örökség - hagyaték?
Én egy súlyos balesetben négy végtagra lebénult rokkantnyugdíjas vagyok.
A nejemmel és a nőtlen fiammal élek még, ők látnak el a 8 órás munkájuk mellett, míg a lányom elvált és 7 éves unokámmal máshol laknak bérletben.
A szüleimmel élő, 3 éve megözvegyült nővérem második, 22 éves fia hozott nemrég egy adásvételi szerződést, hogy írjam alá, hogy lemondok a szüleim házának elővételi jogáról.
Innen 50 km-re ingyen, névleg eladták a velük élő unokájuknak a házas ingatlanukat /a köteles részemmel/, hogy hátha ők mellettük lesznek halálukig.
SZüleim, két nővérem és a vevők
Az ügyvéd díja 1 %...
Jól sejtem, hogy a 76-80 éves idős imádott felmenőimet és engemet éppen most semmiztek ki?!
Ha jól értelmezem ingyenesen megvették tőlük az én köteles örökrészemet?
Telefonon szemrehányásokat kaptam anyámtól, apámtól és a nővéremtől, mert nem mondtam le a kisöcsém és arája javára valamiféle elővásárlási jogomról, amit a /szerintem hamis/ adásvételi szerződés sarkába biggyesztettek utólag.
Az ügyvéd által készített szerződésről már csak az én aláírásom hiányzott, ha jól láttam!
Vevőként az unokájuk van feltüntetve 2/3-ra, 1/3 részben annak menyasszonya, tehát ők lennének tulajdonosa szüleim egyetlen tulajdonának, a 10/12 rész házas ingatlanuknak.
A 12 milliós vételárból feltüntetett 5 milkót nem adták át, mert nincs. Hiszen a srác az új szgk-ját is kölcsönre vette. Ráadásul a vételárból fennmaradó 7 milkó kölcsönt sem adnák a szüleimnek, mert abból szeretnének ráépítkezni...
A vevőket tudtommal minibérért alkalmazzák, családomat és engem most hívták meg az esküvőjükre.
A "szerződést" sem hagyta itt. Mikor mondom hogy ingyen én is megvenném, mert annyit nekem is megér, azonnal elhúzott köszönés nélkül.
A szüleim azt sem értik, hogy most eladták a házukat ingyen.
Azt hiszik, hogy csupán a ráépítést engedték meg, illetve az értékmegállapítást írták alá a papíron.
Én pedig csak nézek ki a hülye fejemből, nem értek senkit és semmit, engem sem értenek, mert eddig is minden napom bizonytalanul, magányosan és reménytelenül telt.
A menyasszonnyal szemben előítéleteim is vannak, nem bízom benne, mert vagy 6-7 évvel idősebb a kisöcsémnél, és pár hónappal a megismerkedésük után már ott is lakik a virtuális örökségemben.
A következő kérdéseimre keresek válaszokat:
- ugye engem most kisemmiznének?
- hogyan lehetne a legkisebb konfliktussal meguszni a vázolt anomáliát?
- mit kéne tennem, hogy a maradék virtuális jogaim és érdekeim ne enyésszenek el totálisan?
- ki ellen, hol, hogyan, meddig, milyen alapon léphetek fel, hogy a szinlelt ajándékozási szerződéssel ne kezdjék meg a nagyszülőkön keresztül tőlünk elrabolt pénzből a felesleges ráépítkezést?
- hogy lehetne elérnem, hogy a saját pénzükön gyarapodjanak, ne az örökségünkön?
- bajban vagyok-e, vagy csak bizalmatlan, számító és kapzsi?
Tisztelettel és köszönettel
szpolz