Sziasztok, abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi a teendő, ha a másik szülő nem hajlandó aláírnia gyerek személyiigazolványához a hozzájáruló nyilatkozatot? Az igazolvány május közepén lejárt. Kértem e-mailben, elküldtem a nyilatkozatot neki (azt válaszolta, nem óhajtja a tanukat kellemetlen helyzetbe hozni, hogy ezt aláíratja velük??? ) , eddig 14 időpontot ajánlottam, amikor a helyszínen együtt elintézhettük volna. Válaszra sem méltatott.
Közben volt egy tárgyalás, ahol a bírónő annyit mondott, tessék elmenni együtt és megcsináltatni.
Még közös a felügyelet - 3,5 éve tart a gyerekelhelyezés, csak közben idén május közepén lejárt a legkisebb személyije- elvileg most 22-én lesz ítélet, de hogy az mikor lesz jogerős, mikor kapom kézhez... És apuka azt ígérte a gyerekeknek, elviszi őket tengerpartra, ha én beleegyezem. Beleegyeztem persze, a végzés szerinti láthatás helyett abba, amit ő kért, de iratok nélkül nem fogja tudni elvinni a gyereket (erre is felhívtam a figyelmét) .
Gyakorlailag leírta, ő német útlevéllel óhajtja elvinni a gyerekeket - mert úgy nincs vízumköltség- de a gyámhivatal, ügyvéd és mindenki azt tanácsolja, ebbe én ne menjek bele.(mármint a német útlevél készítetésébe) Gyerekek kettős állampolgárok, ha "elfelejti" visszahozni őket, nehéz lesz így is "visszaszerezni" őket. Sajnos volt erre utalás, fenyegetés a részéről, nem véletlen az óvatosság.