyben kétszer.
tisztelt cím! kérdezni szeretném . fizetek egy gyernekem után tartásdijjat 40 000 forintot rendszeresen. vonja a munka hellyem.ez a bírósági végzés.most kapok a munka hellyemen hó közi ki fizetéssel jutalmat ,és irták a közleményben hogy minden levonás adóság levonásra kerül belölle. kérdezném hogy még egyszer ebbe a hónapban nem vonják le a 40 000 ft.ugye ? mivel fix 40 000 ft az egy havi tartás dijj és azt már le vonta ebbe a hónapban . köszönöm válaszát!!! maradok tisztelettel !
Azért kérdeztem,hogy ebben az esetben van-e értelme
a perújrafelvételnek,mert megfenyegetett,hogy ha újra feljelentem,és elveszítem az ügyet,Ő is ki fogja velem fizettetni az útiköltségét,ahogy nekem is kifizették,aztán ez utólag Őt terheli.Angliában dolgozik,onnan kell hazajönnie a tárgyalásokra.Tehát akkor egyértelmű,hogy egy újabb tárgyalásnál az Én javamra döntene a Bíróság?
Mit számít, hogy egy adós elismeri azt a tartozást, amelyről jogerős ítélet van?
A tárgyalás elején a Bíró tanácsára volt,de aztán mint írtam,a volt páromnak eszébe jutott,hogy még sem jogos ez az összeg,mivel kapom a megelőlegezést! A perújrafelvételt azért akarom,mert a volt párom azóta sem ismeri el ezt a tartozást! Azt mondta nekem,hogy Ő ezzel az összeggel nem tartozik,és csak a rendszeresből fog fizetni valamennyit!
Akkor most volt egyezség vagy nem volt? Mert az írtad, hogy az egyezségben szerepel a részletfizetés. Ha sem az egyezségben sem az ítéletben nem szerepel a részletfizetés akkor egy összegben kell megfizetni a tartozást. Nem értem miért akarsz e miatt perújítást kérni? Hiszen ez a döntés nem neked hátrányos.
Üdv.!
Elnézést,ha rossz helyre írom a kérdésemet!
Még 2009.decemberében indult a bírósági ügyem a volt élettársammal,amiért nem fizetett gyermektartást az akkor 3 hónapos gyermeke után.Akkor meg is ítélte a Bíró a havi 15 ooo forintot az Ő távollétében,mivel nem jelent meg a tárgyaláson sem akkor,sem később.Több mint 5 évig tartott a bírósági hercehurca,mert soha nem jelent meg a tárgyalásokon.Végrehajtani semmit nem lehetett rajta,mert nincs semmi vagyontárgy a nevén,és nem volt bejelentett munkahelye.Most márciusban a tárgyaláson végre megjelent,és a Bíró meg is ítélte részemre az addig felhalmozódott elmaradt gyermektartást,ami 855000 ft,plusz a rendszeres havi gyermektartást.Akkor ott egyezséget kötöttünk,hogy milyen részletekben fizet(ezt a Bíró javasolta),de később a volt párom felvetette,hogy kapom az Állam általi megelőlegezést,így Ő ezzel az összeggel nem tartozik.A megelőlegezést csak 2011.márciustól kapom,tehát ez az összeg addig keletkezett,de a Bíró és az Ügyész azt javasolta,hogy a Végrehajtótól kérjünk elszámolást,hogy pontosan mennyivel is tartozik.Tegnap érkezett meg a hivatalos ítélet postán,amiben csak feltüntették a 855 000 forint tartozást,de nem rendelkeztek arról,hogy ezt milyen részletekben kell törlesztenie.A Végrehajtó 643 000 forintról küldte a tartozást,ennyivel tartozik nekem,a többi az Ő és a Bírósági költség.Az volna a kérdésem,ha nincs szabályozva az elmaradt összeg részletfizetése,és a volt párom nem hajlandó fizetni,akkor kérhetem a perújrafelvételt? Előre is köszönöm a segítséget!
Meg annak is, hogy most már nem 1+1, hanem 3+1 gyereket kell eltartanod :) Szerintem, (és nem vagyok ügyvéd..:))
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |