Gyöngyusz:
Nem tudom, mit tehetnél.
Szerintem menj el a végrehajtóhoz, ne várj holmi levélre, válaszra.
Vagy fordulj az illetékes önkorm. jegyzőhöz és kérj birtokvédelmet.
Vagy várj még egy kicsit itt, hátha erre jár egy jogász.
Gyöngyusz:
Nem tudom, mit tehetnél.
Szerintem menj el a végrehajtóhoz, ne várj holmi levélre, válaszra.
Vagy fordulj az illetékes önkorm. jegyzőhöz és kérj birtokvédelmet.
Vagy várj még egy kicsit itt, hátha erre jár egy jogász.
Gyöngyusz, ismerős dolgokat élsz át! Nekem le kellett mondanom a legalább 25 milliós családi házunk 1/2 tulajdonjogáról, cserébe a gyerekért. Jó mi? De sajnos vannak élet helyzetek, amikor az ember inkább a nyugalmat választja a gyereke miatt, és csapot papot, élete munkáját hátrahagyva újra kezd mindent. Több százezer forintos jövedelemmel gyerektartást nem fizet, sőt még plussz költséget okoz nekem azzal a mániájával, hogy a gyerek dolgait "elfelejti" visszahozni, vagy éppen elhagyja egy-egy kapcstartás alkalmával.
Az már csak hab a tortán, hogy élvezi, ha bánthat, kritizálhat, fenyegethet, persze a gyerek előtt.
a legszebb az egészben, hogy a gyámhivatal tehetetlen, a bíróságon állandóan fellebbez,időt húz...
Én pedig örülök, ha kihúzom hó végéig, és a gyereknek mindent be tudok fizetni.
Nincs privát email címed?
ezt én is így gondolom:
Szerintem ilyenkor semmis a bérleti szerződés.
Ha kiadná valaki a parlamentet albérletbe egy eszkimónak,attól még nem maradhat benne az eszkimó muksó,mert neki érvényes bérleti szerződése van.
…szerintem.
vagy így érezném helyesnek...
most már csak azt kellene tudnom, hogy feladjam e a levelet - kijavítottam a bérleti díjjal - és menjek e végrehajtóhoz, vagy ne?
megvárjam a végrehajtó előtt, hogy válaszol e a levelemre?
egyébként tudom mi a baja a volt férjemnek...sajnos a vagyonmegosztás nem történt meg, és van egy autó a nevemen ( hiteles az is ) és szerinte 2,5 millió Ft az autó értéke és mivel nálam van úgy gondolja hogy ezt ő " lelakja meg tudjam be a gyerektartási dijba"
nos elárulom, az autó egy Suzuki Wagon R amiért adnának 1,1 M Ft-ot és van rajta 1,6 M Ft hitel,amit én fizetek, meg fizettem eddig is, szóval sajnos egy nagyon " okos " ember a volt férjem. én meg eltarottam 12 évig...de ez már a múlt...
Á! dehogy! az anyukájánál. Nyilván ezt találták ki, hogy legyen pénze , munkanélküliből nem tudná még a rezsit sem fizetni.
Ki van ez találva! az anyukája a fő okos.
Láma,
sajnos nem házasság előtti vagyon.
2 éve vettem fel OTP kölcsönt egy társasházi lakásra, volt férjem BAR listás igy ő hitelt nem kapott.Úgy kaptam hitelt hogy az OTP kikötötte hogy ez a lakás csak is az enyém lehet, igy készült egy közjegyzői okirat hogy a férjem nem tart igényt erre a lakásra stb stb. a hitelt én fizettem,tőlem vonták bankszámláról. tudom házasság alatt feles. ezt rendeztük tavaly novemberig. de azóta se nem fizet érte hogy ott lakik, ki is zárt( zárat cserélt) és én nem tudom eladni , de nem akarok BAR listás lenni, mert van egy szaralak aki ebben élvez el.. szertnék bejutni a lakásomba, szeretném eladni, vagy én kiadni.
Apropó!
Tényleg! :)
Hol lakik a volt férj akkor?
Albérletben? :)
Nem végeztem még el a jogi egyetemet.
Gyöngyusz!
A két topicból válassz egyet kérlek, szűkítsük egy kicsit.
Ezek szerint ez az ingatlan a te házasság előtti külön vagyonod volt. Akkor meg eleve semmi köze hozzá.
A verőlegényeket felejtsd el,mert abból neked lesz nagyobb bajod.
Bíróságon kell kérni a végrehajtást.Neked oda kell bemenned.(Célszerű panasznapon.)A bíróság hagyja jóvá,ha jogos és ő adja tovább a végrehajtónak vagy a rendőrségnek intézkedésre.
Nandy!
Szerintem ilyenkor semmis a bérleti szerződés.
Ha kiadná valaki a parlamentet albérletbe egy eszkimónak,attól még nem maradhat benne az eszkimó muksó,mert neki érvényes bérleti szerződése van.
....szerintem.
Nandy!
jövedelemszerzés céljából, ugyanis munkanélküli, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, de legyen pénze,,ez tipikus esete annak, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, és élvezi, hogy BAR listára kerülök mert nem tudom fizetni a meglévő költségeimből a hitel...nem értelek...
amúgy meg jogtalanul adta ki, milyen jogon , hiszen a tulajdonos én vagyok! nem hiszem hogy én pl. kiadhatnám albérletbe a barátom lakását a tudta , beleegyezése nélkül,,,jól gondolom?
pontosítani szeretnék: a lakás mindig az én tulajdonom volt, nem a válás után került a tulajdonomba....akkor ez most változtat valamit?
még nem dobtam be persze, módosíthatom. rendben kérek bérleti dijat is, de ugysem fog fizetni, a gyerektartást sem fizeti, ő úgy gondolja, hogy miért kellene fizetnie neki bármit is? szóval írhatok én neki bármit, ugyse fog vele törödni. ezért irtam előszőr hogy drasztikus megoldással ( lakatos,verőlegény) nem e lennék előrébb..de mint irtam, félek, hogy feltöri és visszamegy a lakásba..
igen, egyébként én is úgy gondolom, hogy fizetnie kellene azért hogy ott lakik,de hiába tesz rá igéretet, az csak időhúzás nála.
februárban ügyvéd által készített papíron vállalta hogy fizeti a lakáshitelt, nos azóta se láttam egy fillért se..
ha kérek birósági végrahajtást akkor egy Biró fogja eldönteni még hogy megkapom e?
Nem is azt vitattam.
De a bérlőnek van egy aláírt szerződése, a bérleti díjat fizeti - tehát ő jogosan tartózkodik ott - de legalábbis jóhiszemű használó. Szerinted mégis mi alapján raknák ki onnan? Ki mondhatja fel vagy támadhatja meg a bérleti szerződést?
Vajon a férj miért adta ki albérletbe a lakást, miért nem lakik ott ő saját maga??
Nandy!
Ha nincs semmi köze a volt férjnek az adott ingatlanhoz, és mégis kiadja albérletbe,akkor jogosulatlan gazdagodás is.(ami a tulajdonost illetné meg)
HÚÚÚÚÚ! Én is újranősült,elvált férj vagyok.Sok meggondolatlan ember!
„A volt férj ellen természetesen.”
Aha. Ne kerülje el a figyelmed, hogy nem a volt férj lakik a lakásban!
De azért érdekes lesz, ha kimennek a rendőrök, hogy nekik x.y-t ki kell lakoltatniuk, közben kiderül, x.y. nincs a lakásban, van helyette x.z., aki - vélhetően - egy érvényes bérleti szerződést fog lobogtatni.
"gyerektartást sem fizeti"
Tehát a gyerekek sem tudnak lakni az őket megillető lakásukban....,ezt azért megemlíteném a végrehajtónak.(azzal együtt,hogy most ez miatt albérletben kényszerültök lakni)
Amikortól kimondták a válást és a 100%-os tulajdonodba került az ingatlan,onnantól akár visszamenőlegesen bérleti díjat is lehetne kérni a volt férjtől.
Ha még nem dobtad be a postaládába,akkor említsd meg neki,hogy a XeFt/hó bérleti díjért maradhat augusztus 1.-től az ingatlanban. Attól az időponttól kezdve pedig,hogy nem jogosan lakott az ingatlanban, augusztus 1.-ig visszamenőlegesen fizessen XeFt/2 kedvezményes havi bérleti díjakat legyenszíves.
szóval, megírtam a levelet, melyben felszólítottam hogy hagyja el a lakásomat, és elmegyek hétfőn végrehajtást kérni, megmondom őszintén , hogy kiváncsi vagyok sikerül e..megígérem,hogy hétfőn megírom, hogy mi volt. egyébként ha tényleg ez működne nagyon örülnék, márcsak azért is, mert ki tudnám adni ill. el tudnám adni a lakást és végre anyagilag helyre rázódnék..oké így?
nagyon hálás vagyok a segítségetekért! tényleg! egy kis remény csillant végre eddigi kilátástalan helyzetbe:-)
KÖSZI
Akkor is a volt férj használja jelenleg az ingatlant,ő szedi a hasznait.(még ha nem is ő lakik benne,hanem egy bérlő)
A volt férj ellen természetesen.
És vajon ki ellen kér végrehajtást?
Nem a férj lakik a lakásban, hanem a férj bérlője.
hétfőn amúgy is mennem kell bírósági végrehajtóhoz mert a gyerektartást sem fizeti, akkor elviszem ezeket a papirokat is és megkérdezem. rendben?
Nandy!
A sima mezei rendőr igen,csak azt nézi.
De ha jól tudom,akkor a közjegyzői papír alapján végrehajtást kérhet Gyöngyusz, hogy szeretné birtokba venni a saját tulajdonát képező ingatlant.Nem kell pereskednie,ha közjegyzői papírja van róla,hogy 100%-ban tulajdona.
Irány a bíróság akkor a közjegyzői papírral,tulajdoni lappal.Keresel egy bírósági végrehajtót,hogy mit szól hozzá.
Nemde, Nandy?
be van jelentve sajnos:-(( nyilván bejelentettem anno..akkor mégsem tehetek semmit...:-(((((
„A rendőrök a papírokat nézik.Ki a tulajdonos,jogerős bírósági végzésben mi szerepel,(vagy a közjegyzői okíratban).”
Nem. A rendőrök azt nézik, ki van oda bejelentve. Ők nem vizsgálják a tulajdoni viszonyokat.
ezt most nem értettem:
" kérhetsz végrehajtást is a bíróságon."
ezt hogy érted?
és mi ennek az útja? írok egy levelet?
igen, teljesen az én tulajodonom ( pontosabban a banké) és van róla Közjegyzői Okirat is, szerinted menjek el ügyvédhez? igaz anyagilag sajnos ez a mostanra kialakult helyzetem miatt nem nagyon menne..
Ezek szerint törvényesen el is váltatok,papírod is van róla.Ha ez mind így van és van közjegyzői papírod is,hogy a te tulajdonodat képezi 100%-ban az ingatlan,akkor ezek szerint kérhetsz végrehajtást is a bíróságon.
A tulajdonjog védelme
Ptk. 115. § (1) A tulajdonjogi igények nem évülnek el.
(2) A tulajdonos a birtokvédelem szabályai szerint önhatalommal is kizárhat vagy elháríthat minden olyan jogellenes beavatkozást vagy behatást, amely tulajdonjogának gyakorlását akadályozza, korlátozza vagy lehetetlenné teszi.
(3) A tulajdonos követelheti a jogellenes beavatkozás vagy behatás megszüntetését, ha pedig a dolog a birtokából kikerült, követelheti a visszaadását.
igen abban, de nem hivatalosan. úgy értem, hogy nem szeretné a tulaj hogy ez publikus legyen, nyilván ő is fél az apeh-tól.
nincs a birósági végzésben lakáshasználati jog megítélve, csak annyi van a kezemben , hogy a Földhivatal által bejegyezve a tulajdonos én vagyok, van egy Közjegyzői Okiratom " Vagyonjogi megállapodás" hogy erre a lakásra nem tart igényt sem a házasság sem annak megszűnése esetén sem. ezt egyébként az OTP hitelfelvételkor kellett készítenünk mert a hitelt egyedül én vettem fel, de erre azt mondták, hogy ez "sz-t" sem ér..kérdem én akkor meg minek? de a családjogi törv.re hivatkozva ez a papír mintha nem is lenne....mit gondolsz?
Értem.
Te most albéletben vagy?
Merthogy akadályoztatva vagy a saját tulajdonodat képező ingatlanod használatában, ergo károkozás is történt.(Valahol laknod kellett.)
Lakáshasználati jog? Nem értem.Miért lenne,ha nem tulajdonos benne,ha már elváltatok,ha nincs haszonélvezeti joga sem az ingatlanon.
A rendőrök a papírokat nézik.Ki a tulajdonos,jogerős bírósági végzésben mi szerepel,(vagy a közjegyzői okíratban).
ügyesen:-) írtam egy levelet, rendesen , nem névtelenül, van egy apehban dolgozó barátnőm, az felment azokhoz akikhez egy ilyen feljentés megy, moondták hogy nyugodtan írjam meg, kimennek és ha igaz akkor megteszik a szükséges intézkedéseket.
a szerencsém még az is, hogy Bírósági jegyzőkönyvbe mondta hogy alkalmi munkákat végez ( nem hivatalosan) melyből származik jövedelme...gondoltam ezzel együtt megteszi majd az apeh amit én nem tudok.
hidd el nekem se könnyebb és nem én akartam a háborút én nagyon padlóra kerültem azzal ahogy elbánt velem.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02