Secret, nem az én exemről van szó, bár akár ő is lehetne... Olvasd el az előzményeket, és akkor megérted, miről van szó. Zoltán exe is szólhatott volna a biróságon, ha olyan fontos lett volna neki, hogy a tartásdijat a számlájára kapja.
Meddig kell fizetnem gyerektartásdijat?
Bocs, ha figyelmetlen voltam, de a lényegen azt hiszem nem változtat.
Bocs még 1*
S.
Üdv. Mindenkinek!
Secret : én már 14-éve váltam el és igen csak gondoskodott róla az ex-em hogy valamilyen okból pl: alkalmatlan vagyok az apasárgra és hasonlók miatt, minden évben hol a bíroságon,gyámhivatalban kössek ki.(Még 3-gyermekről gondoskodom) Sajnos ez egy hosszú és eléggé bonyolult történet, de a lényege az hogy az ex-em tudjon velem találkozni. És mikor kimondta a biróság ez év márciusába hogy "vége" mostmár neki ezentúl nincs joga engem zalklani. Olyan cirkuszt csinált hogy még a biztonsági őrt is hivatni kellett. Akkor azt mondta amig csak él mindent elkövet hogy részese maradjon az életemnek. Azért találta ki hogy most ne postai uton kapja a gyerektartásdíjat hanem a bankszámlára, és nem kényelmi szempontok miatt.
Röviden ennyi, és bocsi hogy ezzel fárasztottalak de hogy világos legyen azért irtam. Köszönöm minenkinek a hozzászolását.
Szia!
Oké, értem, de miért gondolod, hogy ezzel Téged akar/t zaklatni? Munkáltatód felé ment a levél, vagy nem?
S.
Secret: igen,- csakhogy ebbe az egészben az a "bibi" hogy a munka adóm a legjobb barátom is a nejem a könyvelője és ezt most tudta meg hogy a nejem intézi a csekk feladását stb..és ezen pöcent be így arra gondolt a "drága " ha átutaltatja a pénz akkor nem a nejem intézi. Ördögi kör ez amiből ő mindenáron azt akarta elérni hogy a munka adóm keze által juson el a pénz hozzá és "ne általunk" Idáig nem volt semmi gond, erre a 4-hónapra meg még ami hátra van a fizetésből nem értem, miért kellett volna változtatni ha nem azért hogy engem piszkáljon. :-))) A levél amit megfogalmazott és ahogy az jött le egyből hogy nehogymár csak így egyszerűen vége legyen,...
Zoltán: gonosz az a nő, és nem képes agyilag feldolgozni, hogy mostantól tényleg "vége".
Pszichiátriai kóreset.
Ami azt a 4 hónapot illeti, akár csekken megy a pénz akár levonják és úgy utalják, csak ki tudod bírni, és onnantól neked is TÉNYLEG vége. Legalább is az exeddel. Mint a levegőn, nézzél át rajta.
És lépj tovább az életben emelt fővel!
És van családod, ez a lényeg!!!
Kedves Zoltán! (és Mindenki!) Tán kötözködönek gondoltok/hattok, de igen furának tartom, valakit gonosznak kikiáltani, mert posta helyett folyószámlára kéri a gyermektartást, még akkor is, ha esetleg piszkálódni akar. Nem lett itt a bolhából elefánt? Mellesleg, ha már ilyen nagyon fontos dologgal kapcsolatban veszed a fáradságot és írsz, abba is fektethetnél némi energiát, legalább helyesen írj! Szörnyen bosszantó olvasni a helyesírási hibáktól hemzsegö leveleidet! Bocs, de nem tudtam megállni! C.
Kedves cili56:
Zoltán történetét el kellene olvasnod visszamenőleg (...) és annak alapján vélelményet mondani, hogy a volt neje gonoszságos-e vagy sem.
Egyébként pedig a jogi fórumon sem nyelvtanórán vannak itt az emberek, tehát mindenki úgy írj helyesírásilag ahogy tud, valamint be kell tudni neki: 1. adott esetleges felzaklatott lelkiállapot 2. nem mindenki tökéles gépírásból.
Én meg EZT nem tudtam megállni.
Sziasztok!
SOS a segítségetekre lenne szüksége az egyik kedves ismerősömnek!
Ma kaptam egy e-mail,amiben megkér,hogy rakjam fel ide,hát ha van itt valaki aki tudna nekik segíteni!
Röviden:Angélának és a férjének jelenleg van két kiskorú gyermeke,de a férj előzőbbi házasságából is van kettő(egy kiskorú és egy nagykorú),ahova gyerektartást fizetnek,de a napokban megjelent náluk egy végrehajtó...szóval így kezdődött a probléma!A többit ő leírja:
Idézet tőle:
2004 nov.-től itélte meg a bíróság a tartásdíjat, a gyerekek nem jártak
iskolába.Az anyjuk azt mondta, most íratja be őket, a bíróság ezt így
jóvá hagyta.Fizettük a tartást 2006 4. hó végéig, közben 3xkértünk
iskolalátogatási igazolást.3x pedig ügyvéd is kért.Nem mutatott be ig.-
kat. Ekkor a nagyobbik lány(Kati) részére már nem fizettünk. Kiderült, hogy a bíroságnak
bemondott iskola abban a formában nem is létezik. A kissebbiknek(Emese) tovább
fizettük. Közben Emese és társa>így volt a feljelentésen végreh.-t kért
ellenünk.Kijött a végrehajtó, megnézte a csekkeket és rendben találta.
Mondtuk, hogy 140E túlfizetésünk van. Közben, Katit beíratták a
szakm.képz. első osztályába (21 éves). Mi nyugodtak voltunk, hogy
még így is túlfizetésünk van, és addig nem kell fizetni, míg le nem jár.
Valamint ügyvéd is képvisel, intézi a dolgokat. íazt mondta addig nem
lehet csinálni semmit, amíg vissza nem vonják a feljelentést. 4 hónap
múlva a munkáltató közölte Zolival, hogy 50 % levonás terheli a
fizetését.Kati részére 2006 jan-ig visszamenőleg levonták még azt is,
ami postán fel lett adva(4hó.)Lehet-e 50%-ot levonni két kiskorú
gyermek mellett. Lehet-e érdemtelenségre hivatkozni és a tartás
megszüntetését kérni? Nagykorúnál van-e olyan jogszabály ami előírja
a folyamatos iskolalátogatást a tartás követeléséhez?
Mit lehet tenni, hogy elkerülhető legyen hogy beíratja isk.-ba amikor
igazolni kell, egyébként nem jár iskolába. Hogyan lehet visszakövetelni
a jogtalanul levont pénzt? 140ezer amit postán feladtunk, ezt nem, de
a most letiltott és a továbbiakban letiltásra kerülő pénzt szeretnénk
visszakapni. Tudván, hogy Kati nem fog isk.-ba járni. 2kiskorú gyerekünk
van én gyes-en vagyok.
A végrehajtási eljárásról:
Jogerős, már végrehajtott határozattal szemben mit tehetünk?
fellebezni kell-e ellene vagy eljárás megszüntetését kérni, vagy egyéb
eljárás lenne-e a gyorsabb. Vagy esetleg lehet-e jogellenességre
hivatkozni és megsemmisítését kérni a határozatnak, mert olyan
összegek is vannak benne ami már ki lett fizetve(van róla csekk),
valamint Csjt.68§74(2) szerint 6 hónapnál régebbi időre csak akkor
lehet érvényesíteni, ha a jogosultat a követelés érvényesítésében
mulasztás nem terheli.(ő pedig épp az iskolalátogatási bizonyítja
szeptembertől jár isk.-ba)
Ez nagyon fontos, mert még ma délelőtt szeretnénk elintézni, hogy a
letiltás mihamarabb megszünjön!
A Vhtv.41§ alapján meg kell szüntetni a letiltást, ha az adós a
követelés legalább egy részének kifizetését igazolni tudja. A mi
esetünkben ez fennáll.
Ha nem szüntetik meg, akkor hivatkozni lehet-e arra, hogy
jogszabályellenes határozat van ellenünk érvényben? És hol tehetjük
ezt meg?
Köszi a segítséget!
Ezt a kérdést az apa már feltette itt. Ha még háromszor kérdezitek, a válasz akkor is ugyanazok lesznek:
- gyermektartási kötelezettség teljesítését önkényesen megszüntetni nem lehet, a kötelezettség feloldását bíróságtól, perben lehet kérni.
Az egy másik ügy volt,mert az apa nincs internet közelben és,ha jól gondolom,akkor te a "Zoltán" nevű férfira gondolsz! Õ nem az az apa,akiről itt szó van!
Bár már jogásztól is hallottam itt ellentétes álláspontot, lelke rajta. :)
Azért valóban a végrehajtási eljárásban nem lehet a megszüntetést kérni, csak perben.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02