Gyerektartás dij

kisné # 2008.08.08. 12:44

Gyöngyusz, ment az email!

Láma # 2008.08.08. 11:30

Gyöngyusz!

"a feljelentést nem ismeretlen tettes ellen inditottam, de a rendőr segített, tanum is van, bizonyítékaim is vannak, melyeket beadtunk."

Miket említettetek a feljelentésben zaklatás fogalom alatt,amire bizonyíték is van? (Ha nem vagyok indiszkrét.)
Csak a bumeráng hatás miatt érdeklődöm..,nehogy visszaüssön.
A bíróság gondolom majd az ő lakhelye szerinti lesz,mégiscsak járnod kell arra sűrűn.(mégha közvádas is)

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

Gyöngyusz # 2008.08.07. 16:14

kedves Láma, nagyon köszönöm a tanácsot.
gy.

Láma # 2008.08.07. 16:11

Szerintem ezt csak személyesen tudod elintézni egy előre megbeszélt időben. Sőt meg is kell szerintem várnod, hogy intézkedjen.Hiszen ha benne lakik valaki,akkor rendőri segítség is kell majd.Maximum megbízol valakit,hogy vegye át majd a lakást a honfoglalóktól.
Be kell mutatnod tulajdoni lappal és ami még a rendelkezésedre áll írat azzal,hogy jelenleg kizárólagos tulajdonod az ingatlan.
De mindenekelőtt be kellene mutatnod,hogy a volt férjed átvett tőled egy tértivevényes levelet,amiben felszólítottad hogy adja át a lakást kulcsokkal együtt kézhez vételtől számítva 8 napon belül.(Szóval fel kell előbb szólítanod,utána jegyző.

Gyöngyusz # 2008.08.07. 15:44

kedves Láma,

nem telefonon gondoltam, hanem levélben, hivatalosan, ugyanis sajnos elég sokba kerül ( több mint 200 km) az út és sajnos a válás miatt az összes szabim is oda van.

kedves többiek,

állítólag albérletbe kiadta a lakásomat, de ezt nem tudom biztosan, hiszen több mint 200 km választ el és nem mehetek minden nap a lakásomhoz, hogy ezt ellenőrizgessem, egy emailben írta meg hogy már a kislányunkat nem a lakásunkba fogja vinni, hanem az édesanyjához, mert kiadta..

a feljelentést nem ismeretlen tettes ellen inditottam, de a rendőr segített, tanum is van, bizonyítékaim is vannak, melyeket beadtunk.

bocsánat, de nem találtam " segítségkérés" topikot, és mivel a problémám elég összetett nem nagyon tudtam hova irjak, igy irtam ahol foglalkoztak velem.

a lakáshasználatáról nincs bírósági végzésem, az én tulajdonom, nincs haszonélvezeti joga, nem fizet érte, igy megpróbálom amit jogilag meg lehet, talán ez érthető nem????

üdv,
Gy.

nandy # 2008.08.07. 15:27

monalisa:

ez a téma két topikban is elindult, Gyöngyusz pedig leírta, hogy az albérlő lakik a lakásban, nem a férj.

monalisa1 # 2008.08.07. 14:50

Amúgy szerintem ez már nem ezen rovatba tartozik, hanem a "segítségkérés"-be.

monalisa1 # 2008.08.07. 14:49

Gyöngyusz

Egyszer azt írod hogy a volt férjed lakik a lakásodban, máskor meg hogy az általa "közvetített" albérlő., végül is ki ill. kik vannak a lakásban?!

Aztán ha ezt tisztáztad - legfőbb saját magad számára -, azon személy/személyek ellen kérhetsz bírtokvédelmet.

Láma # 2008.08.07. 14:00

Szia!

Telefonon nem szívesen fog veled beszélni ismeretlenül. Sok dokumentumot kell vinned hozzá,és majd ő mondani fogja hogy mit mutass meg belőle.
Nem árt,ha a bírósági végzésről eleve (2db)fénymásolattal fogsz odamenni és azt adod át, miközben elmonod tömören (ha lehet 1-2 mondatban), hogy miért jöttél.

A "zaklatás" feljelentést konkrétan a férjed ellen tetted meg, vagy ismeretlen tettes ellen tetted?
Bementél személyesen a rendőrségre és ők segítettek?

Gyöngyusz # 2008.08.07. 13:41

Szia Láma,

akkor is személyesen kell, ha én nem vagyok abban a városban?
írásban szerinted miért nem kérhetem?
Gy.

Láma # 2008.08.07. 13:00

Személyesen kell megkeresned a jegyzőt. (mármint, azon a településen ahol a lakás van) (ügyfél fogadási időben,esetleg telefonon időpontot lehet tőle kérni szerintem)Neki kell határozatot hoznia a birtokvédelmi ügyben, úgy tudom.

Gyöngyusz # 2008.08.07. 12:31

tudna nekem valaki abban segíteni, hogy az Önkormányzatnál milyen jogcímen lehet kérni a " birtokvédelmet" ?
sajnos mivel én a fővárosban lakom a lakás amit jogcímnélkül használ a volt férjem vidéken van arra gondoltam hogy levélben megkeresem az illetékes Önkormányzatot...de nem tudom, hogy mire vagy hogyan hivatkozzak a meglévő problémámra.

a tanácsotokat előre is köszönöm.
Gyöngy

Gyöngyusz # 2008.08.07. 12:26

most már csak arra lennék kíváncsi, hogy valóban lecsuknak e ilyenért valakit, vagy felfüggesztik ? ...

nálunk az a szitu, hogy még ő fenyeget engem...érdekes!
Gy.

Gonoszka # 2008.08.07. 12:01

Ülje le, ha neki az jobb!
Elég szomorú, hogy kis hazánkban ez így megy! A bíróságon elkeseredettségemben már majdnem az asztalt borítottam, látva, milyen flegmák és nemtörődömök voltak!
Szerencsére az én exem fizetett, sőt az előző nagy "minek dumálsz" flegmasága is eltünt!:)

Gyöngyusz # 2008.08.07. 11:55

kedves Gonoszka,

majdnem meghűlt bennem a vér...azt hittem hogy az exem válaszol..tőle kitelik..

igen, a feljelentést is megtettem, párhuzamosan megy most már az is.. bár szerintem amilyen az én exem tuti leüli inkább...nekem mindegy,addig se zaklat amiért szintén feljelentettem.
Gy.

Gonoszka # 2008.08.07. 11:49

Sziasztok!

Bírósági végrehajtás gyerektartás miatt??? Haha nevetséges! Én 3-4 éve vigigcsináltam, semmi nem történt! Az exem munkahelyére küldözgette a bíróság a levelet, mivel ők vonták le a munkabéréből, ahonnan szépen visszamentek a levelek a feladónak, azzal az indokkal, hogy azon a címen olyan nem található! A gazdasági rendőrségre került az ügy, mivel a cégbíróságon az a cím volt bejegyezve! A gazdasági rendőrség fefigyelt, hogy gyerektartás miatt van az egész, átadták a területileg illetékes rendőrségnek! Inenntől már felpörögtek az események! Gyerektartás nem fizetés kiskorú ellen elkövetett bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetése!!!! Mentem a rendőrségre tanuként, exem meg gyanusítottként, vettek tőle újjlenyomtot, bekerült a rendszerbe! A rendőrnő elmondta, hogy ha nem fizet, leüli, inkább fizetett!
Ahogy az elején írtam, ez kb 3-4 éve volt így, érdemes utánanézni, hátha még mindig így van!

Gyöngyusz # 2008.08.07. 11:30

és még valami:

Láma-nak igaza van:
"...A végrehajtási lapot a bíróság állítja ki,tehát először hozzájuk.A bíróság keresi meg hivatalból a volt férj lakóhelyén illetékes végrehajtót."

a gyerektartást behajtásának ez a menete, de egy lakáshasználatra Keresetet kell írni 4 példányban...

az önkormányzatnál még megróbálhatom " kiröhögtetni" magam...

Gy.

Gyöngyusz # 2008.08.07. 11:16

Sziasztok,

elnézést hogy ilyen sokáig nem írtam:-) de sok volt az ügyintézni valóm mint tudjátok.
szóval, voltam a bíróságon és a helyzet az, hogy nem végrehajtóhoz kellett mennem, hanem adtak egy nyomtaványt melyet 7 példányban ( ez nem vicc) ki kellett töltenem a gyerektartás végrehajtását kérve.
a lakás birtokvédelmét pedig 4 példányban meg kell írnom egy Kereset-ben de mivel ítélkezési szünet van, ezzel majd fognak foglalkozni ha beadtam...szóval az hogy szimplán csak megkeres az ember egy Bírósági Végrehajtót az olyan nincs....

kedves kisné,
neked üzenem, hogy az email cimem: gyongyusz2005@gmail.com..

úgy döntöttem, hogy a lakást " elárvereztetem", úgysem lakom benne, fizetni se fizet érte,,,nincs más...

igazatok van én sem tudom mit tehetnék mást...

üdv,
gyöngyusz

ObudaFan # 2008.08.03. 09:50

Nem is kell az adós lakóhelye szerinti végrehajtót megkeresni ehhez.

Láma # 2008.08.03. 07:07

Áron!

A hölgy Budapesten lakik, a volt férj meg valahol máshol,tőle távol.Szerintem nem kell keresgélnie az ottani végrehajtót,elég ha bemegy a pár utcával arréb lévő közeli bíróságra.
(De ha sok ideje van,akkor a Vht 12/A.§(1) is él.)

ObudaFan # 2008.08.02. 13:16

Vht. 12/A. § (1) Az önálló bírósági végrehajtó hatáskörébe tartozó ügyben a végrehajtás iránti kérelmet a 11. § (2) és (3) bekezdésében foglaltak közlésével az illetékes végrehajtónál is elő lehet terjeszteni. Ebben az esetben a végrehajtható okirat nyomtatványt a végrehajtó tölti ki, és továbbítja a végrehajtás elrendelésére jogosult bírósághoz.

Láma # 2008.08.02. 11:58

Persze ha van jogerős határozat, és az adós nem teljesített, csakis akkor.

Láma # 2008.08.02. 11:56

A végrehajtási lap kiállítására az elsőfokú bíróság a jogosult. - Én ezt olvasom a Vht-ben.

2. § (1) A bíróság, illetőleg a végrehajtható okiratot kiállító szerv a végrehajtható okiratot - a 10. § d) pontjában említett végrehajtható okirat kivételével - megküldi az adós lakóhelye, illetőleg székhelye szerinti végrehajtónak és a végrehajtást kérőnek.

ObudaFan # 2008.08.02. 10:58

Amire van jogerős bírói határozat, arra lehet vh-t kérni, a vh. lap kitöltését egyébként az önálló bírósági végrehajtótól is lehet kérni. amire meg nincs jogerős bírósági határozat, arra előbb pert kell indítani.

Láma # 2008.08.02. 07:41

A végrehajtási lapot a bíróság állítja ki,tehát először hozzájuk.A bíróság keresi meg hivatalból a volt férj lakóhelyén illetékes végrehajtót.