Köszönöm!
az új férfihoz költözés 2 éves gyerekkel válás alatt
A gyámhatóságnak akkor van dolga, ha az új környezet veszélyezteti a kiskorút. Önmagában az, hogy új párod van, még nem veszélyezteti.
Igen, ez természetes. De ebben azt gondolom nem lenne vita, biztos vagyok benne hogy az apa is úgy látja jónak ha a gyerek az anyjával lakik.
Itt a kérdésem az, hogy ha az apa beleegyezik, a válás kimondása előtt odaköltözhrtek- e az új páromhoz, aki egyébként alkalmas egy gyerek nevelésére. Eldönthetem-e én hogy hogyan- hol élünk (ha az apa beleegyezik), vagy ebbe beleszól a gyámhatóság, lévén hogy a gyermek kiskorú (ráadásul 3 év alatti).
Az apának úgy általában abba van beleszólása, hogy a gyerek hol lakjon. Például, hogy ne lakjon-e inkább az apánál. És ha ebben nem tudtok megegyezni, azt majd eldönti a bíróság. A döntést persze befolyásolhatja egy, veled együtt élő fél is, illetve az ő gyermeknevelési képessége.
Szervusztok. 7 éves lesz a házasságunk, tervezett gyerekünk alig múlt 2 éves. A házasságunk kb a teherbeeséstől megromlott. Nem így akartam, de egy ideje viszonyt tartok fenn egy régebbi élettársamnal. Szeretnék elválni, és vele megpróbálni újra.
A válaást pár hónapon belül kezdeményezném, mielőtt teljesen elkezdene megromlani a viszonyunk a férjemmel. A közös gyerekünk természetesen nálam lenne elhelyezve. (Az édesapját nem korlátoznám a láthatásban.)
A párommal úgy tervezzük, hogy beadom a válópert, azon a héten elköltözünk a gyerekkel albérletbe. Ott 1-3 hónapot tudok elképzelni, ez alatt "hivatalosan" megismerkednénk, összeismerkedne a gyerekkel, szerveznénk közös programokat, együtt aludnánk, majd ha minden simán megy összeköltöznénk.
A kérdésem az lenne, hogy ebbe mennyire szólhat bele az apa, illetve a gyámügy?
Hol tudom ezt hivatalosan megérdezni anélkül, hogy "magamra szabadítanám" a gyermekvédelmiseket? Gondolom kijelentkezek a házunkból, bejelentkezek az albérletbe. X idő után egy férfi tulajdonában álló házba. Ezt pl figyeli valaki? A gyerek bölcsis, ott is jelenteni kell a változásokat. Vagy hagyjam ki az albérletet? Mármint oda ne jelentkezzünk be? Lehet hogy a főbérlő nem is engedné...
Mi történik ha apuka jelzi a gyámügyön hogy még tart a válóper, és én odaköltöztem a kiskorú gyerekkel egy másik férfihoz? Beleszólhatnak? A döntésem megfontolt, jól átgondolt. A gyerek érdekeit is szem előtt tartom. Nem tudom hogy kit kérdezhetnék meg erről... Attól félek hogy pl betöltött 3. életév alatt nem csinálhatok azt amit szeretnék. A segítő válaszokat előre is köszönöm, és tisztelettel kérek mindenkit hogy a kioktatást mellőzze...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02