Kedves Derill!
Mostanában volt némi vita a feleségem és az exe családja közt.
A feleségem terhes így bizony nagyon nehezen viseli ha nincs nála a gyerek.
A papa meg ha nincs aktuális barátnő (Most volt kb a nyolcadik) szintén a gyerekkel vigasztalja magát, nagymama meg unatkozik. A szülők korábban egymás ellen nevelték a ygereket, nálunk ez minimálisra csökkent, az exnél sajnos igen erőteljes, legutóbb a meg nem született testvérről kapott eligazítást, hogy csak féltestvér, nem fogjuk őt már szeretni, nem fogunk ráérni stb. Kellemes egy ürge....
Megelőzendő a vita elmérgesedését - unom már ,hogy nekem kell mindig elküldenem a gyereket (8 éves lesz), nem egy kellemes érzés - úgy gondoltam kötni kéne egy megállapodást a láthatásról.
Végül is elég lenne az eddigi rendszert írásba foglalni , mert nem követelnek sokat, 2 hétvége péntek este vasárnap este , nyáron 1 hónap ( a másik 6 hétből két hetet táborban van ill. lesz), plusz téli, tavaszi szünet fele. Amúgy ha a gyerek menni akar, akkor mindig mehet ill. maradhat függetlenül a hétvégéktől (Amikor nincs iskola) Igaz az is előfordul ,hogy nem akart menni (apának új barátnője volt) ekkor vagy ment vagy nem ment. Általában ment.
Olyan volt ,hogy egy héttel később ment, neki is van olyan programja ami fontos számára pl születésnapi party egy osztálytársnál.
Ez eddig is megvolt, de mindig van valami.
ráadásul idén már nem követeli a gyerek ,hogy mehessen -sőt..-, talán a születendő kistestvér miatt, de az apját imádja az egyértelmű.
(Mintahogy az anyját is, és engem is...)
Nem mellékesen szeretném az illető fizetéséből a tartásdíjat
(20%; kb 12eFt..)levonatni, mert unalmas ,hogy mindig figyelmeztetni kell a papát...
Nem szeretnék hosszú és drága jogi procedúrát, de mindenképp írásban és valami kötelező érvényűt,mi lehet a legegyszerűbb megoldás?
Még valami, az exék nem túl gondosak, mit lehet tenni ,hogy ne fürdesse a 18 fokos Dunában a gyereket, viszont naponta fürdesse, elvigye orvoshoz ha beteg, beadja neki a felírt orvosságot?
Kissé idegesít, hogy legutóbb 2 hetes láthatáson nem szedte be a felírt antibiotikumot a gyerek csak részben, mert ebből komoly baja lehet.
Mostmár úgy kezdjük ha visszajön , hogy irány a kád, mert egész hétvégén nem fürdött.
Köszönöm előre is a segítséged!