Ugyan. Abban a "levélben" az van, hogy a bíróság megszüntette a pert, mert elmulasztottad az első tárgyalást. (Még az illeték egy részét is visszakapod.)
Legyetek boldogok, és máskor ne kapkodj!
Válóper előtt!
Tuti hogy az van a levélben???
Mert ha ez tuti,akkor borzasztó nagy kő esett le a szívemről,és megfogadom hogy soha többé nem leszek ennyire meggondolatlan!!!
Nem tutti. De nagyon valószínű - ha nem hibázott a bíróság.
Köszönöm a választ ObudaFan! Ezt kell valahogy bizonyítani? A feleségnek tényleg nem kell fizetnie semmit a közösbe?
Kell bizonyítani. Pont azt írtam, hogy kell fizetnie.
Értem Kedves kbs!!
Azért nagyon szépen köszönöm a választ.
Ma megyek be a levélért!!Bízom benne,hogy minden rendben lesz!Azért majd megírom,hogy mi áll benne!!!
További szép napot kívánok.
veronikapici
És, ha nem áll rendelkezésre semmilyen irat, akkor hogyan lehet bizonyítani? Bocsánat, de kicsit félreérthető voltam. A kérdésem arra vonatkozna, hogy a lakás rezsijébe, közös költségébe nem kell fizetnie semmit?
ObudaFan értette a kérdést, arra válaszolt. (Kétszer is.) Te viszont nem érted a választ. Én ilyenkor már szólni szoktam, hogy "küldd inkább apádat"...
Köszönöm kbs! Írásban kicsit félreérthetőbbek a dolgok. ObudaFan ezt írta: "a hiteltörlesztésnek a házastársra eső része szintén követelhető". Engem viszont az érdekelne, hogy a felerészben tulajdonában lévő lakás közös költségét + számláit (víz, villany, gáz, stb.), hogy ezt kell-e fizetnie? Egyébként elköltözött a lakásból (mint írtam sajátot vett), de időnként visszajár.
Segítséget szereték kérni válóperem előtt állok. A férjemet szóban ill. írásban szülim felszólították a lakás elhagyására ( mivel a lakás a nevemen van1/1 arányban, de szüleim a haszonélvezők).Ügyvéd tanácsára megpróbáltam kizárni a lakásból, mivel 9 hónapja semmivel sem járul hozzás a lakásfenntartáshoz sem. Erre ő birtokvédelmi eljárást indított ellenem.
Egy gyermekünk van (10 év ).
A lakás bizonyíthatóan házasság előtt szerzett ingatlan.
Mit tudok tenni ilyen esetben.
Köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Tényállás,
házassági bontókereset közös megegyezéssel. A felek minden lényegi kérdésben megállapodtak, közös gyermekük nincs, különélés kb: 9 hónapja. A feleség mivel a férj nem dolgozott a fenntartásik érdekében köt két hitelkártyaszerződést, és két kölcsönszerződést. A kötelezett minden esetben a feleség. Megállapodnak, hogy a hitelkártyaszerződéseket a feleség fizeti, a hiteltörlesztésekre a férj ad minden hónapban kb 50000 ft-ot, a férj jelenleg is munkanélküli. Nincsen biztosítva a hiteltörlesztésekre adot havi törlesztés beérkezése. A feleség szeretné elérni, hogy a bírósági jóváhagyás alapján felbontásra kerülő házasság után a kölcsönszerződésekben a volt férj jelenjék meg a kötelezetti oldalon.
Kérdés
Van e lehetőség a bírósági bontás alapján kérni a kölcsönt folyósító hitlintézettől a kötelezetti oldalon az alanyváltozás bejegyzését átírását. Megtagadhatja e a hitelintézet a kötelezett oldal másik személyre történő átírást arra hivatkozva, hogy nincs állandó munkahelye és nem látja biztosítottnak a hite visszafizetését.
Köszönettel
Taki
Taki681
Megtagadhatja.
peneszvirag
A bíróságtól követelheted, hogy kötelezze a rezsi ráeső részének megfizetésére. A birtokvédelmi eljárást meg fogja nyerni.
Köszönöm a gyors választ.
Kérdésem még, hogy visszamenőleg kérhetem a rezsi megfizetésére?
Meddig érvényesítheti a birtokvédelmét, amig a válást ki nem mondják?
Igen.
Igen, vagy amíg a bíróság ideiglenes intézkedést nem hoz a lakáshasználatról.
Tisztelt Fórumozók!
Én válás előtt vagyok.. 1 éve vagyok házas ÉS mondtam férjemnek pénteken váljunk el, azt mondta JÓ már hétfőn adom is be a válópert.. NA DE neki van 2 ügyvédje is, és félek, hogy a velük valamit ügyeskedik, mert én pszichiátirai kezelés alatt állok, depresszió miatt szedek rivotrilt és rexetint, és félek ezzel az ürüggyel, a kislányomat(10hónapos) nem engedik majd, hogy velem legyen. Akihez mennék lakni, ő vele régóta jóban vagyunk, közös barát és rendőr. Ugye nem csinálhat a hátam mögött ilyet, hogy a gyermekem ne lehessen velem? Illetve 1 év után is van olyan, hogy minden ami van az közös? Mert ismerős rám ijesztett, ha bármi történne férjemmel, az adósságai is rám terhelődnek. Különben van egy pár rendőrségi, bírósági ügye páromnak de az ügyvédjeivel mindig valahogy sikerül kimászni belőle. El vagyok keseredve:(
Ha beadja a válást mennyi idő mire elválunk? Közös megegyezés szerint persze.? Köszönettel: K.
A bíróság vita esetén annál a szülőnél helyezi el a gyermeket, akinél a testi-lelki-szellemi fejlődése jobban biztosított.
Azok a vagyontárgyak közösek, amelyeket bármelyik házastárs - nem öröklés, nem ajándékozás útján - az együttélés alatt szerzett, és az az adósság közös, amelyik a bármely házastárs által az életközösség alatt kötött szerződésből ered.
Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, ha több mint tíz évig éltünk házasságban és több banki adósság ez alatt az én nevemre lett felvéve, mert még mostani, de válófélben lévő feleségem akkor BAR listára került, ezek az adósságok közösnek minősülnek-e? Plusz még egy háztartásban éltünk több százezres közüzemi adósságok keletkeztek, amit nekem kellett kifizetnem egyedül. Ezek utólag is közösnek minősülhetnek? Még most is közös folyószámlánk van, amit nélküle nem tudok meg szüntetni, amit szintén -100.000 ft fölött hagyott rám.
Pont előtted írták, hogy...
„és az az adósság közös, amelyik a bármely házastárs által az életközösség alatt kötött szerződésből ered.”
Lenne még 1 kérdésem. Konkrétan 2 gyermekünk van, az egyik (fiam) nálam a lányom nála. A családipotlékot vz anya kapja meg mind a 2 gyerekre. Sajnsos egyéb okok miatt még nem sikerült elérni vagy kérelmezni, hogy a fiamra járó összeg ide jöjjön, 3 hónapja tart az ,hogy nem hajlandó a családi pótlékot ide adni. Mely valjuk meg nem nagy összeg de nem tartom szép dolognak h a fiával szemben ezt csinálja. Ilyenkor mit lehet tenni? Vissza lehet - e igényelni tőle? A lányomat nem tudom hol lakik, mely suluba jár és elérhetőséget sem adtak arra h elérjem őt. A lány kiskorú és szeretném tudni, hogy mi van vele. Nem iszom, nem vagyok hülye maximum a legnagyobb hibám az, hogy a 7 minden napjűán dolgozom h a feleségem által okozott adóságokat fizessem. Szóval a kérdésem az ,hogy ebben a helyzetben mit lehet tenni?
A családi pótlékot a jövőre nézve az Államkincstárnál lehet intézni. Ami nála van, és amit nem ad át, arra nézve is ott bejelentést lehet tenni. A kapcsolattartás biztosítását pedig a gyámhatóságtól lehet kérni.
Köszönöm a válaszokat. Jó, hogy van kihez fordulni.
tisztelt fórumozók
véleményt szeretnék kérni. Férjemmel 2007 augusztásában házasodtunk össze Páriszban, ő kolumbiai. utána Budapestre költöztünk, 2009.06.18-án megszületett fiunk. 2010.01.25-én elköltözött tőlünk, fiunkat én nevelem, gyerektartást rendesen fizet, jön hozzá majdnem minden nap. válást szeretnék kezdeményezni, hogy jogilag is tiszta legyen a dolog, és főleg a gyerekünk miatt. Ő ebbe beleegyezett, és abba is, hogy a fiunk nálam marad. Közös megegyezésel adnánk be a válópert, de egy kérdésben nem jutunk megállapodásra. Mégpedig azt szeretné, ha kizárólag az ő beleegyezésével változtathatna fiunk lakhelyet. A probléma azért merült fel, mert kb egy év múlva külföldre szeretnék menni, és a férjem sem szeretne Magyaroszágon maradni. Én nem kívánok neki ennyire széleskörű jogot adni, mivel az az én döntési szabadságomat csonkítaná meg. Megértem, ha tudni akar arról hova költözünk és szeretne beleszólást a kérdésbe, de én viszont garanciát szeretnék, hogy nem ő határoz a mi életünkről (persze szerinte ez engem nem érint, neki semmi köze hozzám, és rá is hagyhatom a gyereket, bölcsibe ő is tud érte menni majd).
Van joga ezt kérni tőlem? Mi lehet a kompromisszumos megoldás (ajánlottam neki, hogy legyen benne a megegyezésben, hogy minden döntés előtt megbeszélem vele a dolgot, de ez neki nem elég garancia arra, hogy ne vigyem el a gyereket oda, ahova én akarom)?
Nem szeretném megfosztani fiamat az apjától, és a gyerekelhelyezési háborút is szeretném elkerülni.
Szívesen fogadom ha van ötletük egy köztes megoldásra, amely mind a kettőnket kötelezne, de mégsem csonkítaná meg a szabad döntésemet.
köszönöm.
Amíg nem szüntetik meg a szülői felügyeleti jogát (ahhoz meg az ő súlyosan felróható magatartása lenne szükséges a gyermek irányába), addig ehhez joga is van. Ha nem tudtok megegyezni a gyermek lakhelyének megváltoztatásában, akkor majd a bíróság dönt.
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megtudni valakitől, hogy egy bontóperi keresetlevél milyen terjedelmű lehet, illetve mi az a határ, amit nem illik átlépni. Én 25 évi házasságot szeretnék lezárni, sajnos nem megy a közös megegyezés. Ki lehet -e térmi a vagyonmegosztásra, házastársi tartásra, vagy az egy másik ügy. Azért szeretném én magamat képviselni a bíróságon, mert úgy gondolom senki nem tud hitelesebb lenni.
Válaszukat előre is köszönöm: Zsóka
Ez nem hitelesség kérdése. Annyira nem, hogy sok ügyvéd másik ügyvédet bíz meg, ha ő a fél - mert a kívülálló elfogulatlanul tekint az ügyre. (A legtöbb orvos sem kezeli magát, ha komolyabb a baj.)
A magam részéről nem adnék tanácsot laikusnak a gázkonvektora házilagos javításához - és ez is van olyan veszélyes.
Legalább a bíróságra menj el, és mondd jegyzőkönyvbe azt a keresetet. Még egy fogalmazó is jobb, mint a barkácsolás - bár ez még csak a kereset lesz. Hol van még onnan az ítélet!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02