be tudnak e perelni külföldön házasságtörésért?

derill # 2005.08.18. 17:07

Én azt hiszem, hogy ha kellően odafigyelsz, azért kibukott volna, hogy valami nem stimm. Hisz a pasi gondolom egyébként a feleségével élt, vagy legalább is járt haza. Biztos volt olyan, hogy nem fogadta a hivásod, vagy épp nem beszélhetett, vagy ilyesmi. Ha viszont nem, azon is gondolkozz el, hogy lehet, hogy ebből élnek. A pasi felszed nőket, aztán feltünik a halott feleség, megfenyegeti a nőt, hogy ha nem fizet, akkor..... és sokan bedőlnek és fizetnek. De tény, hogy a nők többsége megérzi azért, ha valami nem stimmel, max. elhessegeti a "kis ördögöt", mert nem akarja látni, ami kiszurja a szemét. Utána persze könnyü csak a pasit hibáztatni. Viszont egy birósági perben ez kiderülhet simán, és akkor a biró nem marasztalja el a pasit, viszont neked sokba kerül. Ezért figyelmeztettelek, hogy gondold át, nem biztos, hogy csak a pasi volt a hunyó. Persze ha biztos vagy benne, hogy igen, akkor lehet pereskedni.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

98331 # 2005.08.18. 16:51

Legközelebb ha megismerkedem egy özvegy pasival, első dolgom lesz megkérni, mutassa meg a halotti bizonyitványt. :))

98331

derill # 2005.08.18. 11:08

Nem vagyoni hátrány cimén létezik. Keress ügyvédet ha gondolod, azonban Csabának max. igaza van. Lehet évekig háboruzni, lehet, hogy eredményes is lesz, de közben tönkremennek az idegeid. Ha az vigasztal, persze a pasi idegei is, meg a feleségéé is. Öregkorodra lehetsz egy mindenhol az igazadat kereső házsártos öreglány.

Vagy élhetsz boldogan, elfelejtve mindazt ami történt egy másik partnert keresve. Lehet választani.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

98331 # 2005.08.18. 05:52

Sziasztok, köszönöm a hozzászólásokat.
Erkölcsi kártérités nem létezik?

98331

Csaba-X # 2005.08.17. 18:56

Azt javaslom mielőbb próbáld meg a történteket elfelejteni és ne kezdeményezz eljárást.

Bár a magyar jogban is létezik házassági igéretre kártérítés,ez au ún .biztatási kár,de ebben az esetben nem az igéret elmaradásából ered a kár,hanem ha már történtek előkészületek pl.esküvői ruha megvásárlás,gyűrű stb.......

Nehéz tudomásul venni,de így jártál.

derill # 2005.08.17. 17:15

Rajtad nem tud bosszut állni, nincs olyan biróság szerintem, aki veled szemben állapitana meg kártéritést, vagy bármi mást. Bignek igaza van. Ha nem kötöttetek házasságot, semmi gond, és ha kötöttetek, akkor is max. a pasit vonják felelősségre bigámiáért, igy ne aggódj.

Te viszont elvileg tehetsz feljelentést a pasi ellen csalásért, esetleg kártéritési eljárást indithatsz ellene, ha tudod bizonyitani, hogy házassági igéretet tett. Régen volt a magyar jogban olyan, hogy házasságszédelgés, ma a csalás kategóriájába tartozik az, ha valaki azzal az igérettel, hogy feleségül vesz valakit, pénzt csal ki tőle, vagy egyéb módon kárt okoz neki, például feladja a nő a más országbeli munkahelyét és lakóhelyét stb. Próbálj beszélni angliában ügyvéddel, hogy milyen esélyeid vannak, ott ugyanis esetjog van, el tudom képzelni simán, hogy volt már ilyen tényállás és ítélet és ez esetben igen nagy összegre perelheted - ha már bosszura vágysz. Ennek folytán remélhetőleg elmegy a pasi kedve az ilyenektől.

Azonban bootmakernek igaza van, nyilvánvalóan két ember kell a dologhoz, elővigyázatlan voltál, tehát szerintem mérlegeld, hogy mennyire vagy Te is hibás abban, hogy igy alakult, és javaslom, ha az ügyvéd mellett döntesz, mindent mondj el neki, nehogy még a végén Te kerüljt bajba, és neked kelljen fizetni.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

98331 # 2005.08.17. 16:34

bocs, de rajtam akar bosszut állni a feleség olyan dologéert amit nem tudatosan követtem el. Én szeretném a pasit felelősségre vonni ezért ha lehet. De azt hiszem a hazudozás önmagában nem ütközik a törvénybe.
Köszönöm a további hozzászólásokat is.

98331

bootmaker # 2005.08.17. 16:14

Mivel nem vagyok jogász, ezért "csak" morálisan nézem a dolgot.
Ahoz hogy valakit ilyennel hülyitsenek, ahoz annak is partnernek kell lenni ebben.
Látom amint ugy érzed nem fenyeget veszély azonnal a bosszún töröd a fejed.
Nem elég bosszú az, ha csak hagyod és többet nem állsz vele szóba?

B

98331 # 2005.08.17. 14:25

wooow. végre egy kicsit jobb a kedvem. Mit lehetne csinálni ezzel a pasival? Nem szeretném ha meguszná ezt a dolgot csak egy ejnye-bejnyével. Hülyitett engem egy évig hogy majd eladja a fél lakását amit a feleségétől örökölt és összeköltözünk, naponta folyékonyan hazudott mint aki könyvből olvassa. Hol tudnám őt felelősségre vonatni ezekért? A munkahelyén már próbáltam de nem foglalkoztak vele, mivel ezek a dolgok a magánéletében történtek. Kérdem én, hogy tölthet be valaki egy választott tanácstagi poziciót ilyen erkölcsökkel? De szerintük egy tanácstag erkölcsi értékei nem fontosak ahhoz hogy el tudja látni a feladatát. Nem tudom mikor leszek ezen tul érzelmileg.

the big cat # 2005.08.17. 14:15

Beidézni épp beidézhetnek, de nagyon semmit nem tehetnek, ha nem mész.

98331 # 2005.08.17. 14:13

Az Egyesült Királyságról van szó, és nem tudom beidézhetnek-e az ottani biróságra mint tanut ( házasságtörő félként).

the big cat # 2005.08.17. 12:51

Ez melyik ország?

Tudtommal a civilizált országok közül egyedül az USÁ-ban mondják ki vétkességből a házasság felbontását, de a házasságtörésben résztvevő felet ott sem lehet kártérítési felelősségre vonni.

Európában szerintem egy országban sincs házasságtörési tényállás, egyszerűen ilyen a jog számára nem létezik. Így aztán ezért felelősségre sem lehet vonni senkit, a házasság felbontásában a vétkességnek nincs szerepe.

A többes házasság ettől különböző dolog, de ha jól értem itt nem erről van szó.

98331 # 2005.08.17. 12:32

Tudja-e valaki, be tudnak-e perelni külföldön házasságtörésért amiben akaratomon kivül voltam. A férfi azt hazudta egy évig hogy özvegy.
Azonnal tudattam a feleségével hogy mit müvel velem a férje egy éve amikor rájöttem hogy nős.
Most a nő azzal fenyeget hogy beperel minket és nekem fizetnem kell az ő összes költségét ami nagyon sok pénz. A feleség tolószékes rokkant nő akinek hivatalosan a férje az ápolója.
Meg tud engem idézni egy külföldi biróság egy válóperes tárgyalásra mint házasságtörő felet ( főleg hogyha nem is beszélem a nyelvet olyan szinten) és lehet -e valami ebből a fenyegetésből? Megitélhetnek-e anyagi kártéritést a nőnek az én részemről Magyarországról?
köszönöm a válaszokat
98331