Gyerektartás és láthatás

monalisa1 # 2008.12.20. 14:08

Én se engedném el ilyen állapotban, függetlenül a karácsonytól - bármitől is. És a gyámügyesnek is van főnöke, valamint egy JÓ orvosi papírral szemben úgysem tudnak mit kezdeni.

Apuka ha nem akarja cipelgeti ki és be a 13 éves nagylányát akkor majd ágytálazza... - erre befizetnék.

Valóban menjen el az apa meglátogatni, a lakásból való kitiltása ideiglenesen legyen feloldva - szükséghelyzet. És Gyöngyusznak ez idő alatt nem okvetlenül szükséges a szobában tartózkodnia: passzív jelenlét.

Szvsz az apának nem fog tetszeni, valószínűleg el se megy - cirkusz és felhajtás nélkül a műsor már nemigazán...

_Wasp_ # 2008.12.20. 14:13

monalisa: nyilván nincs "jó orvosi papír". Ha lenne, akkor ugyanis nem lett volna feltéve a kérdés ebben a fórumban, mert a gyámügyes hölgyek kapásból helyt adtak volna a kérelemnek.

A lakásban történő láthatással egyébként egyetértek. De ha sem az anya sem az apa nem mutat erre hajlandóságot, akkor más megoldás kell...

Viszont azt még mindig nem látom be, miért nem lehet pótolni a láthatást?

Karácsonykor jön az apa, odaadja szépen az ajándékot, és ha meggyógyul a gyerek, akkor annyi plusz hétvégét tölt nála, amennyi időt így elvesztenek.

Ez normál esetben működni szokott.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Gyöngyusz # 2008.12.20. 14:14

kedves kalamayka,
de igen köteles vagyok, vagy megbüntet a gyámhivatal, és amúgy sem állok valami jól anyagilag...
és tehetetlen vagyok..
és sajnos nem lehet jobb belátásra bírni, mert ezzel tudja hogy feljelenthet, és mint írtam erre játszik.
a legújjabb trükk még az volt, hogy írt a gyereknek, hogy ő írja meg hogy akarja e hogy jöjjön vagy nem...
azért én sem vagyok hülye, egyből tudtam hogy ha a gyerek esetleg azt írná hogy most ne jöjjön mert...,azzal egyből szaladna a gyámhivatalba hogy és lebegtetné a levelet, hogy az anya ellene neveli!
komoly.
Gy.

Gyöngyusz # 2008.12.20. 14:18

Wasp,

de pont az a lényeg, hogy nem egy hétvégről van most szó, hanem egy téli szünidő feléről...azt hány hétvégével lehetne pótolni szerinted?

nincs jó orvosi papír, az elmaradt láthatást pótolni kell! de ő is csak a hétvégét tudta. azt mondta , ha nem megy a gyerek, és az ex feljelent meg fog birságolni, kérdeztem akkor is mennie kell ha pl 40 fokos láza van, igen, mert az az apa felelőssége lesz.
Ja!
Gy.

_Wasp_ # 2008.12.20. 14:18

Gyöngyusz:

tégy javaslatot arra, az apának amit leírtam! (mondd meg, hogy GYH előtt nagyon szívesen írásba adod a láthatás pótlását így és így. Hátha belemegy! Ha nem, akkor sem vesztesz semmit...)

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.12.20. 14:20

téli szünidő fele az kb 6 nap, 3 hétvége, ami másfél hónap. Háromnapos hétvégékkel egy hónap alatt utoléritek magatokat.

Nem tűnik soknak...

_Wasp_

és felesleges megoldása

Gyöngyusz # 2008.12.20. 14:28

Kedves Wasp,

szerinted akkor nem büntethet meg a GYH?
Gy.

_Wasp_ # 2008.12.20. 14:35

Ha megállapodsz az apával erről, akkor persze hogy nem büntethet meg! Hiszen a megállapodásban leírtak alapján jársz el...
(legyen a megállapodás írásban, preferáltan GYH előtt!)

_Wasp_

és felesleges megoldása

kalamalyka # 2008.12.20. 14:39

Egyetlen szóval sem mondtam, hogy nem bepótolnadó vagy nem megejtendő a gyermek otthonában a láthatás, így a felelősséget sem vállam senki birságáért. Mivel nem adtam olyan tanácsot, ami ütközik a láthatás szabályaival.

Gyöngyusz # 2008.12.20. 14:46

ha nem fogadja el akkor viszont " mennie " kell, igaz?
Gy.
a gond csak az, hogy 200 km választ el egymástól, így elég nehéz főleg most az ünnepekben ezt a GYH előtti megállapodást megkötni,
és sajnos csak azért sem fog belemenni, mert szerinte ott van nála a gyerek IGAZI CSaládja, és ezt hajtogatva totál nem érdekli hogy mi van a gyerekkel,
mint írtam az a CÉL hogy fel tudjon jelenteni , megtorlásként mert el mertem válni tőle és új életet mertem kezdeni nélküle és ezért még neki " fizetnie" is kell ( gyerektartás ).
de azért sokat számított minden leírt mondatotok, hálásan köszönöm!
Gy.

_Wasp_ # 2008.12.20. 14:58

nem kell a gyh előtt, csak ajánlott. ha nem előtte állapodtok meg, akkor nyújtsd be a papírt, amint aláírta.

egy próbát megér. Úgy gondolom, ha hasonlóan értelmesen - indulatoktól mentesen érvelsz, mint itt a fórumon tetted, akkor minden épeszű embert meg tudnál győzni. Biztosítsd, hogy találkozhat a gyermekével az ünnepekben, és hogy pótlódik a láthatás, és szerintem simán bele kell hogy menjen.

drukkolok.

_Wasp_

és felesleges megoldása

reker # 2008.12.20. 16:42

az elmaradott gyerektartást 32 hónapra ítélték meg apukának. Hogy lehet késedelmi kamatot kérni rá, mivel 8 ezer ft a havi törlesztés, így 32 hónap múlva is annyit fog fizetni, ám felét sem fogja érni, mint most. Ebben kérném a segítséget.

_Wasp_ # 2008.12.20. 16:47

a kereseti kérelemben kellett volna kérni. Az anyag ismerete nélkül, előzetes tippem szerint, vélhetőleg most már csak fellebbezéssel / perújítással lehetne hozzájutni.

_Wasp_

és felesleges megoldása

reker # 2008.12.20. 18:59

akkor szép egy ügyvédem van, akinek még erre sem volt esze

monalisa1 # 2008.12.20. 19:21

A késedelmi kamat bizonyos esetekben nem magától értetődő?

monalisa1 # 2008.12.20. 20:33

Ha a kötelezett valamely kötelezettségének nem tesz határidőre eleget, a fizetési kötelezettség beállásának időpontjától - esedékességétől - kezdődően köteles késedelmi kamatot fizetni.

Részletesebben a Ptk. 301. § (1) - (2) bekezdések, mely megtalálható itt balra a "Szolgáltatások" menűsor "törvénytár" rovatban.

reker # 2008.12.21. 19:44

Köszi, csak Obudafan rögtön azt válaszolta, hogy erre való a késedelmi kamat. ugyan ő még nem fizetett, csak mostantól fog, mert határozatunk is csak mostantól van.
De mi van akkor, hogy a gyerek már óvodába fog járni, míg ő mindig 8 e Ft-tal fog törleszteni.

ObudaFan # 2008.12.22. 10:55

Lejjebb írod, hogy van jogi képviselőd. Vele kellene megbeszélni, mert ő ismeri az ügyet.

cicababa # 2009.01.06. 17:04

Szeretnék egy győri ügyvédet találni, aki orvosi, családjogi, büntetőjogi ügyekben is járatos esetleg.
A másik dolog, hogy nem tudna valaki abban segíteni, hogy megtudjam, a Gyermekjóléti Szolgálatnak ki a felettes szerve? -panasz esetén hova fordulhat valaki?
Előre is köszönettel

cicababa # 2009.01.06. 17:08

Szeretnék egy győri ügyvédet találni, aki orvosi, családjogi, büntetőjogi ügyekben is járatos esetleg.
A másik dolog, hogy nem tudna valaki abban segíteni, hogy megtudjam, a Gyermekjóléti Szolgálatnak ki a felettes szerve? -panasz esetén hova fordulhat valaki?
Előre is köszönettel

monalisa1 # 2009.01.06. 18:18

Ügyvédet itt a balra lévő "Szolgáltatások" menősor "ügyfél keres ügyvédet" rovatban is találsz, illetőleg írj pár soros levelet a Győri Ügyvédi Kamarának (9021 Győr, Szent István út 8.) és ők bizonyára javasolnak szakirányos ügyvédet.

A Gyermekjóléti Szolgálat felettes szerve tudtommal a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztálya - már ahol ezt ekként nevezik.

cicababa # 2009.01.06. 19:50

Köszönöm Monalisa !
Megnéztem én is, nem sokan teszik fel magukat a netre. A másik kérdést viszont rosszul tettem fel. Azt szerettem volna kérdezni, hogy a Gyermekjóléti a polgármesteri hivatalon belül működik-elsődlegesen akkor a jegyző, de én az ő felettes szervükre lennék kíváncsi.Egészségügyi minisztérium esetleg-vagy Családjogi ?

cicababa # 2009.01.06. 20:05

Igazad van természetesen még mindig ugyanígy nevezik. A probléma összetett, már nem is tudom mit tehetnék. Mivel lakcímváltozás állt be ezért két település érintett, az egyik a gyámügyi részen, a másik település a Gyermekjóléti és gyámügyi részen. Ezért kellene olyan aki mindegyik felett áll.

monalisa1 # 2009.01.06. 20:24

Egyazonos megyén belül a saját Megyei Önkormányzati Hivatal - vagy miként is nevezi magát-, más- más megyén belül az egyiknél emez a másinál amaz., kutakodj a Matáv telefonkönyvben ott még minden hivatalos szerv neve/címe meg kell hogy legyen. (A Matáv telefonkönyv megtalálható a net-en is.)

Sokat ne várj (...), egy panaszt "kivizsgálásra" leküldenek az alapfokon eljáró szervhez...

monalisa1 # 2009.01.06. 20:29

Hát így "ránézésre" a Családjogi Minisztérium lehet a fő- fő felettes szerv. (De, vélem, ők is csak megküldik a panaszt/észrevételt "kivizsgálásra" az érintett alapfokú szervhez, aztán "annak alapján" írnak majd egy válaszlevelet.)