Lajoska32! Majd ha a te agyad lesz oxigénhiányos állpotba és viseled utána ennek a következményeit (status epilepticus), nem a pénz lesz az elsődleges szempont az életedben és ezt a gyerekem 10 hónaposan élte át. És téged adna be a családod rehab intézménybe, mert van egy ex, akit csak a pénz érdekel, kíváncsi lennék, te mit éreznél?! Pontosan az a dolgom anyaként, hogyha már ezt hozta az élet, mindent megtegyek azért, hogy a gyerekemnek megadjak mindent, akár erőmön felül is, mert engem az anyai szeretet vezérel, nem a pénz!!!!!!
Marcika: Köszönöm, hogy te azon emberek közé tartozol, akik elfogadják a másságot és a szülői szeretet vezérelve, próbálsz saját tapasztalataidból erőt adni nekem.
Egyébként pedig a tartáson kívül az ex feleségnek jár még a családi pótlék, ingyen étkeztetés, tankönyvtámogatás, ő is igényelhet lakhatási támogatást, rezsitámogatást, akkor mi is kerül 60ezerbe. Egy 14 éves pedig ne járjon még bulizni, 8 után otthon a helye!
Gyerektartás dij
Törpanyu!Nagylányt elvinném egy foglalkozásra,lássa mit csinálnak ott a gyerekekkel,mennyit fejlődnek.Többről is lemond,mint képzelnéd,de ez rajtad is múlik!
Törpanyu!Nem Te adsz meg neki mindent,hanem mástól vennéd el!Nappali intézményről írtam,nem bentlakásosról.Egyszer el kell kezdeni a gyerekeket leválasztani magunkról,még ha betegek is.Az is rossz anya ,aki oviba adja a gyereket?
Van empátiám,azért is próbálak rábeszélni,hogy ne pereskedéssel töltsd az idődet,megvan a magad keresztje...
Lajoska32!Elég nehéz egy olyan ex feleséggel szót érteni, aki nem hajlandó szóbaállni veled, egyébként pedig köszönöm az eddigi hozzászólásaidat, de nem az anyai mivoltom becsmérlésére van szükségem, hanem arra hogy olyan tanácsokat hallgassak meg amit hasonló problémával küzdők éltek át. nem kívánok a továbbiakban olyannal vitatkozni, aki szerencsére nem érti mit is élek át.
Köszönöm a hozzászólásokat, de nekem nincs szükségem arra, hogy egyesek becsmérljenek. kiszálltam a fórunból.
Törpanyu!Nevelőanyám epilepsziás volt van lesz,teljes életet él.Nálatok kialakult,vagy egyszeri roham volt?Kamaszkorra sokaknak elmúlik,reménykedjetek,neki sajnos nem.De járt oviba,iskolába,dolgozik,autót vezet.(egyszer bevonták neki egy évre)
Nézz utána mi az, hogy status epilepticus, egyébként egy nap 6 nagyrohamról beszélgetünk!
törpanya:
Van amikor a kötelezett dacból sem ad annyit mint amennyit egyébként gond nélkül módjában állna - az elmérgesedett helyzet miatt...
Az élettársad volt feleségével ne te próbálj tárgyalni (...), vagyis a jelen párkapcsolatodból született- és sajnálatosan beteg gyermekhez a hölgynek jogilag semmi köze, ergo hozzád se...
Én úgy látom: a beteg féltestvérrel próbálod zsarolni az egészséges nagylányt, vagyis azt a másik családot. Próbáld másként kezelni a dolgokat, alapvetően békülékenyen, barátságosan.
Status epilepticus = a tudat feltisztulása nélkül egymást követő epilepsziás rohamokkal járó állapot.
Hát nem lehet könnyű (...) talán részben kinövi majd...
OFF
Lajoska, kikérem magamnak, sem a gyerekem sem mi nem nyomorgunk, nem nyaralunk havonta, és nem kell ruhát venni havonta. Bizony értékeli a Csík zenekart (2000 ft/koncert) és nem szereti az AC/DC-t (30e ft/ koncert). Nyaralni nem a Bahamákon szoktunk, és legfőbb érték a család a közös kirándulás. Mellesleg naponta 10 órát dolgozunk, és semmilyen támogatást soha nem kértem.
OFF
ezennel ezt a témát Veled lezártam, mert ez egy jogi fórum.
Nem én vagyok az, aki elmérgesítette a helyzetet. Teljesen jó kapcsolatunk volt a volt feleséggel, a gyerekünk születéséig. Addig úgy minden megtettem az ő gyerekükért, mint most a sajátomért. Gondoztam mikor beteg volt, mert a láthatásra úgy küldte a gyereket. Németet tanítottam neki. Bevontam az én családom életébe is. Közös program, stb. A volt feleség sérelmezte is miért ragaszkodik hozzám jobban a gyerek, pedig én csak szeretetet akartam adni neki, hogy kompenzáljam a válás okozta traumát. A gyerek sírt mikor haza kellett mennie, a szívem szakadt meg. De az anya nem akart belemenni, hogy velünk éljen a gyerek, a jog pedig anya párti. Én hiába próbáltam mindent megadni neki, akkor sem én vagyok az anyja! De azóta mióta megszületet a gyerekünk a volt feleség kifordult önmagából.Ezt tipikus volt feleség féltékenységnek hívják, mert ő a gyerekünket konkurenciaként tekinti, amit az élettársamnak meg is jegyzett. És eddig is próbálta az apa megmagyarázni neki, hogy ez nem így van, ő homokbadugja a fejét.
Köszönöm, a némi taglalással már sok minden érthető. Tudnám javasolni, hogy a volt párod próbálja rábírni a nejét orvosi kezelésre - vélem kedvezően megváltoznának a jelen sehogy se jó dolgot. (Ember legyen a talpán aki egy féltékeny = jellemhibás nőszemélyt el tud citálni pszichiáterhez...)
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!
Válófélben vagyok, 2 közös kiskorú gyermek, az anyánál. Az exem az ő anyjához költözött. Az ingatlan fele részben az exem, fele részben a testvére tulajdona, és az anyjuk haszonélvezetével terhelt. 4 szobás lakásról van szó (kb. 110 nm alapterületű). Kérdésem az, hogy az ismertetett tulajdoni viszonyok, valamint annak tükrében, hogy a feleségem odaköltözéséig kizárólag az anyósom használta és tartotta fenn az ingatlant, köteles vagyok-e elfogadni a feleségem azon igényét, hogy a rezsibe is szállják be (az általa kért gyerektartásba be lett kalkulálva ennek összege), úgy hogy annak összegét 3 felé osztjuk (feleségem plusz a 2 gyerek).
1.) Eredetileg a haszonélvezőt terhelik a fenntartással járó költségek, nem?
2.) Miért kell az egész lakás rezsijét figyelembe venni, ha abból két szobát kizárólagosan az anyósom használ?
3.) Egy óvodáskorú gyermekre ugyanannyi rezsi hányadot szokás felszámítani, mint egy felnőttre?
Köszi!
Marcika,mondtam,hogy számolj!
Nálunk:fűtés 30000/hó,kocsi:30000/hó(részlet nincs rajta,csekk+üzemanyag)villany:15000/hó,foci:4000/hó,osztálypénz:1000/hó
Most csak a legnagyobb fiamra nézve(11)eddig több ,mint 40000Ft.Ebben nagyon sok minden nincs még benne.Élelmiszer meg semmi.Szóval számold át,mennyi az annyi,én egyszer 1 hónapig írtam,még a Túró Rudit is ,azóta eü-i okokból nem teszem.És ő ugye még nem "jár ki"hétvégente.Szóval mennyit is költesz a 14 évesedre?Nem rossz az AC/DC,talán pár évvel ezelött...inkább Ghymes
Amit hiányolok törpanyánál,hogy neki a nagylánnyal számolnia kellett,elvált férfihoz ment.Meg a gyerekek valahogy elsikkadnak ebben az egészben,a pénz az amiről szó van(szerintem)
Attól mert a volt esetlegesen h...p...,neki nem muszáj azzá válni,vagy tévedek.Mindenesetre,itt voltnak semmi más baja nincs,mint kéri a pénzt,ahogy Ő is(mást nem írt)
Örülök, hogy egy kicsit sikerült megérteni. Nálunk már az is szóba került, hogy nálunk éljen a gyerek, de esélyünk sincs, persze az anya elzárkózik, mert akkor neki kellene gytartást fizetni, amit persze nem akar. A pszichiáterre pedig mi is gondoltunk, de "én csak a gyerekemet védem, mert jó anya vagyok" mögé bújva keseríti lassan hat éve az életünket és nem lehet neki megmagyarázni hogy ez a gyerekeknek káros. Éjszakai telefonhívások, "kedves" smsek, magánnyomozó. Volt minden részéről. Ezek után csoda hogyha, normálisan nem lehet vele szót érteni, akkor a passzivitással próbálkozunk, amire a válasz részéről a bíróság? És én nem találtam olyan paragrafust, amivel észhez lehetne téríteni. Abban reménykedünk, hogy a gyerek néhány év múlva nagykorú és akkor már az anya kikerül a képből és élhetünk mindenki számára normális életet. A gytartás pedig úgy tudom akkor már neki jár. Ezt a gyereknek is elmagyaráztuk, aki sikeresen megértette és nem veszi már be azt a mesét, hogy apád azért nem foglalkozik veled, mert nem érdekled. A gyerek könnyes szemeit pedig én néztem, mert az anyuka nem készítette fel lelkileg arra, hogy beteg a kistesó. Ezt is nekünk kellett megmondani neki.
Szoszó!Gyerektartás 2 gyerek után ált fizetés 40%-a.Ha úgy egyeztetek meg,hogy a gyerekek költségeinek felét fizeted,akkor részvétem,mert határ a csillagos ég!A rezsi:gázártámogatásnál mondjuk a gyerek nem számít egynek,de a tapasztalat:gyerek szereti a melegebbet,több villany,több víz(mindig teli a kád),az alapcsomag se jó neki a tv-n,szóval simán überel egy felnőttet!
Törpanya!Már nem hiányolom,elolvastam!Nagylány mit szól a dolgokhoz?14 évesen már megkérdezik a véleményét egy gyerekelhelyezésnél.De fenntartom:havi 30000 nem túlzás.
Kedves szoszo35!
A gyermektartás a gyermek alapszükségletének finanszírozásához szükséges(étel,ital,lakhatás, tanulás, stb; a luxus nem:magánintézményi taníttatás, külföldi nyaralás). Miért kellene a gyerektartáson felül, ami benne van a tartásban, még külön fizetned?
A gytartás megállapításánál a környezettanulmány lefolytatása esetén minden közös háztartásban élő bevétel-kiadást figyelembe vesznek. Tehát ha az édesanyjával él: anyós bevétele, feleség bevétele és a teljes háztartás költsége, és a két gyermek után járó bevétel és költség.
Én környezettanulmányt javaslok, mert akkor kiderül, hogy mennyi az annyi.
Lajoska32, mit szóljon szegény, viseli az anyját! Viszont ha elmozdítjuk tőle, sajnos biztos vagyok benne, hogy megromlik az anyjával a kapcsolata, aki annak ellenére amilyen, mégiscsak életet adott neki.Meg más városban lakunk, így új iskola, nuku barátok. Teljesen felforgatjuk az életét. Ez sem sokkal jobb. A legjobb lenne a normális hozzáállás, és egy anya nem csak anyának mondaná magát, hanem úgy is viselkedne és engem nem riválisnak tartana, mert más cipőben járunk.
törpanya:
Esetleg kezdeményezni kellene a nagylány hivatalos magatokhoz vételét., lesz majd bíróság által elrendelt környezettanulmány mindkét szülőnél, valamint egy 14 éves gyermek véleményét már megkérdezik. Jóváhagyás esetén természetesen a t.díj fizetésének "irány" is megváltozik - ha církusz hát legyen komplett...
Egy 16 életévét betöltött gyermek a gyámhivatal engedélyével átcuccolhat a másik szülőhöz (!), egyben kezdeményezni kell a bíróságon a t.díj "irányának" megváltozását.
Egy 18 életévét betöltött a továbbaikban netán már ott lakik ahol akar (...), egyben ha nappalin tovább tanul akkor un. felnőttartásra jogosult az addigi t.díj helyett.
monalisa! Komoly, hogy ha betölti a 16-ot (2010 március), foghatja a gyerek a cuccát, bemegy velünk a gyámügyhöz és közli, hogy innentől fogva apánál akarok élni és az anya nem tehet semmit?
Külön írom: a kicsinél a napi többszöri grand mal az szörnyű...
Ne is mond, a poklot jártam meg!!!
Komoly hát! Oda-vissza ki van ez vesézve itt a Fórumban, előző esetekben. Jogász is hozzászólt, nem is egyszer. (Majd holnap megpróbálom beidézni a megfelelő topicot ill. csjt. paragrafust.) Most bocs de "hív" az ágy...
Csjt. 77. § (2) "A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szűlői házat vagy a szűlő által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szűlők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az indokolt okból az érdekében áll."
A Családjogi Törvény megtalálható itt balra a "Szolgáltatások" menűsor "törvénytár" rovatban a "legfontosabbak"-nál - a csjt. rövidítés alatt.
És mi lényegesebb ok lehet egy indoklásra mint végre a beteg testvérrel együtt élni! (X időpontig van még majd' másfél év, van idő érdeklődni a gyámhivatalnál.)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02