Köszönöm a választ. Csak mi még nem váltunk el semmi bíróság nincs még. Olyat kérhet tőlem a férjem hogy én lakom a közös lakásban a gyerekkel és pénzt kér ezért? Ő már kijelentkezett, a lakáshitelt már rég felmondták.
Köszönöm
Gyerektartás és láthatás
Kedves ObudaFan most lesz 11.éves !
Betty3
Az első fokon eljárt bíróságtól lehet végrehajtást kérni. A rendőrségen pedig tartás elmulasztása miatt feljelentést lehet tenni.
Mennyi idősek a gyerekek?
Sziasztok !Mikortól dönthet a gyermek hol szeretne lenni vagyis hol szeretne lakni -:)Egyáltalán meg hallgatják a gyermeket már 5-éve elváltak !Köszönöm a válaszokat-:)
Kedves Obuda fan köszönöm a válaszát -:)
Tisztelt Fórum!
Érdeklődni szeretnék hogy mi még házasok vagyunk. A férjem külön él, én nevelem a 4 éves kisfiúnkat. A családsegítőnél született egy megállapodás hogy fizet havonta gyerektartásra 15-25 e Ft-ot. Most már az 5. hónappal tartozik. 1 hónapig nem volt munkája. Kihez lehet ilyenkor fordulni, nem nagyon akar fizetni. Eddig adott 20 e Ft-ot, utána ez lecsökkent 15 e-re. Egy 4 éves gyerek után mennyit kéne kapnom? A másik problémám hogy ha fizet is nem nekem, nem én kapom a számlára. Az apja számolgatja ki hogy a fizetés hány százaléka jár nekem, és nem is nekem küldi az apja, nem is a férjemtől kapom a pénzt, hanem az apja a szüleimnek küldi postán akik más városban laknak mint én, és én kb 25-e körül kapok pénzt ha kapok! Ez is abszurdum hogy nem a férjemtől kapom nem is én kapom. Ez ellen mit lehet tenni? És kihez forduljak hogy ne az apósom számolgassa ki a saját pénzemet! Két hónapra kaptam 20 e ft-ot mert annyit számoltak ki!
Köszönöm a segítséget!
Nincs mit.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ha a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztését is kéred, arról viszonylag gyorsan dönt a bíróság.
Nagyon köszönöm kedves ObudaFan a választ! Azt egyébként lehet tudni, hogy mennyi idő ez az egész? és ha kérem a gyer.tartás felfüggesztését arra mennyi időn belül válaszolnak kb.?
Kedves valoapa!
Amiről nem tudok,általában nem szólok hozzá.....
De ha már ennyire érdekel az egész,mi sose neveltük ellene,egy rossz szót se mondtunk Róla.Ellenben Ő még a gyerek előtt is lehordott mindig mindennek,a gyerek ezért se szeret elmenni,és nem is foglalkozik vele egyáltalán/mármint az apa/lepasszolja,aztán kész!Szerintem egy 13 éves gyereknek van annyi esze,hogy fel tudja mérni a dolgokat!A rugalmasságról annyit,hogy mi vagyunk-voltunk mindig olyan rugalmasak,bármikor elvihette amikor akarta...
Sió!
Te látom magadból indulsz ki!Neked ismeretlenül nem tiszted ítélkezni,főleg nem olyanról,amiről halvány lila gőzöd sincs!De az a lényeg,hogy Te tökéletes vagy,más nem.....
Arpuska
A gyerek lakóhelye szerinti bíróságnak kell címezni. Mivel ez új kereset, nem arra az ügyszámra kell hivatkozni, hanem azt csak említeni kell a keresetben, mint előzményt. Azt neked kell tudni, hogy szükséged van-e jogi képviselőre.
Solya123456
És miben segíthetünk?
kariklea
A kapcsolattartást emiatt nem lehet megszüntetni. Ha a volt feleség akadályozza a kapcsolattartást, minden alkalommal 30 napon belül a gyámhatósághoz kell fordulni. Viszont amíg a bíróság nem szállítja le a tartásdíjat, addig végrehajtható mard ez a magasabb összeg, még ha nem is a munkabérből. Ezért pert kellene indítani a mérséklés iránt és a keresetlevélben a végrehajtás korlátozását kérni.
kertivereb
A bíróságtól kérd a gyermektartás megszüntetését. Ha sikerül megállapodni, akkor egyezségi kísérletre idézést kérj, ha nem, akkor keresetlevelet kell benyújtani.
Tisztelt fórumozok. A fiam ebben az évben kimaradt az iskolából. Juliusban betöltötte a 20- dik évét , már dolgozik.Én még mindig fizetem a gyerektartást utána.Nem kaptam a bíróságról semmilyen papírt , hogy vége a fizetésből.Az a kérdésem , hogy melyik félnek kell intézkedni? Mert a volt feleségem nem csinál semmit.Ilyenkor mi a teendőm .Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelt Fórumozók!
Szakértő segítségét szeretném kérni gyerektartás, illetve láthatás témában. A párom 6 éve vált el az előző feleségétől, a gyerektartást rendszeresen fizette, kivéve azt a pár hónapot, amikor nem volt munkája, így értelemszerűen nem tudta fizetni. A volt felesége erre beperelte így a párom most visszamenőleg is fizeti a gyerektartást, amit a számlájáról vonnak le minden hónapban. Eddig a mostani munkahelyén 8 órába volt bejelentve, és így vontak tőle 30000Ft-ot. Két hónappal ezelőttől már csak 4 órában tudják alkalmazni, így a gyerektartásra levont összeg 15000 Ft-ra csökkent, ahogyan a fizetése is. A volt feleség ezzel nincs megelégedve és követeli a másik 15000 Ft-ot, és a párom attól tart, ha nem fizeti ki a másik 15000-et a volt feleség egyoldalúag megszüntetheti a láthatást. (a gyermek kiskorú 10 éves)A kérdésem pedig az lenne, hogy ezt a volt feleség megteheti-e? Van-e olyan körülmény amikor ez lehetséges? A választ előre is köszönöm.
Tisztelt Fórumozók ! 17 éves vagyok egy hónap múlva 18 éves leszek. most volt egy per anyukám és apukám közt a gyerektartásdíj felemelésére én anyukám tanúja voltam. megegyezés történt így nem kellett tanúskodjak. De apukám azt állítja hogy én elloptam egy számlatömbjét, ami nem igaz. Erre megfenyegetett, hogy kirúgat minden jövőbeli munkahelyemről, illetve keresztbe tesz. Eléggé el vagyok keseredve. :(
Tisztelt Fórumozók!
Szeretném érdemtelenségre hivatkozva kérni a bíróságot nagykorú gyermekem tartás díjának fizetésének a felfüggesztését, illetve megszüntetését. Az lenne a kérdésem, mivel ügyvédre nagyon nincs pénzem, egyáltalán hogyan fogjak hozzá? Kinek címezzem a határozatot hozó bíróságnak az akkori ügyszámra hivatkozva? Mit írjak bele, hogy a lányom 3 hónapja nem áll velem szóba, nem hívott meg a szalagavatójára, stb? Fog e ez nekem egyedül menni, vagy szerintetek mindenképp szükség lesz ügyvéd segítségére?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ezeket érdemes lenne végrehajtani.
Tudom igazolni. De a lakcím szerinti gyámhatóságnál már jól ismernek.
Azert szeretném kérni mert nekem havi szinten 320km az út amit meg kell tennem hogy az anyához vigyem a gyereket ami az üzemanyagban sem elhanyagolhatő. Tekintettel arra a tényre is hogy nem fizet még gyermektartást sem. Nem járul hozzá semmihez a gyerekkel kapcsolatban, valamint a bíróság által megitélt perköltséget sem fizette meg.
Meg kell indokolni. A lakcímkártyán kívül mással tudod igazolni a tartózkodási helyet?
És ilyenkor melyik gyámhatósághoz kell beadni a lakcímkártya szerinti vagy a tartózkodási hely szerintihez? Ugyanis más helyre költöztünk csak nem szerettem volna átjelentkezni az előző lakcímről.
Valamint gondolom meg kellene indokolni is miert kérem? Köszönöm válaszod!
Ha két évnél nem régebbi a határozat, akkor igen. Ha régebbi, akkor a gyámhatósághoz.
Üdv Mindenkinek
A gyermeket nálam helyezte el a bíróság,de nekem kell az anyához vinnem kéthetente hétvégén. Az lenne a kérdésem hogy újra bírósághoz kell fordulni ha azt szeretném hogy Ő jöjjön érte? Köszönöm
valoapa
az ilyennek hiába írsz.
se megérteni, se felfogni nem fogja.
ha vele történne mindez, nem tudom hogy viselné!
Kedves mancsi5!
"a gyerek se akar elmenni szenteste és karácsony első napján és én se szívesen adnám oda."
Szerintem ideje elfogadnod, hogy akár tetszik, akár nem, a gyermeked apját Te választottad gyermeked apjául. Nem vitatom, hogy van olyan apa, akinél _kevésbé_ érzi jól magát a gyerek, mint az anyjánál, de attól még az apja marad.
Inkább arra neveld a gyereket, hogy az apja az apja, és fogadja el ilyennek - és próbáld Te is elfogadni. Nem kell szeretni, csak fogadd el.
Lehet, hogy ha így tudnál hozzáállni, ő is rugalmas lenne és nem ragaszkodna mindhárom naphoz - de hogy soha ne tölthesse a szentestét a gyerekével, az embertelen elvárás. Neked milyen érzés lenne? Amit nem kívánsz magadnak...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02