Gyermek személyi igazovány akadályozása

iboly4 # 2016.06.29. 17:25

Kedves Wers,

tudnád nekem ezt a törvényt linkelni? Kinyomtatnám és holnap viszem magammal, ha mégsem jönne az ex, vagy nem írná alá... Nemszeretnék megint anélkül eljönni, hogy leadjam az igénylést.

Amúgy ha már kérdés: ha ex nem adja oda a gyerekek EU bizt kártyáját (tavaly kiváltotta nekik, ezt a bíróságon is elismerte, volt előtte is), adó kártyákat (ez mondjuk nem hiányzik) akkor én mit tehetek? Már azon kívül, hogy kivonatom a forgalomból és újat kérek ? Volt előtte is, nem kérte (mivel nem is mondta, hogy utaznak külföldre, mert nincs jogom tudni mit csinál a gyerekekkel az ő idejéban) , egyszerűen csináltatott újat. Ami alapvetően nem gond, mert úgyis lejárt tavaly nyáron a régi, a gond az, hogy nem adja oda az érvényeset. (ok, megoldom utasbiztosítással, ha kell, de miért teheti meg?)

iboly4 # 2016.06.29. 17:25

MEllesleg az EU bizt kárya kiváltásához kell a gyerek személyije...

wers # 2016.06.30. 04:47
wers # 2016.06.30. 04:53

„„Az okmány kiállításánál vizsgálják a másik szülő engedélyét”.

Most akkor hogy-is van ez ?!

Hát ez az, hogy nem mindenhol egyformán értelmezik, és van, ahol nem vizsgálják előzetesen.
Csak, ha a másik szülő panasszal él, de azt kapásból elutasítják, mert nem ellenkezhet, mivel kötelező.

iboly4 # 2016.06.30. 09:43

Az okmányirodaban, amikor mondtam miért jöttem, első kérdés, apuka által aláírt nyilatkozt van e. Mondtam, megígerte, hogy jön. Így kaptam sorszámot. Reméltem, tényleg jön.

És eljött- bár késett, de ez nem számít, megvártuk az ügyintéző asztalánál-, aláírt, meglepődött, hogy a kapott papírral nem utazhat... De kértem ideigleneset és ezzel megoldodott a mostani helyzet. Az ideiglenessel EU-n belül utazhatnak. Szóval, az utolsó percben. Szerencsére ilyen nem lesz többet, a többi gyereknek 14 éves koruk érvényes a személyije ... Mire meg a kicsinek 3 év múlva kell z új, addigra csak jogerős lesz az ítélet a szülői felügyeletről.

wers # 2016.06.30. 10:01

ideiglenessel EU-n belül utazhatnak
Nem éppen megfelelő felvilágosítást adtak. Ha határellenőrzést vezetnek be, ott nem biztos, hogy elfogadják. Főként pl. a horvátok nem szokták elfogadni. Nem ez szerepel a nemzetközi egyezményben, és rövid a lejárata is. Volt olyan eset, mikor még normált sem fogadták el, mert nem volt három hónapnál hosszabb az igazolvány érvényessége.
A menekültcirkusz miatt egyre szigorodik. De egyébként többnyire nincs az ideiglenessel sem gond.

Azt ne felejtsétek el, hogy az elkészült igazolványt csak az ideiglenes leadásával adják ki.

iboly4 # 2016.06.30. 10:34

Wers,

Németországba mennek, amennyire tudom, majd akkor lesz biztos, ha tényleg oda is mentek. Ennél többet én ma nem tzdtam csinálni. Útlevelet felajánlottam, nem akarta (kifizetni az azonnali díjat ) .

Végzésben benne van, hogy vissza kell adnia az okmányokat, remélem visszadja és akkor azzal tudok menni az újért. Úgy gondolom, ha hazahozza agyerekeket, akkor az okmányokon nem fog rugózni. A ha ott van :(

Júlis 30-ig érvényes az ideiglenes.