gyerektartás összege, fizetés módja

derill # 2005.08.17. 17:04

Persze. Olaszország is unios ország:), és ha valaki épp nem unios ország, akkor is végrehajtható, ha aláirtunk velük olyan egyezményt, ami a tartásdij behajtásáról szól.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

penzer # 2005.08.17. 13:11

Köszönöm a válszodat Derill! Amire leginkább kíváncsi voltam az az, hogy Olaszországban lévő munkahely esetén is megvalósítható-e a jövedelemigazolás lekérése és esetlegees letiltás???? Köszönöm

derill # 2005.08.17. 12:08

A párod kérje a biróságtól, hogy mivel még egy gyermeke született, a tartásdij összegét a másik két gyermeke esetében csökkentsék.

Te szintén fordulj a birósághoz, kérd a tartásdij megállapitását, és kérd, hogy vegyék figyelembe a tartásdij megállapitásánál, hogy milyen anyagi körülmények között él. A biróság be fogja szerezni a jövedelemigazolását, illetve vizsgálni fogja hogy az életszinvonala tükrözi-e a kereseti viszonyait, és a tartásdijat ennek megfelelőe, továbbá a gyermekek szükségleteinek figyelembevételével n fogja megállapitani gyerekenként az apa jövedelmének 15-25 százaléka között, vagy akár e fölött is, ha az életszinvonala szerint jóval több jövedelemmel rendelkezik. Kérd a biróságon, hogy a megállapitott tartásdijat tiltsák le a jövedelméből, ellenkező estben nem kapod meg időben, mert rendszertelenül fizet. Mivel csekken adja fel gondolom, ezt bizonyitani is tudod majd.

Azt nem teheti meg, hogy nem fizet tartásdijat, hanem a gyerekeknek zsebpénzként adja, mert ha meg van állapitva, akkor tartás elmulasztása miatt feljelentheted, ha nem fizeti. Erre figyelmeztesd.

Esetleg próbálj vele megegyezni egy magasabb összegben, és akkor ő is jól jár azzal, hogy nem firtatják a biróságon a vagyonát, meg Te is, mert normális összeget fizet. Ha nem tudtok megegyezni, marad a biróság.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

penzer # 2005.08.17. 11:39

Kedves Derill!
Az alábbi kérdéssel fordulok hozzád! 4 éve elváltam, élettársi kapcsolatban élek, ahol nemrég született egy ki sgyerekünk. Előzző házasságomból származó két gyerekem után, akik 8 és 14 évesek, a volt férjem fizet havi 25-25 ezer forint fix gyerektartást. Õ jelenleg kamionsofőr, Olasz cégnél dolgozik, ahová hivatalosan is be van jelentve. A fizetése havi 3-400000 Ft körül van. Az általa fizetett gyerektartást sokallja, a gyerekek orra alá dörgöli rendszeresen, és a fizetési határidőt is kénye-kedve szerint alakítja. Azt szeretném megtudni, hogy ha nem magyarországon dolgozik, akkor le lehet-e vonatni bírósági úton havonta ezt az összeget, és hogy mennyi az ami a gyerekeknek ebből járna??? Megjegyzem: nagyon nagy lábon él, több háza, vállalkozása, terepjáró, motor, tengerparti nyaralás... stb..... Tudomásom szerint a gyerekeinek nem szabadna megérezniük azt, hogy utánnuk fizetnie kell, s ha jól keres, hát jobban kellene őket segíteni. Én jeleleg gyesen vagyok, mellette munkát vállalok hogy finanszírozni tudjam a gyerek továbbtanulását, és a másik iskoláztatását, no meg hopgy ne legyek megróva hogy nem rájuk költöm a gyerektertást Így is azt hangoztatja hogy abból élünk, és nem fogja fizetni hanem a gyerekeknek adja zsebpénzként.
A párom is fizet gyerektartást, az összes jövedelme 40%-át két gyereke után, pedig már született egy közös gyerekünk is.
Kérhetem-e a gyerektartás letiltását egyenesen külföldi cégtől, és ha igen, mennyit. Õ is élettársi viszonyban él, közös gyerekük nincs.
Válaszát előre is köszönöm.