tartozás öröklése

drbjozsef # 2018.10.13. 08:51

Viszont ha a kérdezőnek nem célja, hogy ugorjon a lakás, ráadásul ő fizeti a hitelt is, akkor le kell ülnie és megbeszélni a másik 3 gyerekkel (+anyjukkal) a dolgot.

Felhőtlen, teljes egészében Te fizeted a hitelt, vagy megegyeztetek az exeddel, és azt be is tartva fizetitek mondjuk felesben?

Felhőtlen # 2018.10.13. 08:54

Köszönöm'

Közben sikerült lekérni ügyfélkapun, de igazából nincs több érdemleges bejegyzés, mint amit már leírtam. Vételi jog bank részére 2012 közepéig, jelzálogjog.
Az nem világos, hogy lehetett igy ajándékozni, és miért nincs semmi bejegyzés erre vonatkozóan a bank részéről...

Csak igy nem látom értelmét az ajándékozásnak....ha igy is úgy is vinné a bank, akkor mire volt jó ez az egész?

Felhőtlen # 2018.10.13. 08:56

Senki nem fizet semmit. Én fizetném szivesen, ha csak az enyémek lennének tulajdonosok, de igy hogy ott van még 3 gyerek, igy nem látom értelmét. Ha lemondanának az jó lenne, de akkor még ott van a haszonélvezet ténye...hiába 65 éves a haszonélvező.

Persze már olvastam lehet biztosítékot kérni, meg ilyenek, de életem végéig pereskedni sincs igazán kedvem...

drbjozsef # 2018.10.13. 08:58

Ha nem volt erre kikötés a szerződésben, és nem került fel se elidegenítési (ajándékozás-eladás ellen), se terhelési (haszonélvezet felrakása ellen) tilalom, akkor nem kellett ehhez a bank engedélye.
(Ami fura, azért a bankok fel szokták azt rakatni, de végülis nem mindig).

A jelzálogjog így is érvényes, ennek tudatában fogadta el a megajándékozott az ajándékot, és került fel a haszonélvezet.

Tehát a bank bármikor érvényesíti a jelzálogjogát továbbra is.

drbjozsef # 2018.10.13. 09:00

Csak igy nem látom értelmét az ajándékozásnak....ha igy is úgy is vinné a bank, akkor mire volt jó ez az egész?

Nem sok, legalábbis ebből a szempontból.

drbjozsef # 2018.10.13. 09:00

Nem sok, legalábbis ebből a szempontból.

Felhőtlen # 2018.10.13. 09:03

Értem, köszönöm!

Igazából annyi "értelme" lehetett a volt tulaj és a mostani haszonélvező szempontjából, hogy az ingatlan igy már egy elmaradt és akár végrehajtható gyt-vel tovább nem terhelhető (ami az ajándékozás időpontjában már kilátásban volt, várható volt). Mert ugye arra elsőbbség lett volna a végrehajtás során.