- cirka 24e Ft-ra
- nem novemberre visszamenően lesz csökkentve.
- lecsökkentheti a határozott összeget is.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
A biróság havonta 30.000ft határozott összegű gyermetartás dijat itélt meg a két gyerekre akik az apánál vannak elhelyezve.Kérdésem,mivel tavaly novemberbe megszületett a harmadik gyermekem a mostani férjemtől, igy mennyire fogják lecsökkenteni a tartásdijat nekem,novemberig visszamenőleg és hogy,a határozott összeget csökkentheti e a biróság.
Köszönöm de azt hiszem most már teljesen belekeveredtem az egészbe. Jövőhéten beadjuk a keresetet aztán majd meglátjuk mi lesz a döntés.
Bocs, elgépeltem, helyesen: http://www.jogiforum.hu/forum/35/12690
http.//www.jogiforum.hu/forum/35/12690
http.//www.jogiforum.hu/forum/35.12690
Olvassad vissza azt a topicot, külön is figyelemmel a vonatkozó jogszabályról beídéztek, valamint ObudaFan hozzászólását.
Az anyát kell perelni.
Egy kis türelem, mindjárt beidézek egy másik topicot, annak ide vonatkozó részét.
(Bocs, következetesen két kiskorúról írtam, miközben csak a ma már nagylányod van csak.)
Vagy, alakulhatnak a dolgok számodra akként +rosszul", hogy bár a bíróság megállapítja a vagyonrészedet, de amíg a gyermekek kiskorúak nem követelheted az extől, hogy a házat adja el és a pénzedet adja ki, mert a KÖZÖS gyermekek feje fölül a hajlékot nem húzhatod ki...
Majd akkor látszt pénzt, ha a kisebbit is betöltötte a 18. életévét.
Ha a volt feleséged nem lenne hajlandó eladni a házat, kérheted majd a bíróságtól az ingatlan kényszerárverezését, de az egyíkőtöknek sem jó megoldás...
Valahogy majd csak megegyeztek akkor.
Pl. az ex magához váltja a te részedet, ha sehogy másként hát kölcsönt vesz fel a házra.
Köszönöm elolvastam és azt hiszem értem is.
Időközben sikerült találkozni a leányzóval de ujabb kérdések merültek fel e miatt.
Kiderült hogy az elmult évben sikeresen levizsgázott még a vállalkozói engedélyét is kiváltotta bár arról hogy jövedelme van-e nincs infónk. Szeptemberben beiratkozott varrónői szakiskolába amit megint nappalin végez. Mivel az első szakmát megszerezte a tartási kötelezettség megszünt (ha jól értelmeztem az erre vonatkozó jogszabályt). A kérdésem hogy lehetséges a bíróság még is úgy döntsön hogy fizetni kell a páromnak továbbra is? Illetve hogy vissza kérhetjük-e az extől a szamlájára utalt és szerintünk jogtalanul felvett tartásdijat? Nagykorú esetében a gyermeket vagy az anyát kell perelni? (az anya számlájára utal a párom vállalata)
Csak még annyit: amikor majd a t.díj esetleges beszüntetése, és egyidejüleg a vagyoni értéked dolgáról lesz szó, a házrészed és az az autó NEM KERÜLHET a volt feleséged nevére, semmiképpen, mert a t.díj a gyermekeket illeti, tehát csakis te és ők köttök egymásközt egy ajándékozási szerződést. Ők megkapják a vagyoni értékedet, ennek ellenében ők nem kapnak a továbbaikban t.díjat - majd eltartja őket az ex... Ezért kell az ügyvéd és/vagy a közjegyző, valamint elengedhetetlenül szükséges az ügylet jóváhagyásához a gyámhatóság előzetes engedélye.
A gyerekek nagykorúságáig a házat/autót az ex nem adhatja el, vagyis a gyámhatóság felé elszámlási kötelezettséggel tartozik a kiskorúak megszerzett vagyonát illetően.
Alkalmasint azért hasznos lenne felvenni a volt feleségeddel "a" diplomáciai kapcsolatot és megbeszélni a dolgokat.
NEM KELL vitázni, beszélgetni lényegi dolgokról.
OK. Akkor tartsd emlékezetedbe hogy a vagyonmegosztásnál hogyan-miként is lehet eljárni, hogy azt követően ne kelljen t.díjat fizetned.
Zárójelben kérdezem: miért vársz a vagyonmegosztási perrel?
Igaz a követelt összeg - mint pertárgyérték - 6%-át előre be kell fizetni, különben a bíróság egy ceruzát se tesz keresztbe... De lehet kérni az eljárás kezdetekor költségmentességet és illetékfeljegyzést.
Minden bíróságon van un. heti panasznap, ott díjtalanul segítenek a keresetlevelet megfogalmazni (= jegyzőkönyvez vesznek fel), valamint az előz bekezdésben leírtakról részletesen tájékoztatnak.
A bíróságtól kérhetsz hivatalból kirendelt ügyvédet az anyagi és vagyoni helyzeted okán., lehet hogy kifogsz egy lelkiismeretes ügyvédjelöltet, soha nem lehet tudni...
Kedves monalisa1!
Nagyon köszönöm,sokat segítettél.
Minden jót kívánok:Pegazus
De hát az előbb leírtam!
Fizetned kell a mindenkori jövedelmed 2x20%-át, és azon felül az elmaradt t.díj kiegyenlítéséig további havi 27% vonható le.
Azt ne kérdezd tőlem, hogy a megmaradó 33%-ból hogyan lehet megélni: lakni, enni, fizetni az esetleges közlekedés költségét stb., stb.
Köszönöm kedves monalisa1!
Ezen nem tudok változtatni,majd egyszer indítok vagyonmegosztási pert,hogy a házrészemet megkapjam. továbbra is kérdezem, százalékosan maximum mennyit vonhatnak le összesen tartásdíjjal plusz tartozással a reménybeli fizetésemből?
Tisztelettel Pegazus
A keresmény 33 százaléka megmaradhat az apának (...) amíg a tartozásai nem rendeződnek. (Ebből a 33 százalékból aztán el lehet majd tengődni..., ergo a kötelezett akár a saját kárára is köteles a t.díjat mindenkor fizetni.)
Próbálja mielőbb elhelyezkedni.
(Azt itt a jogi fórumba nem lenne etikus javasolni, hogy akár feketén is pénzt keresni...)
Valamiről még., azt írtad: ott hagytál házat, autót stb. - tehát jelentős vagyoni értékeidet, legalább is mindenből a felét annak ami téged illetett volna a házassági vagyonközösségből. (Most optomális fele-fele helyzetet vélelmezek.)
Ha "mindent" ott hagytál, akkor hogy a csudába, hogy t.díjat a továbbiakban is fizetned kell?
Mert ilyen esetben, általában úgy van, hogy az apa a vagyoni értékeit a gyermekeknek ajándékozza ügyvéd és/vagy közjegyző közreműködésével, valamint a gyámhatóság előzetes jóváhagyásával, DE onnantól az apának nem kell t.díjat fizetnie!...
Valami nagyon nem jól lett elrendezve, és itt most már ne is taglald - utólag nem tudsz tenni semmit: kész, vége, elcsesződött.
Köszönöm kedves monalisa1!
Csak még annyit,hogy százalékosan maximum mennyit vonhatnak le összesen tartásdíjjal plusz tartozással a reménybeli fizetésemből?????????????????????
Tisztelettel Pegazus
Dehogy fognak lecsukni, M.-on rég nincs már "adósok börtöne".
Az ex majd felkeresi a bírósági végrehajtót a tartozás miatt (...), és ő fog majd téged a továbbbiakban "zaklatni"., időszakonként megkisérli majd behajtani rajtad a tartozást - sajna minden egyes kisérlet növeli a fizetnivalót mert a végrehajtó nem ingyen dolgozik...
Remélve előbb-utóbb lesz majd ismét állásod, tisztes fizetésed, hát majd abból a levonás - az egyébként is levonásba helyezendő havi aktuális t.díjon felül...
Legjobb ha a különbözöti tartozásra részletfizetést kérsz majd a végrehajtótól.
Kedves monalisa1!
Sajnos nem tudtam érthetően elmagyarázni.Exel semmilyen diplomáciai viszony nem áll fenn,ha rajta múlik,börtönbe csukat.Nekem nincs rendelkezésre álló vagyonom,mert házastól autóstól otthagytam neki.fizetésem lesz valamikor,amiből nem sok marad majd a minimál összeg/40 ezer / után.Azt szeretném tudni,miből fogják végrehajtani a tartásdíj tartozást?Börtönbe csuknak?
Erre szeretnék választ kapni:Peg.
A különbözeti elmaradást mint egyösszegű megfizetést majd utólag - remélve mielőbb szebb napok virradnak majd rád.
Mivel nem tudni, hogy valaki csak átmenetileg lesz-e munkanélküli vagy tartósan, mindenképpen meg kellene próbálni a bíróságtól a t.díj mérséklését kérni., na nem egyik napról a másikra való ennek elbírálása.
Közben javaslom beszéljétek meg a dolgot a volt feleségeddel, mert hát önhibádon kívül kerültél ilyen helyzetbe.
Persze, mint írtam: a kötelezett akár a saját kárára is köteles fizetni (...) mert a gyermeknek hónapról hónapra folyamatosan vannak élelmezési, ruházkodási, stb., stb. szükségletei.
Megértem nehéz helyzetedet, remélve a jelen állapot csak átmeneti.
Csak annyit még,hogy mivel ex is munkanélküli,meg sem mertem próbálkozni minimum összeg csökkentése iránti kérelemmel.Talán mégis lenne esélyem ilyen esetben?
Köszönettel Peg.
Kedves monalisa1!
Köszönöm a választ,de aki munkanélküli x ideig,az hogyan tud bármit egy összegben kifizetni? Ex biztosan nem lesz méltányos a részletekre.Mire kötelezhet ebben az esetben a bíróság?
Egy nagykorú már tartsa el magát többé-kevésbé, de legalább is elvárható lenne ez tőle, még akkor is ha netán tanul még tovább. Ezen a címen lehet kérni a bíróságtól hogy a "felnőttartás" t.díjat mérsékelje.
„A 20-20 százalékot a munkanélküliből is fizetni kell., a kötelezett akár a saját kárára is köteles eleget tenni a mindenkori fizetésre.” csak kiskorú gyermek esetében
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |