Meddig köteles fizetni apám?

pullman # 2005.08.17. 13:40

amit visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra igényelhetsz.

derill # 2005.08.17. 11:38

Szerintem beszélj vele előbb személyesen, és mondd el, ha nem tudtok megegyezni, akkor kérni fogod a tartásdijat hivatalosan.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Csaba-X # 2005.08.16. 14:40

Továbbá azt javaslom,ha az apukád nem akar fizeni,fordulj ügyvédhez és írass neki egy "tájékoztató"levelet a vonatkozó családjogi törvényre hivatkozva.

Talán,ha kap egy ilyen levelet,fizet és nem kell pert indítani.

Csaba-X # 2005.08.16. 14:39

Az apukád köteles a 18.évet követően is tartásdíjra vagy jogosult,akkor ha az életpályádra való felkészülést szolgáló,szükséges tanulmányokat folytatsz.

Nyílván igen,mivel nappalin főiskolás leszel.

Azonban a folyamatosságnak jelentősége van,vagyis akkor vagy jogosult a tartásdíjra,ha a fősulit nem szakítod meg!

pandria # 2005.08.16. 12:59

Röviden elmondanám miért írtam Önöknek. 1999-ben váltak el a szüleim. A gyerek elhelyezésben úgy egyezetek meg, hogy mi a testvéremmel 1 hetet anyánál,1 hetet apánál töltünk. A bírósági végzésben havi 1oooo ft-ot ajánlott fel apám,mivel az ő fizetése jóval magasabb,mint az anyué. A mai napig csak ennyit fizet ránk,nem emelte ezt az összeget. 18 évemet betöltve apukám új felesége miatt és az apám miatt is már csak az anyukámnál tartózkodok,tehát ők már két hetente nem látnak el engemKözben főiskolás lettem,havi 15000 ft-ot kapok. Anyagi helyzetünk itthon elég rossz. Támogatást,mást apámtól nem kapunk.
Kérdésem az lenne,hogy ha a főiskolát nappalin tovább folytatom,gyerektartásra kötelezhető-e apám,hogyan kell kezdeményezni,visszamenőleg is jár-e?
Előre is köszönöm. pandria