PESTI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG- Markó utca
itt zajlott/zajlik a mi történetünk...
Mindenképpen indítsátok el, amint lehetséges, mert jön a nyári szünet, a bíróság sem foglalkozik ilyenkor semmivel, de őszre már kitűzhetik a tárgyalást.
Gyerektartás dij
PESTI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG- Markó utca
itt zajlott/zajlik a mi történetünk...
Mindenképpen indítsátok el, amint lehetséges, mert jön a nyári szünet, a bíróság sem foglalkozik ilyenkor semmivel, de őszre már kitűzhetik a tárgyalást.
Minket az ex perelt be gyt növelésre(Pest megyei bíróságon). Abszurd összeget kér.
Kérni, bármennyit is lehet, akár... A bíróság a gyermek tényleges szükséglete - életkor stb. -, és az apa kötelezettség-vállalási képessége alapján dönt majd, remélhetőleg...
"Azért kérdeztem csak a gyermekek számát és hogy hány a közös,mert szeretnénk majd mi is csökkentetni a gy.t-t a jelenlegi 20%-ról 16,6%-ra.
Nálunk 2 gyermek közös és egy után fizet a férjem.Tehát 3 eltartott kiskorú gyermeke van.
A HOZZÁÉRTŐKET KÉRDEZEM:A MI ESETÜNKBEN IS ILYEN HOSSZÚ PROCEDÚRÁK SOROZATÁRA LEHET SZÁMÍTANI?VAGY EZ EGYSZERŰBB ESET?"
ezzel kapcsolatban valaki????
köszönöm
timcsi0!
A jogszabályban meghatározott (= maximált) 50% levonhatás adott, ahogy a 3 eltartott kiskorú gyermek is., innentől elsősorban a bíró(ság) leterheltsége, másodsorban az "ellenfél" esetleges tiltakozása a kért csökkentés miatt - de minek...
Mielőbb beadni a kérelmet, csatolni az apa aktuális kerestigazolását valamint a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát - a vonatkozó t.díj kötelezési ügyiratszámok megadásával.
Ameddig a bíróság másként nem határoz, sajnos a jelenlegi összeget/százalékot kell fizetni, legfeljebb utólag a túlfizetés miatt visszatérítés jár.
A bíróság viszont hozhat ideiglenes intézkedést ítélet előtt is. Más kérdés, hogy csökekntésről azért nem szeretnek hozni, de nem kizárt.
Gyermektartásdíj megállapítása esetében ügyvéddel kell a bíróság elé mennem? A férfi (Biológiai apa) ilyenkor kötözködhet? Vannakkörülmények, amelyek felmentik a díj fizetése alól? Az apasági nyilatkozat alól nem tudott kibújni, hiszen lombikprogramban vettünk részt, csak aztán ő lelépett. Azt mondta, igazából ő nem is akarta, csak én.
Pl. mondhatja ezt a bíróságon? Hogy én kihasználtam, spermadonornak használtam őt? (Már hallottam ilyet)Ha nincs bejelentett jövedelme, csak sok-sok feketén megszerzett akkor mire számítsak? Hogy menjek a perre? A keresetben mennyire kell mindezt részletezni?
Segítsen valaki!!!!!!!!!!!!!!!
A jogi képviselet nem kötelező. Vita a mértéken lesz, nem a jogalapon. Ha nincs bejelentett jövedelmi, akkor gyermekenként 10-12e Ft-ra lehet számítani, hacsak nem tudod igazolni, hogy a nem bejelentett jövedelme magas. A bizonyításhoz viszont jól jöhet egy jogi képviselő.
Visszaolvasva a fórumot, végre megértettem, mit akart Macskusz.
Nem "tartásdíj túlfizetésből" keletkezett a fizetési kötelezettsége, hanem "tartásdíj nem fizetésből".
Nem mindegy. (más a jogosult, kötelezett, lehet, hogy érdemes lett volna utánanézni az ítélkezési gyakorlatnak is, stb.)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
bobabi:
Az említett érvvel akkor sem tudna kibújni a tartásdíj fizetése alól, ha igaz lenne. Ha nincs bejelentett jövedelme, tartásdíjat akkor is meg fognak ítélni. (olvass vissza pár oldalt, elég részletesen le vannak írva az ítélkezési gyakorlatban a megítélt összeg vonatkozásában figyelembe vett szempontok)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Sziasztok!
Továbbléptem, voltam a gyámhivatalban. Hát nem tudom, a gyermektartás megelőlegezésének kérése sem egyszerű folyamat.(Irtam nektek, hogy a volt férjemtől nem tudta a végrehajtó behajtani a gyermektartásdíjat)Először is kérik tőlem és a páromtól a jövedelemigazolást (nem tudom, mi köze a gyermektartáshoz, hiszen váláskor a bírósági tárgyaláson sem kellett részemről benyújtani), plusz külön nyomtatványon kell vagyonnyilatkozatot tennünk.
Ezután jegyzőkönyvet fognak felvenni, majd megpróbálják megkeresni a volt férjemet,(ha nem találják, akkor közbelép a rendőrség) őt behivatják, és próbálják rávenni, hogy fizessen. Eközben természetesen mennek a hetek, valószínű lesz, hogy hónapok, pénz még sehol.
Az elmaradt 6 hónappal (amiből biztosan több is lesz)a gyámhivatal nem foglalkozik, azt mondták menjek vissza a bíróságra.Onnan indultam!Kész cirkusz!Megér ennyit a 10000 Ft.?!
„(nem tudom, mi köze a gyermektartáshoz, hiszen váláskor a bírósági tárgyaláson sem kellett részemről benyújtani),”
Gyvt. 22. § (1) A gyermektartásdíj megelôlegezésének akkor van helye, ha
- a gyermeket gondozó szülô vagy más törvényes képviselô nem képes a gyermek részére a szükséges tartást nyújtani,
feltéve, hogy a gyermeket gondozó családban az egy fôre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét.
Ez a vicces a jogban. égigcsináltam egy férfival egy lombikprogramot, hogy gyermeke lehessen orvosi segítséggel, aztán az úr meggondolja magát: "Bocs, nem ér a nevem!" Nagyobb emberismerettel kellett volna élnem? Most egyedül maradok egy babával, akinek nem lesz apja (senki nem kényszerítheti, hogy betöltse apai funkcióját), és még a kötelességére sem lehet kötelezni, hogy legalább anyagilag ondoskodjon a lányáról. Az a 10-12.000Ft, amit megállapítanak bejelentett jövedelem híján még a havi pelenkaköltséget sem fedezi.
Nem egy "becsúszott" gyerekről van szó, több éves orvosi előkészítésről, nyilatkozatokról, hogy mindketten akarjuk a gyereket. Mások évekig küzdenek egy lombikprogram sikerességéért, én pont egy olyn férfit fogok ki, aki még a segítséggel megszületett gyermekét is eldobja.
Elnézést, ezek biztos nem egy jogi oldalra tartoznak, lehet, hogy túl fiatal vagyok még a 30 évemmel, vagy csak későn érő, de képtelen vagyok hozzászokni az élet igazságtalanságához.
Tévedsz, kérheted az apaságának a megállapítását és gyermektartásdíjat. A jog ennyit tud segíteni.
sőt, ebben az esetben még az ellenbizonyítás is korlátozott. (tehát pl ha nem az apa spermájával lettél megtermékenyítve, akkor sem támadhatja meg az apaságot)
tehát szerintem igenis jó a jogi szabályozás.
_Wasp_
és felesleges megoldása
(„tehát pl ha nem az apa spermájával lettél megtermékenyítve, akkor sem támadhatja meg az apaságot)”
Már ha így járult volna hozzá az illető. De, ha jól értettem a kérdést, itt nem ez a helyzet, itt az úriamber ahhoz járult hozzá, hogy az ő magzatja legyen az illető gyerek, itt pedig nem korlátozott az ellenbizonyítás véleményem szerint.
amit írtam csak példa volt arra, hogy azért rendesen védi a jog a mesterséges fogantatás gyümölcsét. (a felháborodott post miatt)
_Wasp_
és felesleges megoldása
merthogy, ha az apa spermájával lett megtermékenyítve a kérdező, akkor mire fel mondhataná az apa, hogy "nem ér a nevem"? Szimpla ügy. Csak annyi az eltérés, hogy kevésbé romantikus körülmények között jött össze a baba.
(más kérdés, ha EZT akarta de AZ történt... de hát erre te is utaltál)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Ugye jól gondolom, hogy mind a ketten férfiak vagytok (Wasp és ÓbudaFan)? Nem az apaság megállapításával van baj, az alól papíron nem is tudott kibújni. Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgozom évek óta. A baj itt az emberrel van és ezen tényleg nem tud segíteni a jog. Egy felelőtlen férfi tönkreteszi egy kislány életét, akinek nagy szerencsével lehet majd egy pótapja, plussz még a fizetés alól is ki tud bújni bejelentett jövedelem híján, hiszen gondolom ti is tudjátok, hogy 12.000 Ft egy gyerek tartásában semmire nem elég.
És az úriembernek szerintem nagyon nem ártana a bűntetés. De azt sem a jog, sem az emberek, sem az öregúr odafent nem teszi meg, ő vígan éli tovább világát, és még ki tudja, hány életet tesz tönkre.
Jó a jogi szabályozás? Itt valami zavar van a fejekben. Nem donorspermás megtermékenyítés történt. Mennyiben más a szabályozás, mint nem mesterséges megtermékenyítésnél? Mit érek azzal, hogy nem kellene vérvizsgálattal bizonyítani, ha nem tett volna magától (finom felvilágosító rábeszélés hatására) apaságit?
:) Azok, de majd jön Mona és átbeszélhetitek az úriember sorsát.:)))
Azt kellene megérteni, hogy a jog korlátozott hatást képes a társadalomra gyakorolni. Azt el lehet érni, hogy az apa fizessen tartást, de semmilyen állami kényszerrel nem lehet arra kötelezni az apát, hogy pl. szeresse azt a gyereket. Márpedig, úgy érzem, a te igényed valahogy erre irányul.
Jobb dolgom is van annál, mint azon filózni, hogy valakinél a fogantatás természetes úton történt-e, vagy a kémcsőhöz rángattak valakit... Aztán ha utóbb még külön is problémák adódnak, a kettőjük dolgától kívülállónak jobb távol maradni.
Szokták mondani: egy nő úgyis magának szül gyermeket - hát csak tessék...
bobabi
Az én volt férjem is képes volt még a bejelentett munkahelyén is felmondani, csak azért, mert megtudta, hogy kértem a bíróságon a gyermektartás munkahelyi letiltását. 10000,-Ft-ról van szó.
Azóta papíron semmilye sincs.A törvény szerint pedig így nincs mit tenni.5 Ft-ot sem lehet tőle behajtani.
Ő közben meg éli világát, fél évente pedig új autó kerül a "segge" alá.Elég jól él ahhoz képest, hogy papíron nincs jövedelme. Az a szomorú, hogy ezt el is hiszik. Ilyen embereknek nem szólal meg a lelkiismeretük?De én minden utat végigjárok, ha nem is járok sikerrel, de talán egy kicsit megalázom más emberek elött.
Az lenne a kérdésem, hogy nyugdíjpénztár, kiegészítő nyugdíjpénztár, egészségpénztár, részvények ezek mind közös tulajdonnak számítanak-e, ha a házasság alatt történt a belépés és a megtakarítás is? köszönöm Sára

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02