Gyerektartás dij

macskusz # 2008.05.29. 08:13

marcika

Nem kaptunk az ügyvédjétől semmilyen levelet! A bíróságon én nem lehettem jelen, mert az ex feleség az első tárgyalás után minden következőt zárt tárgyalásként kért-
  • no comment---
Az ítélethozatalkor "sajnos" a férjem nem volt eléggé talpraesett, és ezért nem kért akkor részletfizetést, jóhiszeműen arra gondolt nem lesz itt semmi probléma, vagy ha mégis majd fellebbez! Ha jól értem akkor most S.O.S.-ben írnom kell egy kérelmet a részletfizetésre a bíróságra??? Ez nem fellebbezés? A bíróságnak mennyire kell a fizetési hajlandóságot, valamint az ismert körülményeket figyelembevéve elfogadnia a keresetet? Milyen alapon utasíthatja el, ill. megteheti? Amit fizetünk az utalással megy, minden egyes összeg külön közleménnyel, így a későbbiekben ebből enm lesz probléma, erre figyeltem már a kezdetek óta... Köszönöm!
monalisa1 # 2008.05.29. 08:27

A részletfizetés engedélyezése iránti kérelemhez, írd le röviden ismét, hogy egyösszegben képtelen a Párod fizetni. Csatold fénymásolatban az eddigi utalások feladóvevényeit, bizanyítandó, hogy pozítivan álltok hozzá a tartozás rendezése dolgához, de csakis így és ekként a képesség.

A többi- a bírósággal kapcsolatban feltett kérdésre, előre senki nem tud mit válaszolni - minden ügy más, és minden bíróság is önállóan mérlegel és annak alapján hozza meg saját döntését.

Egy tartásdíj rendezés dolgában mi a fene lehetett annyira titkos?! (Jegyőkönyvet csak kaptatok?!)

_Wasp_ alant leírta: részletfizetésre lehetőséget kaphattok a bíróságtól, a végrehajtótól, a felperestől. És hogy a részletfizetés kérhető, de megadása nem kikényszeríthető. Sajna a kamat az ketyegni fog...

monalisa1 # 2008.05.29. 08:29

(Vélem a zárt tárgyalást azért kérte az előző feleség, mert az első tárgyaláson te és ő vélem elkezdtetek egymással kiabálni...)

macskusz # 2008.05.29. 09:01

Kedves monalisa!

Még egyszer utoljára leírom Neked: Amiről itt most szó van, hogy adott egy bírósági ítélet, mely szerint a kért és megítélt tartásdíj csökkentéséből adódó visszmenőleges különbözetet 150.000 forintot holnap este 24 óráig egyösszegben kellene megfizetnünk az alperesnek. Ezzel kapcsolatosan írtunk az alperes jogi képviselőjének egy levelet, melyben kértük tájékoztassa ügyfelét a részletfizetési kérelmünkről és arra érdemben 3 munkanapon belül írásos választ adjon. Ez nem történt meg, és ezért kapállozok itt olyan veszettül, mert nem szeretnék még bonyolultabbá tenni az ügyet. Fizetnünk kell, mert jogos a követelés, de nem tudunk úgy, ahogy az elő vagyon írva.... Érthető végre? Leszállhtnál a kamatfizetés kérdéséről, mert ezzel tisztában vagyunk, míg azzal már kevésbbé, hogy a hátralevő időben kinek-mit-hogyan kezdjek levelet írni!!!!????
Nem értem honnan veszed a bátorságot magadnak, hogy ismeretlenül bélyegezz meg bárkit is a vélekedő hozzászólásaiddal..

(Vélem a zárt tárgyalást azért kérte az előző feleség, mert az első tárgyaláson te és ő vélem elkezdtetek egymással kiabálni…)

Nem szokásom kiabálni, egy ilyen helyszínen megy véletlenül sem jutna eszembe hogy íly módon lejárassam magamat és a férjemet....vagy mint a legtöbb ember Te is csak magadból indultál ki?
A mi érdekünk az, hogy ami a gyereknek jár azt megkapja, akár milyen részösszeg-törlesztés formájában, ahogy tudjuk! Emelett természetesen kapja az új megállapítás szerint a havi 20000,- gyt díjat valamint a korábbi végrehajtó álltal meghatározott törlesztést. Én úgy gondolom, hogy ha anyukának is az lenne csupán az érdeke, hogy megkapj a gyermek ami jog szerint megilleti, akkor elfogadta volna a kérelmünket, de őt jobban motiválja, hogyan tudja mégjobban megalázni az ex férjét nem nézve annak családját, gyermekeit senkit és semmit...csak az önös érdek!!!! Azt mondta a férjemnek a részletfizetésre: "soha nem fogok belemenni, teremtsd elő ahogy tudod!" Na ezzel a személlyel lehet valamit is egyezkedni?

Köszönöm.

timcsi0 # 2008.05.29. 09:14

Kedves Macskusz!

Én csak kívülállóként "kontárkodom",tehát nem tanultam/tanulok jogot.

Rokonotok sincs(szülő,testvér)aki venne fel nektek hitelt úgy,hogy ti fizetnétek a részleteket?

Ne haragudj,hogy írtam,ez csak egy gondolat/ötlet volt.

(egyébként nagyon jól ismerem az exfeleségek kizsákmányoló életmódját)

monalisa1 # 2008.05.29. 09:22

A bírósághoz írandó, részletfizetés engedélyezése iránti kérelemhez feltétlen csatold annak a levélnek a másolatát, mely az ügyvédjének lett írva - és az extől kérve a részletfizetéshez a hozzájárulást. Tehát hogy ti már előzőekben is ekként próbálkoztatok, azonban (!) - és ezt már csak neked: a másik fél ügyvédjének NEM feltétlen kötelessége a válaszolás...

A többit amít beídéztél a történetből, előzőekben olvastam már, köszönöm.

(A 150 ezer forint különbözet dolgával kapcsolatban én is csak azt tudom hozzászólni: nem kellett volna a pénzt elköltenetek...)

A zárt tárgyalás elrendelésének oka benne kellett hogy legyen a jegyzőkönyvben, akár volt kiabálás - akár bármely más okból kérte az ex ezt, és fogadta el a kérését a bíróság.

A levelet holnap postazárásig feltétlen ad fel a bíróságnak, tértivevényesen, csatolva a javasoltakat.

macskusz # 2008.05.29. 09:24

Ki vesz fel manapság másnak hitelt????
Veszett ügy, sajnos a pénz nagyon komoly dolog, még családon belül is, vagy inkább ott a legkomolyabb? Már magam sem tudom.... Napok óta ezzel fekszek ezzel kelek, ha lenne is rá lehetőség, én úgy gondolom az eddigiek alapján, hogy ez a "DÖG" amint megkapná egyösszegben, vérszemet kapna és azt már nem tudom képes lenne-e új tárgyalást kérni, gyt megállapítsára, arra alpozván, hogyha ezt kitudtuk fizetni akkor biztos van pénzünk csak eltitkoljuk előtte!

macskusz # 2008.05.29. 09:26

Na akkor utoljára, nem költöttünk el semmilyen pénzt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marcika # 2008.05.29. 09:31

Macskusz,

A háztartásotokban hány kisorú gyermeket neveltek?

macskusz # 2008.05.29. 09:32

A zárt tárgyalásnak bizonyára volt oka, de arről semmilyen papír nem készült, mivel a kérelme beadásakor én éppen nem voltam jelen, de ez nem feltétlenül tartozik hozzá a mostaniakhoz....

macskusz # 2008.05.29. 09:33

3 kiskorút nevelünk.

timcsi0 # 2008.05.29. 09:35

ha nem titok mennyi a párod jövedelme?vagy mi alapján állapították meg a 20ezer forintot?

Még egy kérdés?
Olvastam,hogy írtad,hogy 35ezerről csökkentették 20ezerre a gyt-t,és most a különbözetet kell kifizetnetek.
Ti már a bírósági határozat előtt csökkentett gyerektartást fizettetek?

Egyébként mennyi ideig tart egy ilyen per?Egy tárgyalás vagy több?Mit vizsgálnak?

monalisa1 # 2008.05.29. 09:36

Vannak pénzitézetek, pl. a tv-ben nap mint nap hirdet is az egyik ilyen, ahol egy viszonylag kisebb összeg: 30 - 200.000 Ft-ig hitel 24 órán belül felvehető különösebb hitelelbírálási eljárás nélkül - házhoz viszik. (Aztán nem havi csekken kell fizetni az aktuális törlesztést hanem hetente mindig ugyanazon nap ugyanazon órájában ők mennek invesztálni a heti összegre lebontott tartozás-részletet.)

http://www.prevident.hu

De vannak más pénzintézetek is, és a hírdetésekben: akár BAR listásoknak is!...

Persze a kamat az nem "átlagos".

timcsi0 # 2008.05.29. 09:36

"Ki vesz fel manapság másnak hitelt????"

Hát azért a szüleimre és testvéreimre tuti számítahtnék ilyen esetben.Bár lehet hogy ritka kivétel vagyok.

timcsi0 # 2008.05.29. 09:37

mindegyik kiskorú gyermek akit neveltek közös?

marcika # 2008.05.29. 09:37

Első körben nyugodj le (tudom, könnyű ezt mondani), majd fogalmazd meg a levelet a bíróságnak, legyen benne, hogy 3 kiskorú gyermeket neveltek.
Csatold a gyes/gyed összegét, az eddigi befizetéseket, a munkanélküli státuszról az igazolást -ha van ilyen- és az ügyvédnek írt leveleteket, továbbá azt, írd le, hogy a tartozást elismeritek, de nem tudtok egy összegben ennyit kifizetni.

Aki után fizettek gyt. ő hány éves?

monalisa1 # 2008.05.29. 09:40

Helyesbítve: http://www.provident.hu

macskusz # 2008.05.29. 10:06

marcika:

Ezen már túl vagyunk, a bíróság ismeri a körülményeket. Ez
  • már egy lefolytatott tárgyalás és holnap éjféltől jogerős bírói ítélet --előtti lépés amiről szó van. A kiskorú 6 éves lesz a jövő hónapban.

monalisa1:

Persze a kamat az nem „átlagos“.

Őszintén! Te melyiket választanád, a majd 500%-os providentet? Én nem! Köszönöm!

timcsi0:
A három kiskorú közül a legkisebb közös, ő jliusban lesz 2 éves. Tavaly májusban kértük a csökkentést. Június hónaptól elkezdtük fizetni az általunk kért összeget, mondván addig is amíg nem lesz jogerős végzés a gyerektartást ilyen formában és összegben tudjuk teljesíteni. Az első tárgyalást elnapolták a bíró nem jelent meg. A második tárgyalásra az ex már feljelentette a férjemet gyt nemfiezetése miatt, ami természetesen csak a megaláztatásnak egyik eszköze lett volna, mert büntetőeljárást indítottak, viszont nem lett belőle semmi, hiszen nem volt alapja úgymond... Ezt még két tárgyalás követte, az egyiken meghallgatták a két felet, a másikat az alperes ügyvédje akarta elhaslasztani, amit mi nem engedtünk, mert neki más elfoglaltsága lett volna a kiírt időpontban, ám tájékozódtam>> nem kell ott lennie neki is elég csak az alperes...minden csak időhúzás volt! A bírónő -nő volt ráadásul- végig egyoldalra húzott, nem is titkolta a kijelentéseivel és a viselkedésésvel. Az utolsó tárgyaláson pedig meghozta a döntését. Én úgy gondolom mindenképpen jó döntés volt tőlünk hogy addig is fizettünk, mert így kevesbb lett a különbözet. Mérlegeltük a 20000,- vállaltuk nem fellebbezünk, de azt az egyösszegű kifizetést képtelenek vagyunk teljesíteni, ha megszakadunk sincs miből!!!! Az egész ügy alatt volt bíróság, rendőrség, családsegítő álltal megvizsgált szociális körülményekről jelentés, időhúzás, részrehajlás...szóval minden! Rengeteg megaláztatás...de a vicc az egészben az, hogy jogi képviselővel a nyakában miért nem kérték rögtön az állam álltali megelőlegezést? Megkapta volna -nem a 10-15-20 ezret havonata hanem- a 35 ezret, és az állam pedig behajtotta volna a férjemen. Elkerülhető lett volna mindez, amennyiben valóban a gyermek érdekét és nem a sajátját tartja szem előtt. Ha az lett volna neki valóban fontos, hogy "miből vesz neki pl. cipőt" és nem pedig az " hogyan tudnám a sárba döngölni az ex férjemet"

timcsi0 # 2008.05.29. 11:06

A providentet én sem javasolnám.

Monalisa:gondolod ha ki tudnának fizetni HETI 5-6ezret(havi 25-30ezer) providentes hitelre akkor nem tudnák kifizetni a kedves exet is???

timcsi0 # 2008.05.29. 11:11

Macskusz:tényleg írjátok meg gyorsan a kérelmet a részletfizetésre!

Azért kérdeztem csak a gyermekek számát és hogy hány a közös,mert szeretnénk majd mi is csökkentetni a gy.t-t a jelenlegi 20%-ról 16,6%-ra.
Nálunk 2 gyermek közös és egy után fizet a férjem.Tehát 3 eltartott kiskorú gyermeke van.

A HOZZÁÉRTŐKET KÉRDEZEM:A MI ESETÜNKBEN IS ILYEN HOSSZÚ PROCEDÚRÁK SOROZATÁRA LEHET SZÁMÍTANI?VAGY EZ EGYSZERŰBB ESET?

macskusz # 2008.05.29. 11:16

Már fogalmazom a levelet .... amúgy minden eset más-és más valóban. A csökkentést csak abban az esetben célszerű kérvényezni, ha annak megvannak a megfelelő jogi hátterei, mint pl. új gyermek születése, jövedelmi viszonyok negatív változása és ehez hasonló dolgok, melyeket természetesen igazolni is tudni kell! Ám ha a Ti exetek nem ilyen "dög" akkor szerintem sokkal simábban fog menni....

timcsi0 # 2008.05.29. 11:42

Hát nagyon könnyen nem hiszem,hogy belenyugszik.Pénzéhes nőszemély nagyon.

De csak azért remélem,hogy könnyebb lesz,mert törvényileg 50% vonható a gyerekekre.Ha 3 kiskorú van akkor 3felé oszlik az 50%.Ezért szeretnénk csökkentetni.

timcsi0 # 2008.05.29. 11:43

És nálunk nem forintálisan van meghatározva hanem százalékos mértékben.
Jövedelmének 20%-a amit a munkáltató von.

marcika # 2008.05.29. 11:48

timcsi, függ attól is, hogy melyik bírósághoz tartóztok.Mennyire leterhelt.
A mi esetünkben is december óta húzódik, és még egy tárgyalás sem volt. Ugyanúgy mint Macskuszéknál az első tárgyalásra nem jött a bírónő, a köv. tárgyalást kitűzte 3 hónappal később.

timcsi0 # 2008.05.29. 11:54

Marcika!
Ti miért indítottátok?

(egyébként Veszprém Megyei Bíróság)