Lehet ilyen egyezséget kötni.
Garanciák és biztosítékok válásnál
Köszönöm.
Azért, hogy hozzájárulok hogy a kft-mből minden ügyfelet, munkatársat "átvigyen" a saját egyéni
vállalkozásába, kérhetetek e olyat hogy a házastársi tartásról a jövőben mindenkor mondjon le? (Nincs most ilyen tartásról szó, de változhat a gondolkodása egy kudarc esetén.)
A gyermektartás szempontjából biztosan nem fogod tudni bebiztosítani magad. Ha a gyermek eltartásához később szükséges a magasabb összegű tartás, akkor nincs az az egyezség, ami megakadályozná az emelést.
Egyébként ha a jövedelmekben jelentős különbség van, akkor az 50-50%-os nevelés ellenére sem kizárt a tartásdíj-fizetés indokoltsága. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos állandó kiadásokat (pl. iskolai befizetések) ilyenkor is jellemzően az egyik szülő intézi, és a másik indokolt, hogy ezt megtérítse.
„A közös házunkból szeretném kivásárolni azon az áron amennyibe került nekünk. Ő többet kér.”
Ha nincs egyezség, a bíróság nem úgy fog számolni, ahogy te, hanem a jelenlegi értékből számolja ki a közös vagyoni - külön vagyoni arányok alapján fizetendőt.
Köszönöm a választ Immaculata, de az életem nem színjáték.
Azt gondolom, a közös gyermekfelügyelet nem biztosíték itt ebben a konstrukcióban. Inkább eredmény és érték, ami a gyermekünk érdekét szolgálja.
Sajnos vannak tapasztalataim, amik miatt félek attól, hogy a majdani exem nem fogja értékelni mindezt (sem) a részemről és könnyen olyan irányba terelheti a 3 éves gyermekünket, hogy ne legyen a számára előnyös a közös gyermekfelügyelet.
A feleségem ügyesen szít ellenségeskedést, és nem csak itthon. Mindezt úgy, hogy mindig valahogy úgy tűnjön ki, hogy ő az áldozat.
Boríthat mindent és mivel ő az édesanyja, a bíróság inkább nála helyezné el a kisfiunkat.
Beindul a dominó-effektus és a "kutyát" sem fogja érdekelni, hogy mennyi mindent feladtam a közös gyermekfelügyeletért.
Ha elveszítem a kisfiamat, belebetegszem.
Fellelhető esetleg más biztosíték ebben a konstrukcióban?
Ezekkel a feltételekkel én is szívesen áldoznék Rád 3 évet.:)
Közösen kívánod nevelni a gyermeket. Ahhoz egy stabil háttér kell és viszonylag olyan munka, hogy ne legyen probléma délután 4-kor 5-kor a gyermekért menni, valamint a hétvégeket vele tölteni.
Ha teljesen lepusztítod magad, a hitel visszafizetésért meg kell dolgoznod. Sem időd, sem energiád, sem megfelelő egzisztenciád nem marad a gyermekneveléshez.
Ezért jó olvasgatni a fórumot, mert olyan furcsaságokat találni, amire az ember idejében nem is gondol.
Egy példa: Az apuka jól kereső ember volt. Nagy összegű gyermektartást fizetett, amiből az anyuka a gyermeknek magas életszínvonalú körülményeket teremtett. Magániskola, nyelvoktatás, ilyen-olyan szakkörök, lovaglás, stb.
Apuka elveszítette az állását. Kérte a gyermektartásdíj csökkentését. A bíróság azt mondta, ha korábban tudott ilyen fizetésű munkát találni, akkor most sincs akadálya, és az apa hibájának tartották, hogy nem tudja megadni a korábbi összegű gyermektartást.
Biztosíték: a közös gyermekfelügyelet.
Én is láttam a Válótársak sorozatát, ahol Dávid mindent meghagy Tamarának, de a vállalkozását megtartotta, amiből új életet tudott kialakítani magának és abból tudta finanszírozni Tamara bevásárlásait.
Közös megegyezéssel tervezünk válni a feleségemmel. Még nem adtuk be a váláshoz a papírokat. Elmentünk egy ügyvédhez is, hogy átbeszéljük és az alábbiak körvonalazódnak. Több területen is engednék neki az egyezség érdekében, de nem látok garanciákat és biztosítékokat, hogy a válásunk után nem fog egyszerűen "pénzes zsáknak" tekinteni, amihez a kisfiunkat is felhasználja majd, mint ahogy most is tapasztalom az ingóságok elosztásának átbeszélésekor.
De a legfontosabb nekem a kisfiúnk, csak azt érzem hogy fegyverként használja és ha nem úgy alakul minden, ahogy a feleségem akarja, akkor könnyen ellenem fordíthatja a 3 éves kisfiúnkat.
Nem harcot akarok. Megegyezést, ellenségeskedés nélkül elválni, egy jó együttműködést kialakítani a gyereknevelésben, őt a saját lábára állítani, magamat védeni egy végeláthatatlan "lenyúlástól" és a kisfiammal egy szoros kapcsolat megőrzését.
A konstrukció:
- A közös házunkból szeretném kivásárolni azon az áron amennyibe került nekünk. Ő többet kér.
- A kisfiunkat felváltva nevelnénk azonos arányban. Én nem gondolom, hogy ilyen esetben gyermektartást kellene fizetnie bármelyikünknek. Ő másképp látja - szerinte nekem kellene gyt-t fizetnem - és az egyezkedésnél az ingatlanból történő kivásárlásnál, ha a magasabb árat nem fogadom el, akkor gyt-t kér.
- Emellett a vállalkozásomból (egyszemélyes Kft., ő ebben dolgozik) engedem, hogy elvigye a saját egyéni vállalkozásába az ügyfeleket (átszerződtesse) és a munkatársakat. Azért mert ebből tervez megélni és szereti ezt a munkát. (Ingatlanközvetítés) Ezt már el is kezdte. Ezzel teljesen bedől a kft-m, ami tulajdonilag a 100%-ban az enyém, mivel az örökségi pénzemből alapítottam. Ezt is vállalom és segítem az átmenetet, mert szeretném ha stabilan meg tudna élni önállóan. Itt is bevállalom a Kft veszteségét.
Az 1-es ponttal biztosítom a lakhatását és kap annyit, hogy saját lakást vehessen. Ebből előleget is adok most neki egy esetleges foglalóhoz.
A 3-as ponttal az önálló megélhetését szeretném biztosítani. Az egyéni vállalkozása beindításához is adok most előleget ingatlanból kivásárlás címén.
Azt gondolom, hogy ezekkel biztosítva lesz neki minden, hogy boldog élete lehessen.
Mindehhez megfizetem neki a magasabb árat az ingatlan részére (ha tudom majd hitelből) és feladom a céget.
Én ezeket vállalom annak ellenére, hogy az egyezkedés során nem kaptam semmit viszonzásul.
Amit szeretnék viszont bebiztosítani ebben a konstrukcióban, hogy ne legyek később "lehúzható" sem házastársi tartás, sem gyt címmel, ha esetleg később másképp látná a dolgokat. Mindezt úgy egyensúlyban tartani, hogy közben ott a kisfiam, aki a legfontosabb a számomra.
Lehet itt jogi biztosítékokat találni a számomra?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02