Örülök. Akkor én nem értem, kérem szépen a magyarázatot.
„de arra ön szerint van lehetőség h a házrészemet odaadnám a tartozásért cserébe ?
Van, persze.
”
Örülök. Akkor én nem értem, kérem szépen a magyarázatot.
„de arra ön szerint van lehetőség h a házrészemet odaadnám a tartozásért cserébe ?
Van, persze.
”
OFF
„ajándékozásért cserébe a testvér átvállalja a tartozást ”
ON
Jobban értette, mit mondok, mint te. :)
De végül is lehetne, hogy pl. ajándékozásért cserébe a testvér átvállalja a tartozást - természetesen a végrehajtást kérő beleegyezésével, közokiratba foglalva?
De a másik két tanács azért megállja a helyét??
Mert ez a kérdező nem nagyon értette a te dodonai mondataidat.
Jééé, tényleg...egyre hülyébb vagyok :-)
Dehogy fedezetelvonás! A felelőssége továbbra is megmaradna az örökrésze erejéig, csak most már ez az ingatlanhányad nem lenne az övé, az egész tartozásért az egyéb vagyonával kellene helytállnia.
Jéé, tényleg...hiszen az fedezetelvonás...bár végül is a másik adós teljesítőképességét növeli....
Szép dolog a jog, imádom azért :)
„Harmadik, hogy a testvérednek ajándékozod a részed, de ebben az esetben neki kell fizetnie az egész tartozást, ”
Az ilyen okos jótanácsokat inkább tartsd meg az ellenségeidnek...
Kiko:
Olyan nincs, hogy "odaadod a házrészedet cserébe".
El lehet adni a részedet, bár kérdés, hogy ki az, aki megvenné, őszintén, ere igen kicsi az esély, pláne, ha lakott az ingatlan.
Másik lehetőség, hogy az összes tulajdonossal közösen eladjátok.
Harmadik, hogy a testvérednek ajándékozod a részed, de ebben az esetben neki kell fizetnie az egész tartozást, kérdés, hogy akarja-e.
Van, persze.
de arra ön szerint van lehetőség h a házrészemet odaadnám a tartozásért cserébe ? nemszeretnék fizetni, de a tulajdon részemről lemondanék a részükre ha lehet
Hát akkor vegyétek fel a kapcsolatot velük.
igazából egy olyan levelet kaptunk amin felszólitanak h vegyük fel velük a kapcsolatot mert egy kocsi után fennálló tartozás van.
milyen jogutodlás? nemkaptunk.
de én lemondanék a házrészről amit örököltem, ha kilehet vele váltani a tartozást az lehetséges akkor ?
Az örökös csak a hagyaték tárgyaival felel. Ha azt nem akarja odaadni, akkor az egyéb vagyontárgyaival is, az öröksége erejéig.
Szóval ha úgy alakul, tilthatnak a béredből.
A jogutódlásról kaptatok bírósági végzést?
Tesóméra, de én is megvagyok jelölve benne, de azt írják h a fizetésemre is ráterhelhetik, de csak ingatlant örököltem részben.
akkor mi a teendő hogy a legjobb megoldást tegyem ?
[Sóhajt] Kinek van címezve az a levél?
hát egy végrehajtótól jött egy levél h tartozik.
az lenne a lényeg h attól félek h a fizetésemből lefogják vonni, azt megtehetik ?
vagy mi történik ha nemtudom kifizetni a tartozást?
Nem lehet visszautasítani a hagyatékot, ha már elfogadtad.
De mi az, hogy "végrehajtási végzés"?
Sziasztok!
örököltem negyed részben egy házat (1,700.000 ft)
megvolt a hagyatéki elis fogadtuk, de most jött egy végrehajtási végzés mert az elhunytnak voltak tartozásai, ilyen esetbe később is lemondható az örökség? vagy levonható e a fizetésemből vagy ellehet árverezni a lakás tulajdonrészemet?
Illetve ha a hagyatéki eljáráson a közjegyző nemszolt h van tartozás azaz ő hibája ?
nagyon köszönöm a válaszokat
Igen. A kamat az már az örökös saját tartozása.
Tisztelt hozzáértők!Sokszor elhangzott már hogy az örökös az örökrészével felel a tartozásokért.Amit nem értek az a kamatok.Pl ha később kerül elő egy tartozás akkor kell-e kamatot fizetni,kamatozhat-e az örökségen felül?
Ez vagy megegyezessel történik, vagy úgy, hogy a jogosult pert indít, aztán végrehajtást.
Édesapám tavaly halt meg. Egy fél ingatlant és hiteleket örököltünk tőle a testvéremmel. A hagyatéki tárgyláson megosztottuk az örökséget. Öcsém kapta az ingatlan részt én pedig egy nullás euro számlát, valamint egy üdülési jog rész(ami gyakorlatilag értéktelen) Most kezdtek jelentkezni a hitelintézmények a tartozások behajtása végett. Én gyesen vagyok, öcsém munkanélküli így hitelt nem kapunk, egy összegben nem tudunk törleszteni (összesen mintegy 2,6 millióról beszélünk). Az ingatlan az egyetlen örökség, amit a bank be tud számíttatni a hitelekbe. Hogy történhet ez? Jelzálog bejegyzéssel? Vagy kényszeríthetik öcsémet, hogy eladja az ingatlant? A másik fele édesanyám része, aki édesapámmal elvált már ekkora, tehát neki nincs köze az örökséghez.
Köszönöm a segítséget,tanácsokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02