gyermektartás, külföldi apuka

monalisa1 # 2009.06.19. 13:00

lütyőke,

Az árak-, bérek- költségek évente emelkednek, sőt az előbbi és az utóbbi év közben is nem egyszer, vagyis az előzőekben megállapított t.díj időközben nem kis mértékben inflálódott. Ezen kívül ahogy gyarapodik egy gyermek az évei számával úgy növekszik a vele kapcsolatos óvodai/iskolai költség, kiadás. Mindez alapot ad a t.díj felemelésére.

A 40e Ft körüli összeg reálisnak mondható, egyben ennyit- vagy majdnem ennyit az anyának is hozzá kell tennie a sajátjából a gyermek neveléséhez - már ami a dolog pénzbeni részét illeti.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gambler # 2009.06.19. 17:43

"A 40e Ft körüli összeg reálisnak mondható..."
Tőlem pl. 36.000 / gyerek szeretne tiltatni a feleségem, pedig nem is vagyok külföldi apuka ...

kalamalyka # 2009.06.19. 18:00

Nos...én pedig ismerek olyan apukát, aki több mint fél milliót keres és 25 000 Ft-ot sokall..........

Ki-ki vérmérséklete és lekiismerte szerint, ha a szerint nem megy, hát megállapítják..... az meg valószínű, hogy nem fog tetszeni :(

gambler # 2009.06.19. 18:08

Már többször kérdeztem, hogy ez a minimum megállapítás, mi alapján megy, de még nem kaptam rá választ. A %-os megállapítás világos, csak ez a minimum-dolog nem igazán ...

kalamalyka # 2009.06.19. 20:43

Talán mert annyira változó........... Mint ahogyan egy-egy gyermek szükségeletei, hobbijai, sportjai, betegségei, gyógyászati segédezközei......... a kapcsolattartó szülő keresete, a gondozó szülő körülményei, más eltartott gyermekei,a kapcsolattartás minősége, távolsága, költségei................. erre nem lehet sablont húzni