Köszönöm szépen!Még annyit kérdeznék,ha most bemegyek a rendőrségre és megteszem a feljelentést tartási kötelezettség elmulasztása miatt,akkor abból mikor lesz ügy?Hamarosan?Vagy sokára? Köszönettel!
gyermektartás
Hozzád hasonlóan nagyon sokan fordultak ill. fordulnak a Jogi Fórumhoz segítségért, tanácsért, és legtöbbször nem "üres kézzel" távoznak.
Sok lelkes-, önzetlen- szabadidejét beálldozó jogász van itt a fórumon - napi változó "jelenléti" létszámmal.
És vannak nem jogászok is (...) akik esetenként hozzászólnak az egyik - másik kérdéshez, vagy netán valaki leírja a hasonló problémájának eredményét.
Szóval kérdezni is, olvasni is megéri időnként "benézni" ide. És nemcsak öröklés, családjog topicok vannak itt., az élet produkál mindenféle egyéb más eseteket is.
További minden jót.
Köszönöm Lisa!Igazad van elöbb megnézegetem és késöbb kérdezek,mert lehet,hogy ott is lesz a válasz!De nagyon jó,hogy rábukkantam erre az oldalra,milyen hasznos és már nem is érzem olyan kilátástalannak a helyzetünket!Köszönöm!
Bármikor, bármivel kapcsolatban, egész nyugodtan. A válasz szerencsés esetben rövid idő alatt, máskor meg némi várakozás szükségeltetik.
Mivel előzőekben rengeteg kérdés/válasz leíródott itt a fórumon már szinte mindenféle tárgykörben, alkalmasint a balra található "Adattár" keresőt is használhatod., mások esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Kérdezhetek még?Olyan bátor lettem?:-)
Nincs mit.
Köszönöm szépen!
Igen, egyrészt a rendőrségen feljelentést tehetsz, másrészt ha a végrehajtó kiad egy igazolást a behajthatatlanságról, megpróbálhatsz megelőlegezést kérni a gyámhatóságtól.
Bocsánat nem voltam teljesen érthető.Szóval a volt férjem alakított egy céget és ő a főnök.Annyit megtudtam,mivel egy rokon abban a városban él,hogy kapott a végrehajtótól már levelet.De ennek már 2 hónapja is van.Ha semmibe veszi végrehajtót és nem reagál?Feljelenthetem/ezt most olvastam:-/tartási kötelezettség elmulasztása miatt?Hátha végre valamitől megijed,köszönöm előre is a választ!
legcélszerűbb lenne a cégtől, ahol dolgozik, kérni az automatikus levonást.
végrehajtás nem indul anélkül, hogy ne kérnéd, de előtte felhívnám a kötelezett figyelmét a végrehajtás várható következményeire.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Most regiztem ,bocsi ha nagyon tudatlan leszek,vagyok!
Januárban megitélt a bíróság havi 30000ft gyerektartást,soha nem fizetett holott már ezer éve elváltunk/na ez az én hülyeségem/Elötte jár fél év is ahogy tudom,na most itt van lassan augusztus és semmi.Azóta vállalkozó lett,egy KFT ügyvezetője,pontos név,cím van a cégéről.Létezik,hogy nem tudják rajta behajtani????Semmi értesítés,semmi nem történik.Mit tegyek és kihez forduljak?
nyeremény nem képezi a tartásdíj alapját,
jogszabály: 1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról. (és ennek magyarázata)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy nyereményből kell-e gyerektartást fizetni? Végülis nem bérből és egyéb juttatásból származó jövedelem. Ez le van-e írva valamelyik jogszabályban?
Köszönöm
Ez mind igaz, de számítanod kell a különböző tortúrákra és bizonyítási eljárások elhúzódására.
Cselekedj gyorsan, mert az önkormányzati hierarchia útvesztői kiszámíthatatlanok! Nem beszélve az apa ellánálásának lehetőségéről.
Kócoska
Más az igazság és más a jog.
Keresse fel a lakóhelye szerinti gyámhivatalt, mivel ebben az esetben lehetőség van a tartásdíj megelőlegezésére!
Férjemtől elváltam,a bíróság megállapította a gyerektartást,mivel nem fizette ezért kérésemre a bíróságelküldte a letíltást,a volt férjem által megadott munkahelyre,ami most derült ki,hogy nem is létezik.Mit tudok tenni ez ügyben?
Baba
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02