Gyerektartás dij

HeLa # 2010.02.23. 16:28

Üdvözlök Mindenkit!

Nekem is van egy kérdésem:
Mi van, ha van egy határozat, hogy fizessek X összeget, de közben a jövedelmem a 0-ra esik vissza?
Az exem követelheti az elmaradásokat a megállapított összeghez képest?

Köszönettel,

monalisa1 # 2010.02.23. 15:40

Önkormányzat: gyeremeknevelési- valamint eseti ill. rendszeres szociális segély. Továbbá lakásfenntartási támogatás. (Ha esetleg ezeken már túl vagy akkor nincs ötletem...)

"Mona"
lakus hozzászóló

kimberli # 2010.02.23. 12:27

Köszönöm a választ.
A baj csak az,hogy amikor én 6 éve újra akartam kérvényezni az állam által megelőlegezettet azt mondták, hogy amíg a volt férjem nem kezdi el visszafizetni az előző állam által megelőlegezett tartásdíj összegét,addig ne is igényeljem, mert úgy sem adják meg.
Végrehajtást már 2x kértem, mindannyiszor sikertelen volt. Ez után akartam kérvényezni az államit, de nemet mondtak.
Ezek után már tényleg nem tudom mit tehetnék?!

kisokos # 2010.02.23. 10:39

kimberli,

a sikertelen végrehajtásról már régen igazolást kellett volna kérned a végrehajtótól, majd azzal a kezedben kérni az illetékes gyh-nál a tdíj állam általi megelőlegezését. Kb. ennyit tehetsz, ha magától nem hajlandó fizetni és nincs vagyona/jövedelme, ami végrehajtható.

kimberli # 2010.02.23. 08:35

Sziasztok! Az én volt férjem /10 éve elváltunk/ soha nem dolgozott bejelentett m.helyen, pont azért,hogy ne kelljen tartást fizetnie.Feljelentette az önk. mert nem fizette vissza az államit, feljelentettem pár évvel később én is,mert még mindig nem fizetett.Második pernél közmunkára ítélték,amit addig húzott,amíg beteg lett(?).Nem kellett ledolgoznia.Három éve állítólag tüdőrákot/áttétes!!!/ állapítottak meg nála,kérte,ha még nem jelentettem fel,ne is tegyem,mert beteg,nem tud fizetni.Én is tartós beteg vagyok,ráadásul m.nélküli lettem.Most ott tartok,hogy feljelentem a rendőrségen,de mit érek el vele? M.helye nincs, lakása nincs, kocsija nincs.Semmije nincs.
Nem fognak furcsán nézni rám, hogy minek jelentem fel,ha tudom,hogy semmit nem érek el vele?
Mit tudok tenni,hogy valami foganatja legyen a dolognak? Ha csak az önkormányzattól kap szoc.segélyt, arra lehet kérni letiltást?
Előre is köszönöm!!

kisa6 # 2009.12.15. 11:54

Szép napot!
Köszönöm a válaszokat,lenne még kérdésem.A bíróságon azt mondták,töltsük le netről a nyomtatványt,6 példányban adjuk be a bíróságra.De találtam kettőt is.501-es,502/a-t.Mivel nem akarunk ezért újabb költségbe merülni,ügyvéd nélkül szeretnénk beadni,csak nem tudom eldönteni,melyiket kell kitölteni.Köszönöm előre is a segítséget.

ObudaFan # 2009.12.15. 11:13

Ez azt jelenti, hogy 2 év múlva – ha ez idő alatt más bűnt nem követ el – ez mintha meg sem történt volna?

Vagy azt, hogy ha 2 éven belül továbbra sem fizet, egy újabb feljelentés és a bűnösségének újbóli megállapítása esetén már tényleges büntetést szabnak ki rá?

Mindkettő igaz.

anya45 # 2009.12.14. 23:01

Tisztelt Szakértők!

Gyermektartásdíj nemfizetése miatt feljelentést tettem volt férjem ellen. Nem a lehetősége hiányzik a fizetéshez, hanem a jóakarat. Már ítélet is született, ahol megállapították a bűnösségét: 2 évre próbára bocsátják, bár súlyosbító körülményként vették számba a fizetési szándék teljes hiányát, ill. az eltelt hosszú időt.

Ez azt jelenti, hogy 2 év múlva - ha ez idő alatt más bűnt nem követ el - ez mintha meg sem történt volna?

Vagy azt, hogy ha 2 éven belül továbbra sem fizet, egy újabb feljelentés és a bűnösségének újbóli megállapítása esetén már tényleges büntetést szabnak ki rá?

Utóbbi esetben, legalább remélhetném, hogy a bűntetés elkerülése érdekében inkább fizetne (már két éve egy fillért sem láttunk tőle)

Köszönöm, ha időt szakítanak kérdésemre!

UI: Elnézést, ha nem teljesen ide tartozik a kérdés, de a büntetőjognál valamiért a rendszer nem akarta rögzíteni.

anya45 # 2009.12.14. 23:01

Tisztelt Szakértők!

Gyermektartásdíj nemfizetése miatt feljelentést tettem volt férjem ellen. Nem a lehetősége hiányzik a fizetéshez, hanem a jóakarat. Már ítélet is született, ahol megállapították a bűnösségét: 2 évre próbára bocsátják, bár súlyosbító körülményként vették számba a fizetési szándék teljes hiányát, ill. az eltelt hosszú időt.

Ez azt jelenti, hogy 2 év múlva - ha ez idő alatt más bűnt nem követ el - ez mintha meg sem történt volna?

Utóbbi esetben, legalább remélhetném, hogy a bűntetés elkerülése érdekében inkább fizetne (már két éve egy fillért sem láttunk tőle)

Köszönöm, ha időt szakítanak kérdésemre!

UI: Elnézést, ha nem teljesen ide tartozik a kérdés, de a büntetőjognál valamiért a rendszer nem akarta rögzíteni.

ObudaFan # 2009.12.12. 14:18

Illetve magát a végrehajtási kérelmet a bíróságon kellene először benyújtani.

monalisa1 # 2009.12.11. 18:59

A bíróságon megmondják hol található a végrehajtó irodája.

kisa6 # 2009.12.11. 17:30

Hol és kivel vegyük fel a kapcsolatot?Köszi a választ

nandy # 2009.12.11. 15:03

Nem kell előre fizetni, de arra számíts, hogy a behajtott pénzből a vh. levonja majd a saját költségeit.

kisa6 # 2009.12.11. 12:46

Hol vegyem fel a kapcsolatat a végrehajtóval?Igaz,hogy nekem kell előre fizetni azért,amit nem biztos hogy be tud hajtani?Hány százalékot kell fizetnem?

kisokos # 2009.12.11. 10:55
kisa6 # 2009.12.11. 10:39

Köszönöm a választ.Ez azt jelenti,mivel alperes közölte,nem fizet,forduljunk a bírósághoz,vagy a gyámügyhöz?

_Wasp_ # 2009.12.10. 16:53

Azt, hogy az ítélet a gyermektartásdíj vonatkozásában fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kisa6 # 2009.12.10. 15:32

Szép napot mindenkinek!
Szeretném tudni,pontosan mit is jelent ez a mondat?

• Az ítélet a gyermektartásdíj vonatkozásában fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható.

Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2009.12.09. 18:02

Végrehajtás korlátozása iránti pert.

kiseva # 2009.12.09. 17:33

Köszönöm a választ,de nem értem milyen keresetindítást kérjünk.Menet közben elindította a gyermektartásdíj megemelését,mi pedig a leszállítást,mert páromnak nagyon kevés a kereste.3 peren vagyunk túl,múlt héten mondák ki az ítéletet,marad a 30.000ft,de mivel mi leszállítást kértünk a perköltséget ki kell fizetnünk.Mindeközben természetesen vonják a munkabéréből az 50% letiltást azóta is.Nem pontosan értem mire gondoltál a keresetindítással.Kérlek magyarázd meg egy laikusnak!Köszönöm!

_Wasp_ # 2009.12.09. 17:05

Kiseva:

bírósághoz kell fordulni.

(A bírósághoz fordulás alatt ezen a fórumon nem az érdeklődést (akár a nyilvános panasznapon feltett kérdéseket), és nem a jogerős ítélet meghozatala utáni érvelést, hanem a keresetindítást értjük.)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kiseva # 2009.12.09. 15:21

Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni!Én is azok táborába tartozom aki olyan párt választott magának akinek az ex-felesége mindenéből ki akarja forgatni.Legutóbbi akciója:múlt év júniusában a bíróságon feljelentette a párom hogy 90.000ft gyermektartásdíj hátraléka van.Havi 30.000ft-ot fizet a két gyermekére,Mi 15 napon belül felebeztünk,bizonyítékokkal alátámasztva hogy csak az utólsó havi gyermektartásdíjat mulasztottuk befizetni,tehát a tartozásunk csak 30.000ft.Ennek ellenére azonnal a végrehajtó a fizetése 50%-át vonatja még a mai napig is,Hiába érdeklődünk,járunk a bíróságra hetente nem bírjuk leállítani a letiltást.Kérdezném:mi bebizonyítottuk hogy jogtalan a letiltás,mert ugy tudom csak 3 hónap elmaradásért lehet letiltatni,neki semmi bizonyítékot nem kellett felmutatni és fél éve nem tudjuk leállítani a letiltást.Legyetek kedvesek mondjátok meg hová-kihez forduljunk hogy végre leállíthassuk a jogtalan letiltást!

ObudaFan # 2009.12.09. 13:20

Nincs mit.

Pilla # 2009.12.09. 11:48

Akkor ez lesz legelőször.

Köszönöm!

ObudaFan # 2009.12.09. 11:22

Mivel a panaszra 8 napod van, egyelőre azt nyújtsd be, ami már megvan.