simonbabi
Sajnos nem tehet semmit, mert az árvaellátásra jogosító feltételekkel a testvére nem rendelkezik.
Üdv: Gy.
simonbabi
Sajnos nem tehet semmit, mert az árvaellátásra jogosító feltételekkel a testvére nem rendelkezik.
Üdv. Segitséget kérnék! A testvérem 22 éves fogyatékos tavaj igényeltem árvaellátást, elutasitotak mert nem jár iskolába.Idén meghalt édesapánk is ismét probálkoztam, az indoklás ugyan az nem jár iskolába nem jár neki semmi!Egy fogyatékos gyerek csak kisegitő iskolába járhat,azon meg tul vagyunk.A szüleink az életüket ledolgozták több müszakban is csak minket feltudjanak nevelni,csak a nyugdijukat már nem tudják élvezni! Tehetek én ilyen esetbe bármit is?
Üdv!
Szeptemberben igényeltem az árvaellátás méltányosságból történő továbbfolyósítását, mert elmúltam 25 éves és még tanulok. Mennyi idő alatt bírálják el a kérelmet?
Köszönöm a segítséget!
fanni2394
Nagyszülő jogán jogosulttá válhat árvaellátásra, amennyiben az életben lévő szülei tartásra nem képesek és kötelesek.
Ennek elbírálása érdekében - tekintettel arra, hogy Ön még nem nagykorú - a gyámja terjesszen elő igényt árvaellátás megállapítására a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál.
Nyomtatványt hozzá a www.onyf.hu honlapon a nyomtatványtárban találnak.
Tisztelt Szakértők!
Én egy 17 éves nappali tagozaton tanuló lány vagyok. Édesapám és édesanyám elhagyott. Anyai nagyszüleimmel éltem, de nagymamám meghalt. Ő volt a kinevezett gyámom. Nagyapám súlyos mozgáskorlátozott. Kaphatok-e valamilyen árvasági ellátást ebben a helyzetben?
Előre is köszönöm a választ!
Fanni
Katalin22
Abban az esetben, ha rokkantsága (legalább 50 %-os egészségkárosodás) a tanulmányai befejezése előtti időponttól fennáll, akkor ezen a jogcímen jogosult lehet árvaellátásra.
Az ellátást igényelni kell (a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól a törzsszámára hivatkozással), hozzá igénybejelentő lapot a www.onyf.hu-n talál a nyomtatványtárban.
Munkaviszonyhoz nem kötött.
Tisztelt Szakértők!
Tanulmányaimat az idén júniusban fejeztem be. Nemsokára elkezdek dolgozni mint megváltozott munkaképességű (50%-ban egészségkárosodott -semmilyen járadékra nem vagyok jogosult, mivel még nincs meg a szolgálati időm-) és úgy hallottam, hogy ebben az esetben lehet újra igényelni az árvaellátást és/vagy a családipótlékot. Ez igaz? Amennyiben igen, hogyan működik? Mi kell hozzá? Igazolt munkaviszony?
Kati
szkzs
Igen, lehet. Írjon egy levelet a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak a törzsszámára hivatkozással, hogy milyen saját tulajdonú, vagy társtulajdonú számlára kéri az ellátást.
Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem az árvaellátással kapcsolatban, hogy lehet-e igényelni bankszámlára a kifizetését?
Amennyiben igen, hogyan lehetséges ez?
Megnéztem az ONYF honlapján, de nem találtam választ.
Előre is köszönöm!
slinn
Az iskolai igazolás innen letölthető, ezt kell csak az oktatási intézménnyel kitöltetve, a nyilatkozati részt szintén kitöltve, aláírva visszaküldeni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Budapest, 1820 címre, s ha a feltételek adottak, akkor az árvaellátás minden további nélkül folyósítható.
szmeshi
Meghatározott feltételek szerint az unoka jogosult lehet a nagyszülő jogán árvaellátásra. Feltételezem, hogy az elhunyt nyugdíjas volt, így az igényét a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság Budapest, 1820 címen terjesztheti elő. Nyomtatványt hozzá a www.onyf.hu címen a nyomtatványtárban talál.
C a s a b l a n c a
Kérem, ha valamihez nem ért, akkor ne írkáljon a topicba, főleg ne ilyen hangnemben. Ide segítségért fordulnak az emberek, nem azért, hogy kioktassák őket.
Az árvaellátás részedre jár, Te vagy a jogosult, hiszen Téged kell gondozni, eltartani.
A nagypapa után mit akarsz??? Nem ő az árva. Ő az elhunyt.
Temetési segélyt az arra jogosult felveheti.
Elég nagy fogalomzavar van itt...
Sziasztok!Nagyon megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni!Arra lenénk kíváncsi hogy elhunyt gyám után is jár-e az árvaellátás.Ugyanis ,édesapám halála után (anyukámtól elvált)nagyszüleimhez kerültem,ők lettek a hivatalos gyámjaim.14 éves koromban nagyapám elhunyt.Ő utánna is járna esetleg árvaellátás?KÖszönöm a segítséget.
Árvaellátás. A középiskolai tanulói jogviszonyom megszűnésével nem járt tovább. Viszont most felsőoktatásba fogok járni. Teljesen újra kell igényelnem?
Édesapám tavaly halt meg. Akkor kitöltöttem a majd' félszáz kérelmi lapot, nehezen beszerezhető igazolásokkal alátámasztottam mindent. A tanulói jogviszonyom viszont akkor csak 2011. június 30-ig szólt. Eddig kaptam az ellátást is. Most, hogy beiratkoztam főiskolára, nappali tagozatra, az egész procedúrát újra kell csinálnom? Nincs mód arra, hogy csupán az új adatokat (az iskolaváltásra vonatkozóakat) közöljem? Az ONYF nyomtatványai között nem találtam megfelelőt...
20 éves vagyok.
Tisztelt szakértő!
Volt férjem ez év júliusában elhalálozott. Gyermekeim 19, illetve 14 évesek. Jelenleg folyik az árvaellátás megállapítása iránti eljárás.
Az ügyintéző tájékoztatása szerint ha a férjemnek volt a Nyugdíjbiztosítási Alap felé tartozása- tudomásom szerint jelentős összeg volt- , akkor a gyermekek nem lesznek jogosultak árvaellátásra.
Számomra ez érthetetlen lenne, hiszen ilyen esetekben a nyugdíj is megállapításra kerül.
Méltányossági kérelem benyújtása van e lehetőség elutasítás esetén?
Válaszukat előre is köszönöm!
21 éves vagyok,árvaság ellátásra jogosult voltam, 2010 nyarán befejeztem az iskolát azóta van 1 év munkaviszonyom, de most újra iskolába szeretnék menni nappali tagozatra, érdeklődni szeretnék hogy újra megkapnám-e az árvasági ellátást. Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Szakértők!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeptember 22-én szüntetik meg az árvaságimat, mivel 21-én betöltöm a 25. életévemet. A probléma az csupán, hogy még van 1 évem a fősulin de már van 1 diplomám. Sajnos 160 ezer a tandíj és nem vesznek át államilagra semmi komolyabb bevételem nincs, ebből fizetem a tandíjt. Kérdésem, hogy milyen okmányokat kell a nyugdíjfolyósítónak beküldeni,mert én még csak igazolólapot se kaptam amin fellebbezhetnék.Egyáltalán érdemes nekik írni így,mármint van rá esély, hogy így is megkapom erre az utolsó évre? Köszi a választ!!
Phiona
Tisztelt Szakértők!
Szeretném a segítségüket kérni árvaellátással kapcsolatban. Eddig 2évet jártam főiskolára és megkaptam az árvaellátást. A továbbiakban, nem szeretném folytatni tanulmányaimat azon főiskolán, hanem jelentkeznék egy szakközép és szakiskolába 2éves OKJ képzésre, nappali tagozaton! Kérdésem az lenne, hogy kapni fogom-e az árvaellátást továbbra is???
Válaszukat előre is köszönöm!
Még egy kérdés lemaradt:
Mennyi az a szolgálati idő, aminek meg kell lennie ahhoz, hogy a min. összeget kapják a gyerekek az árvaellátást?
Köszönöm, bahiablue
Tisztelt szakértők!
Megpróbálom röviden és tömören leírni, hogy milyen kérdésben kérem a segítségüket:
2010.decemberében meghalt a volt férjem, akitől két kiskorú gyermekem maradt árván (10 és 16 évesek).
Mivel balesetben hunyt el a volt férjem, megvártuk a rendőrségi végzést és bementem a nyugdíjfolyósítóba. Ott felvették az adatokat, lefénymásoltak egy pár papírt maguknak, aztán mondta az ügyintéző, hogy majd küldenek előleget. Sajnos nem sokat tudok róla, hogy az exemnek mikor, mennyi bejelentett munkája volt, de megnyugtatott a hölgy, hogy, ha nem lenne meg a minimális "ledolgozott" évek száma, akkor is kapják a gyerekek a minimálisan adható összeget. Eltelt 6 hét, semmi válasz, persze előleg sem. A minap felhívtam a nyufig-ot, ahol egy nagyon kedves és segítőkész hölgy mondta, hogy sajnos miután nem volt meg a volt férjemnek az a bizonyos minimális "x éve", így a gyerekek nem jogosultak árvaellátásra. Most akkor már tényleg nem értem, hogy jár-e, vagy nem? Kérem továbbá abban is az önök segítségét, hogy ha a volt férjem külföldön "szolgált", nem magyar zászló alatt, azok az évei beleszámíthatnak-e azokba a bizonyos évekbe. Egyébként azt sem tudom, hogy mennyi a minimális ledolgozott idő, ami után kaphatják a gyerekek az árvaellátást? Nagyon várom a mielőbbi választ. Szép napot kívánva, üdvözlettel, bahiablue
Júniusban elküldtem egy levelet a nyugdíjfolyositónak,hogy a júliusi árvaellátást,melyet 2 lánygyermekem után kapok, foyószámlára kérném,késöbb kaptam egy levelet ,hogy augusztus 1-től a számlámra utalják.Július 12-én a folyószámlámra utalták az összeget de csak az egyik gyermekem után.Bentvoltam a nyugdijfolyositónál ők azt mondták átutalták a pénzt,a banknál visszont még nem került a számlámra.Mit tegyek ?
Tisztelt Szakértők!
Szeptembertől másik iskolába fogok járni, ezért nem teljesítettem az év végi vizsgákat az előző iskolámban. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom-e, hogy az iskolának engem is levélben tájékoztatnia kell a tanulói jogviszonyom megszűnéséről, vagy teljesen rendben lenne, ha csak a Nyugdíjfolyósítót értesítették volna, és egyszerűen megszüntetik a folyósítást? Júniusban még kaptam árvaellátást, azóta sem kaptam semmilyen hivatalos levelet az iskolától.
Másik kérdésem, ha esetleg nem szünteti meg az iskola a jogviszonyomat a nyár folyamán, akkor ugye nem jogtalanul veszem fel az árvaellátást? Mert most fogalmam sincs van-e jogviszonyom, vagy nincs.
Tisztelt Szakértők!
A barátom tavaly kezdte el a szakközép iskolát, most fejezte be az első évet, még van vissza neki egy év, tehát 2012-ig áll fenn a tanuló viszonya. Azt szeretnénk tudni, hogy nyáron is fogja-e kapni az árvaellátást? Ha nem, akkor mi a teendő, hogy mégis hozzájusson, mert ő édesanyjával lakik együtt, aki rokkant nyugdíjas és szinte alig kap pénzt, s a kettőjük bevételéből élnek.
Előre is köszönöm a választ:Nicky86
Tisztelt Szakértő!
21 éves ismerősöm nappali tagozaton tanult középfokú oktatási intézményben, most fejezte be tanulmányait. Eddig kapott árvaellátást, de a nyári szünet idejére nem fog kapni.
Annak utána érdeklődött, hogyha ősszel újra tanulni kezd egy másik középfokú oktatási intézményben, akkor megint fog kapni árvaellátást. (állítólag még visszamenőleg a nyári időszakra is megkapja)
Pár nap múlva lehetősége lenne a Balatonnál nyári, bejelentett munkára-szerződéssel.
Ha elmegy dolgozni nyáron, de ősztől újra tanul, így is kapja az árvaellátást? Be kell jelenteni az ONYF-nek a nyári munkavállalást?
Előre is köszönöm a választ:Picur79
Tisztelt Szakértők!
A 23 éves lányom,kérelmére, mint nagykorú,egyedülálló,jövedelemnélküli, levelezős egyetemista méltányossági alapon 2012.junius 30-íg, árvaellátási jogosultsági határozatot kapott az ONYF főigazgatójától.
A határozatot követően 8 hónappal később, most heti 20 órás munkaviszonyt sikerült létesítenie.
Kérdésem az: befolyásolja-e az árvaellátás jogosultságát, hiszen változatlanaul egyetemista, be kell-e jelenteni az ONYF-nek, vagy elegendő, ha az egyetem igazolja a tanulmányainak fennállását.Az egyetemen 2012.junius 30-án végez.
Várom válaszukat: 52mama
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |