Kedves Fórumozók! Van-e valakinek tapasztalata a következő témában?
Több, mint 2 éve húzódó válóper után, idén tavasszal „végre” elváltunk a férjemmel. A bíróság (másodfokon) fix összegű tartásdíjat állapított meg 2 gyermek után, amit a volt férjem most már (2 végrehajtás után!!!) fizet is. A tartásdíjnak mind az összegét, mind a fizetés módját kifogásolom. A volt férjem külföldi, EU állampolgár, közalkalmazott, tehát fix összegű, könnyen ellenőrizhető, és könnyen végre is hajtható fizetéssel. Mi az ügyvédemmel munkáltatói levonást kértünk volna és %-os megállapítást.... Ráadásul mindezt úgy, hogy a „T. Bíróság” még jövedelemigazolást sem kért tőle. Én ugyan bekértem ezt a munkáltatójától, külügyminisztériuma el is küldte ezt a bíróság részére, ám ezt a bíróság valamiért nem vette figyelembe....
A kérdésem az lenne, hogy kérhetek-e, és milyen gyakran, legalább inflációkövető emelést. Milyen eséllyel ítélnék azt meg utasítanák azt el, és ez utóbbi esetén nekem az milyen következményekkel járna (költségek, kockázat, stb.)
A másik kérdésem az lenne, hogy a bírósági határozatban (aminek egyébként eredeti példányát a mai napig nem kaptam meg a bíróságtól, ügyvédem példányából van csak egy rossz minőségű fénymásolatom....) az is szerepel, hogy „A Magyar állam javára, külön felhívásra, a felhívásban megjelölt módon fizessen meg X forintot meg nem fizetett illeték címén”. Ez a mondat konkrétan mit jelent? Miféle felhívásra és milyen módon kell nekem fizetnem? Semmi konkrétum nem szerepel sehol, sem számlaszám, sem fizetési határidő.... Nem szeretném, ha egyszercsak egy ilyen megfoghatatlan fizetési kötelezettségből bármiféle büntetést vagy késedelmi kamatot rónának rám.
Előre is köszönök minden hasznos észrevételt, hozzászólást vagy tanácsot.