Sixty
Itt az idő hogy az apát hozzászoktasd a gyermekéhez., sok türelem fog kelleni mire az apa megtanul ügyesen etetni és pelenkát cserélni stb. / Mindez független attól hogy nem vagytok együtt...
Sixty
Itt az idő hogy az apát hozzászoktasd a gyermekéhez., sok türelem fog kelleni mire az apa megtanul ügyesen etetni és pelenkát cserélni stb. / Mindez független attól hogy nem vagytok együtt...
És az első kérdésedre a válasz: 18 éves korában dönthet úgy a gyerek, hogy nem kíván kapcsolatot tartani az apjával, ha egyébként nem veszélyezteti.
Köteles vagy odaadni és a láthatást biztosítani, az akadályozása a bíróság vagy a gyámhatóság által kikényszeríthető is, és ha azt a hatósági kötelezést nem tartod be, akkor az már bűncselekmény.
A bíróság értelmi érettségétől függően meghallgathatja a gyermeket is, de ez szerintem nem kötelezi és az még a most 8 hónapos gyereknél hosszú évekbe telhet, ami alatt csak sérül a gyerek.
A gyerek érdeke, hogy mindkét szülőjével kapcsolatot tartson és felelős szülőként, anyaként ezt magad is beláthatod, hisz bármi történt kettőtök között az nem mehet a kicsi kárára (ezek az élmények meghatározzák a felnőtt életét, pszichéjét). A "Hogyan érhetem el, hogy ne vigye el a gyereket?" kérdés szerinted egy szerető anya kérdése?
Javaslom a gyermekvédelmi/gyermekelhelyezési mediációs eljárás igénybevételét nektek, ott lehetőség van egy mindkettőtök számára értelmes és betartható megállapodás megkötésére és akkor nem kell a bíróságon tépni egymást.
Úgy vetted ki az írásomból, hogy az apát bármennyire is érdekli a gyerek? Elég rosszul olvasol. Nem véletlen ez a hozzáállás és úgy gondolom, ha nem tudsz normálisan válaszolni, ne tedd.
Én a gyermekemet semmire nem fogom felhasználni, én „az ő érdekeit nézem.”
Nem-mondod,?!?! a gyermekednek az az érdeke, hogy ne
tartson kapcsolatot az apjával ?!.
De egyébként úgy gondolod van arra normális válasz, hogyan kell elidegeníteni a gyermeket az apjától ?
groszfater!
Nem tudom, te miről beszélsz. Én a gyermekemet semmire nem fogom felhasználni, én az ő érdekeit nézem.
Kérem, hogy normális választ adjon valaki.
ááá, nyugi, meglátod hamar megtalálod a módját hogyan használd fel gyermeked életét arra ,hogy megbüntesd az apát a saját tévedésedért.
elég ha nem lépsz el ettől a tudatállapottól, a gyerek a tiéd, hiszen te szülted és az Ő élete az ebbel az esetben egyáltalán nem szempont.
Tart a válás. 8 hónapos gyermekhez apa heti 2*2 órát jön, ha jön. Minden alkalommal késik, van, hogy nem is szól és nem jön láthatásra. Szerintem csak, hogy engem idegesítsen, a gyerkőcöt 2 éves korától hétvégén 6 órás, 3 éves korától egész hétvégés időtartamra bírói gyakorlat szerint szeretné elvinni. A mai napig egyszer sem etette meg vagy rakta tisztába. Tehát nem is értem hogyan lenne el vele.
Kérdéseim:
Igen, a gyámhatósághoz.
Külön, mivel a gyermek bepisilős még - és a helyzet az apánál alvás okán egy ideig sajnos romlani fog -, meglásd nem fogja hétvégére magához vinni...
A gyermek nem tehet semmiről.
Értem, de engem inkább a törvényes része érdekelne, hogy működik az a része, hogy a felügyeletem alatt találkozzanak, illetve kihez fordulhatok segítségért ezügyben? Gyámhatósághoz? Köszönöm a választ előre is.
Szoktatni, szoktatni, szoktatni, és nem csak a gyermeket hanem az apát is...
Kedves Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A párommal másfél héten belül szétköltözünk, akkor költözhet be az albérletébe. Van egy jövő hónapban 3 évet betöltő közös gyermekünk. Már fenyegetve vagyok a párom által, hogy 2 hetente viszi a gyereket, ide-oda, a korábbi házasságából származó csemetéjével együtt. Eddig nem érdekelte a kis gyerek, alig mentünk valahová, ha hazajön este, rá sem néz. A gyermek még soha nem aludt sehol, csak a saját ágyában, még a másik szobában sem hajlandó aludni, nemhogy másnál, és pláne anya nélkül.... Milyen láthatási törvény vonatkozik rám, ha a gyermek lassan 3 éves, még sajnos nem szobatiszta, illetve van egy zárójelentésem, miszerint az apja, 4 évvel ezelőtt öngyilkos akart lenni, megmérgezte magát...? Nem szívesen engedném el vele a gyereket, mert idegileg labilis, hirtelen. Féltem a gyereket. Mondtam, hogy itt bármikor láthatja, az én felügyeletem alatt, elvihet fagyizni stb...de helyben. Neki ez nem felel meg, mit tehetek? Nem eltiltani akarom, csak még pici és ezek figyelembe vételével nem érzem őt biztonságban az apjánál. A másik, hogy ki tudja hol és milyen albérletbe vinné? A válaszokat előre is köszönöm!
Segitséget szeretnék kérni!Van e joga az ügyvédnek meg tiltani hogy el hozhassam a kislányom ahol még nincs bírósági végzés sem,és a mostani élettársa?jelzem már 13 hete nem engedik és tiltják,és az élettársa le is írta hogy gondoskodni fog hogy elfelejtsen!A gyerektartás előre ki van fizetve!Válaszukat előre is köszönöm!
Havonta automatából felveszi - a pénz "láthatatlan", ezzel szemben a postás rossz esetben elpletykálhatja...
Van számlaszáma,csak olyan magas gy.tartást fizet,hogy nem szeretné,ha ha más is látná az összeget.
A bíróság 16.000 Ft-ot ítélt meg,én meg 125.000 ft-ot fizetek.
Mondjuk nem kötelezhető, hogy bankszámlája legyen., lehet h neki úgy jó ha a postás hozza a pénzt - aminek költsége téged terhel.
Postai utalvány 50e Ft-ig 1.345 Ft, 100e Ft-ig 1.820 Ft. / Igaz a kérdés nem erre vonatkozott...
Üdvözletem!
Van egy 11 éves lányom akit a bíróság 6 hónapja a nagymamánál helyezett el.Gyerektartás megfizetésre köteleztek,amivel semmi gondom nincsen.A nagymama arra kötelezett,hogy postán adjam fel,annak ellenére,hogy van számlája.A bíróságon azt mondta,hogy nem nem hajlandó számlaszámot adni. Az utalás nekem költséghatékonyabb lenne.(Havi 4000 ft plusz kiadás)
Az lenne a kérdésem,hogy a bíróság kötelezheti-e őt arra,hogy megadjon sz.számot?!
Köszönettel
Az már nem jár vissza.
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Van két 18 éves fiam akikre gyerektartást kapok,ami ebben a hónapban 49000ft volt.Az egyik fiam múlt hét hétfőtől az apjánál aludt,úgy döntött ott marad nála.Ma telefonált apuka,hogy a gyerektartást utaljam vissza neki,mert mostantól már nem jár nekem.Viszont szerintem még arra az 1 hétre hogyne járna.Viszont a másik gyereknek kifizettem a 30000ft-ot osztálykirándulásra,a lakás rezsi csekkjeit,a két gyerek bérletét,és persze élelmet,így már a saját pénzemből nincs annyim.Mit tehetek?Már elköltöttem a gyerektartást.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Na azért :)
Óh, bocsánat. Elnéztem. (Kicsit csodálkoztam is. :) )
Hogyne, ezt nem is vitattam - nem azt kérdeztem, hogy joga van-e, hanem hogy igénye.
A kapcsolattartásra nem csak a szülők jogosultak, hanem - például - a nagyszülők, a testvérek is.
Mármint az após, ugye? Egyáltalán van igénye a láthatásra?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |