Na igen a gyereket nevelő szülő természetbeni gondoskodása.....én is ezt várnám el az extől. Felelősségteljes gondolkodás.....én is ezt várnám az extől. Ugyanmár hogyan is várhatná el az ember attól, aki 17 évesen szüli meg a gyereket, pusztán azért, mert azt hiszi, hogy a pasijának sok pénz van a bankszámláján és miután kiderül, hogy csúnyán melléfogott, sorozatos házasságtörések elkövetése után továbbáll a gyerekkel, aki neki csak azért kell, hogy ne neki kelljen gytartást fizetnie (és ezt nyiltan meg is mondja). A gyereket az anyós nevelgeti,(minden álldott hétvégén nála volt a gyerek, miközben anyuka "új apát keresve" címszó alatt huszonévesen bulizgat, piálgat)) mert ugye az apát a gyerekelhelyezésnél csúnyán elvérezteteti az ex ügyvédje.(a jog anya párti ugyebár).Nagymamának esélye sincs a gyerek magához vételéhez, mert rákos betegségben szenved. (Örök fájdalom nekem, hogy a lányom már nem ismerheti, mert a születése előtt nem sokkal elment). Így belekerülve a képbe én vállaltam át a gyerek nevelgetését, minden második hétvégén az anyóstól. Eredmény: engem jobban szeretett a gyerek, mint az anyját.Ex reakciója: Semmi közöd az én gyerekemhez!Ki nem állhatlak.Ö neki nem kell ,de nem adja; ha más próbálja pótolni a hiányt, azt utálni kell! Padhelyzet!!
Gyerektartás dij
Ne haragudj, de ez mind közömbös a t.díj összegét illetően. (Nemigen olvasni olyan családról ahol bár külön élnek a szülők de ennek elléne minden rendben van.)
Akkor köszönöm az eddigi eszmecserét, de én inkább a fórumozás helyett, eleget tennék "törvényi kötelezettségemnek", amely szerint gyereket gondozó szülőként természetbeni gondoskodást nyújtok a gyermekemnek. A témámmal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy megkapja az ex a gytartását az apa részéről, természetbeni gondoskodást pedig nyújtson neki az ex(anya),és hogy milyen felnőtt válik majd belőle, az pedig már legyen a szülei felelőssége!És köszönöm, hogy megerősítettetek abban, hogy ehhez az ügyhöz és hármójukhoz nekem semmi közöm.
Igen Törpanya!
Ismerős a helyzet!
Nehogy már Ő fizessen hiszen akkor miből élne? Bulizna?
Mivelhogy gyerek az nem kell neki?
Jaaa egyik szülő gondoskodjon a másik fizessen hát miféle kétszínű rendszer ez? Vegyem meg tán a gyermek szeretetét? Vagy az anyának az a 3 reggel és délután mikor 1-2 órára a gyerekkel van pótol mindent?
Igen lehet hogy a 70e Ft kevés a 2 gyermeknek de az a családomban 1 fő fizetése... Nem kétlem hogy sokba van 1 gyermek hoszen állandóan nálunk vannak, csak így nemigazán tudunk azt adni nekik amit kell. Én kifizetem (levonják) a gyt-t aztán - ismétlem ÖRÖMMEL - mi gondozom a gyermekeim. Mikor felvetettem hogy mikor nálam vannak 1 hónapig vagy több hétig ne kelljen arra az időre fizetnem elutasították... nem értem !!!!
Sagit!De ha el akarnád perelni tőle a gyereket, MÁRTÍRKODIK!! Jön a szóforgató ügyvéd és kiforgat téged és a párodat!!!! Ergo ROSSZ szülő vagy, miért akarod a gyereket??? Ez a VALÓ VILÁG!!!Sajnos!!!Érzelem és emberség nélkül!!!!És mindenki arról szónokol, hogy a gyerek a legfontosabb, de tettek nem követik, csak marad az üres szó!!Sok kitartást neked és a párodnak, NEM VAGYTOK EGYEDÜL!!!
Monalisa, Kaméleon! "A gondozó szülő gondoz, a fizetésre kötelezett szülő fizet…" Következésképpen: az anya törvényi kötelezettsége a nevelés, gondozás; az apáé a gytartás fizetése. Akkor nekem nem kell semmit tennem az ő gyerekükért, csak a sajátomért.....
Hátha ez a törvény, akkor legyen.....
Az a nő egy link személy, nemigen anyának való... Te egészen más vagy, már a saját gyermeked sorsa miatt is.
Ha nem fogadnátok rendszereséggel a nagylányt csak vele tolnátok ki., a szíve hozzátok húz - nem semmi.
Az apa ki van akadva azon, hogy én kivagyok akadva azon, hogy nem találok megoldást. Ö csak azzal bíztat:A gytartási per a bírón múlik, az exel nem lehet mit kezdeni; majd ez az idő is elmúlik. Az hiszem igaza van.
Sziasztok!
Szeretnék némi segítséget kérni!
Az lenne a kérdésem, hogy ha az exem minden vagyonát külföldre menekíti, ott vásáról ingatlant (hogy kinek a nevére, milyen arányban/felosztásban nem tudom) és nagy valószínűséggel elképzelhető, hogy ki is költözik, akkor van-e arra lehetőség, hogy a gyermekemnek járó bíróságilag megállapított 16,6%-os gyerektartást ugyanúgy megkaphassam? vagy, ha szándékosan nem bejelentett helyen fog dolgozni, akkor gyakorlatilag tehetetlen vagyok, mert esély sincs a tényleges jövedelme stb. igazoltatására?
A lényeg az, hogy lassan 7éve nevelem az alig 9éves lányunkat. Miután neki előző házasságból van 2 másik /15,18évesek/ így 16,6% lett megítélve. Bár én annak idején mtam, h levonással szeretném, valamiért ez mégsem így lett. Az exem azóta is, hasra ütve, annyit küld amennyi neki még kényelmes. Jelenleg 1éve 30-ezret, de előtte több, mint 2évig 25-öt küldött emelés nélkül. Na most hozzá kell tennem, hogy már 6éve is 150-230ezer között volt a jövedelme, miután banki szférában hitel, befektetés stb. dolgozik. Bár ő állítja, h most is csak 150et keres, és ezt nagyon kétlem, hogy ua szakmában 6év elteltével is au keres. Több, mint 2éve kérem, hogy hozzon a banktól jöv.igazolást, hogy láthassam, hogy tényleg megkapom-e a hivatalosan járó összeget. /nem bejelentetti viszonyban van/volt, hanem, mint vállalkozó (most nem tudom mi) volt leszerződve. Természetesen a neki járó juttatás az igazolható volt régen is. Folyamatosan megtagadta ezt a kérésem és értetlenkedett, hogy mit akarok. /persze, mert akkor kiderült volna, hogy közel sem azt fizeti, mint amennyi a jövedelme alapján járna/
Azt hozzá kell tennem, hogy a pénzen kívül semmi más egyéb ktsg.-hez nem járult hozzá. A beiskolázástól kezdve minden az én gondom volt. /most 3.-os a gyermek/ még egy db ceruzát sem vett soha. /pedig megtehetné, mert bár semmi közöm, de jó pár éve örökölt több 10milliót/. A nyarak is mindig az én gondjaim, ő elviszi egy hétre v. 10 napra külföldre nyaralni, a többi 2hónapot meg én oldjam meg ahogy akarom! hiába kértem, hogy segítsen be táborba stb, mert én nem tudok heti 10ezret kifizetni, mindig elhárított. évek óta szeretne a kicsi biciklit, de mta neki, hogy nem vesz. 2hetenkénti 7vége van ugyan megítélve, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy ez hányszor volt. Ált. 2hetente szombaton elviszi 10-11között és du. hozza és ennyi. Most 2008-ban viszont sokszor volt, h lemondta a napját és több alkalommal is 4-5-6hét után találkozott a lányával. nyáron mindössze 6napra vitte el a Balcsira, és rögtön 3ezerrel kevesebbet fizetett, holott soha nem adott többet, ha én voltam az ő napjain is helyette. Rengeteg a kiadásunk, csak a kosár edzés havi 8ezer, a felszereléseiről nem is beszélve, és hát sajnos /v. hál isten/ nagyon gyorsan nő,/alig 9éves és most lett épp 37-es a lába és 158-164-es rucikat kell vennem/ így negyed évente cipő/ruhatár csere. És sajna semmi külön segítséget nem kapok. november elején kértem exet, h segítsen de lerázott, h nincs /mint mindig/ erre 2 héttel később szombat délben közölte, h másnap reggel elutazik Franciaországba és majd csak másfél hónap múlva jön. Így egyszerűen. Elvitte dec.26-án délben a csajszit, du semmit sem szólt, most lett volna a hétvégéje, természetesen szokás szerint én kérdeztem rá sms, h mi lesz, erre megint kiderült, h majd csak egy hónap múlva jön haza, majd utána jön látogatóba. Közben lányomtól tudom /mert beszélték/mutatták karácsonykor/, hogy a testvérével együtt /aki nov óta kint van/ vesznek Franciáknál házat. /ill valószínű most már meg is vették és azért vannak kint/
És most nagyon tartok attól, hogy ezért is húzta el, hogy nem hoz igazolást a jövedelméről, mert mostmár ezek után nem is lesz majd neki, mert minden jel arra utal, hogy ott fognak hamarosan letelepedni.
Tud-e nekem erre valaki segítséget, hogy ha ez így lesz, akkor lesz-e még esélyem vagy így már semmi bizonyíthatóság nem marad....
Köszike!
Bodzacska,
Több kérdés felmerült bennem. Amikor a bíróság a 16,6%-ot megítélte, akkor nem volt minimum összeg a % mellett?
Ha vállalkozóként volt alkalmazva, akkor a jövedelméből nekik kellett az Szja-t, TB-t...stb fizetni, ergo itt az a kérdés, hogy mennyi a netto bére?
Ha külföldre megy (vagyonától függetlenül) attól még fizethet/fizetnie kell.
Nem köteles neked jövedelem igazolást bemutatni, sőt nem is igen szoktak ilyen kéréssel előállni.
Magyarországnak számos állammal van jogsegélyegyezménye a gyermektartás behajtására, így jó eséllyel be tudod hajtani.
Ha kevesebbet teljesített, a folyamatos és a - főszabály szerint - legfeljebb 6 havi hátralékos elmaradt tartásra az elsőfokon eljárt bíróságon végrehajtást kérhetsz.
Ezzel együtt perben kérheted a minimumösszeg felemelését, ha tartósan magasabb a jövedelme, mint ami alapján az előző minimumösszeg ki lett számítva. A perben pedig kérheted, hogy mutassa be a jövedelemigazolását.
marcika!
volt minimum összeg megítélve, 12e ft/hó inflációt követve /ez 7évvel ezelőtt/, de legalább a 16,6% fizetése. A jövedelmét max. kb. 20-25ezer ft. járulék stb. levonása terhelte, tehát még azzal is már akkoriban járt/járhatott volna a havi 30e. Ezzel szemben én még akkor gyesen voltam, havi 18.ért.
Ő azt mondta, h éhbéren van, a létfenntartásért küzd, aztán mikor felolvasta a bíró a jövedelmeit /amire nem számított/ alaposan megszégyenült, hogy mekkora összegeket keres. Ezt még a bíró is megjegyezte!
Járt volna a sok 100ezres különbözet megfizetése, de ezekről és sok minden másról le kellett mondanom sajnos, mert egy úgymond zsarolt helyzetben voltam.
9évig éltünk együtt. Nekem volt egy szoba-konyhás garzonom ahova odaköltözött. Akkoriban rengeteget jött a másik 2 gyerkőce, volt h heti 4-5 alkalommal én vigyáztam rájuk és foglalkoztam velük, mert ő csak annyit tett, h elhozta őket, aztán már ment is el otthonról. Mindegy. Így gyorsan pici lett a lakás és eladtam, majd pótlással vettünk egy kisebb családit. A rokona adott 700ezret, addíg míg hitelhez jutunk. sajnos ez 10-11 éve nem volt ilyen egyszerű, így én úgy döntöttem, h inkább eladom és nézünk másikat, de nem játszom el a becsületem. Azt hozzá kell tennem, h neki volt előtte egy kft.-je amit sok milla adóssággal becsődöltetett. így miután az ő nevére nem lehetett, így az én nevem lett egy bt. alapítva, h az akkori szódás vállalkozását tudja csinálni. Az üzem létrehozásához kellett némi tőke, így a másik kis házat pest megyében úgy vettük, h 1,5milla hitelt vettünk fel, h azt meg tudja csin. Sajnos akkor elkövettem azt a hibát, h 40% az ingatlanból az ő nevére ment, merthogy majd a hitelt stb. az ő fizujából lesz fizetve. /én akkor a 7.hónapban voltam a közös lányunkkal/. Előtte 2évvel halt meg az én apukám és amit én örököltem az belement a közös életünkbe, illetve ráment a sok mínusz helyrehozatalára. ugyanis okozott az ex egy életveszélyes autóbalesetet, aminek a szenvedője voltam és a mai napig is maradtak maradandó dolgok, így csak csökkent módban tudok én is dolgozni.
A hitelünkhöz az anyja nem vállalta, így az én anyukám és a párja jött kezesnek, azzal az ígéretével, hogy miután közben neki is meghalt az apukája, amint kapja az örökségét /ami kb 1-max 2év/ rögtön vissza lesz fizetve a hitel. Csakhogy ez előtt az idő előtt, ő szépen úgy intézte, h nyitott a tudtom nélkül egy másik számlát így a hitel nem lett fizetve és felmondták a szerződésünket és végrehajtás alá került a ház. Mi akkor tudtuk csak meg. Ráadásul egy ideje már csak a gyesemből és amiket otthon kiárultam szódát, abból a pénzből éltünk mert nem adott haza semmit /már gyűjtötte előre/ és így 5-6hónapos rezsitartozás halmozódott fel. Ekkor megcsinált egy műbalhét /hogy legyen oka elmenni/, jól megvert, az utolsó ütést úgy adta, h a gyerek a kezemben volt és utána elment úgy, hogy több, mint egy hónapig semmit nem tudtunk róla, nem jelentkezett.
Én ott maradtam 2ezerrel a zsebemben, 100ezres rezsi tartozással, végrehajtás alatt lévő házzal, gyesen egy 2éves gyerekkel. Nem kommentálom. Ja természetesen miután a Bt. a nevemen volt, annak a tartozási sem érdekelték, 2éve nem volt se bevallás se semmi. /több, mint 100ezrembe volt helyrehozatni + jól megbírságoltak/ holott az őmiatta, az ő vállalkozása miatt lett alapítva, de beltagként tehetetlen voltam. Ő azért csinálta ezt, mert tudta h kapja az örökségét, és /sajnos ebben anyósomnak is nagy köze volt/ nem akarta, h addigra közünk legyen egymáshoz. /na persze már nő is volt a háttérben de ez nem érdekes/ Aztán aláíratott velem ügyvédi papírt, amiben a bt tartozástól kezdve mindent magamra kellett vállalnom, az egyéb dolgokról lemondva, és ezekért cserébe volt hajlandó kifizetni az 1.6millás otp végrehajtást. Sajnos miután az én családom voltak a kezesek így tehetetlen voltam, mert ő hagyta volna elbukni az ingatlant. És persze kötelezett egy határidővel az ingatlan értékesítésére, amiből végül majdnem 50%-ot ő kapott meg. Ma már persze sokkal több a lehetőségem és nem hagynám, h így legyen, de akkor iszonyatosan kiszolgáltatott helyzetben voltam. Egy éve, 2millát fizettem be a még közös, felhalmozódott apeh tartozásunkra. Én több, mint 3milliót buktam a válásunkkal. És sajnos sorolhatnám még... így is bocsi a hosszú levélért.
Szóval úgy gondolom, hogy a minimum ezek után, hogy joggal elvárhassam azt, hogy a gyerekem igenis megkapja azt, ami neki törvényesen is jár! És miután tudom, hogy sok 100ezret keres havonta, ezért is mtam h igazolja. Ez, ha tisztességes lenne, akkor természetes dolog lenne, és őt is védené, h láthassam, h ő tényleg azt és annyit fizet ami jár. És miután nem levonással jár, így más úton nem tudom ellenőrizni. Most minden évben menjek bíróságra felülvizsgáltatni??? Mondtam neki azt is, h a bírósági papírunkat adja le a cégénél, hogy autómatikusan levonják a gyerekre járó részt, így nincs /nem lehet vita/..de /nem véletlenül/ erre sem volt hajlandó.
Hozzátenném, hogy itt nem az a probléma, hogy ő jól keres és van 80 v. akárhány milliója, hanem h ezáltal megtehetné, h jobban gondoskodjon a gyerekeiről, de nem teszi. Ha csak egyszer megtette volna, h kézen fogja és azt mondja, h most elmennek ruhát-cipőt venni, vagy felesben beszáll a súlyos + kiadásokba /úgymint beiskolázás, tábor stb./ egy szavam sem lenne! De 2éve a saját szülinapját pl. zenés hajón ünneplte, míg a lányoknak sokszor tortát sem vettek és nem járult hozzá a szülinapi zsúrhoz. Sírva mta a lányom is, hogy ez milyen igazságtalan.
Anno az exének is mta, h ha követelőzik akkor elmegy fekete munkásnak és cseszheti a gyerektartást. Sajnos képes rá. És most is ezt csin, kivitték a vagyonuk az országból és abszolult ellenőrizhetetlenné és igazolhatatlanná tette a jövedelmét...
Szemét dolog, sajna ezt egy pasi megteheti.../minthogy azt is, h akkor ő most nem jön másfél hónapig, oldjam meg a dolgaim ahogy akarom + tudom../ mi meg vagyunk a szenvedő alanyai....
Fogadd meg OdudaFan tanácsát, és kérd a bíróságtól a minimum összeg felemelését.
A bíróság kötelezheti a jövedelemigazolás bemutatására, amit te nem kérhetsz tőle (kérheted, de nem köteles neked bemutatni).
Próbálj meg összefogni a volt exével, hátha ketten többre mentek.
törpanya: én 4 éve voltam ott, akkor volt 10 kezelés 50 ezer, és már az elsőért is fizetni kellett, igaz, hogy a vizsgálattal egybe volt. Most nem tudom mennyi. Nem TB támogatott és nyilván neked komoly anyagi gondot jelenthet, de próbálj meg segélyt kérni rá, vagy valamilyen támogatást szerezni, mert mindenképpen olcsóbb ha megtalálják az indokot, mint amit most elköltesz az "ingyenes" TB-re eredménytelenül. Beszélj a proffal, hogy mennyibe kerülne stb.
„De nincs különbség egy 14 éves és 2 éve beteg között! Ez aztán ELLENTMONDÁS!!!!” Egy 14 éves lány sokkal többet eszik, ruházkodik, iskolába jár, zsebpénz kell neki, szórakozik. Egy két éves kevesebbet eszik, kevesebb és jóval olcsóbb ruha kell neki, nem kellenek tanszerek, nem jár iskolába, nem jár szórakozni, nem kell neki zsebpénz, azonban betegsége miatt arra viszont költeni kell. Igy értettem.
A természetbeni tartás szép és jó, de nem elegendő, mivel azért valamivel a gondozó szülőnek is hozzá kell járulnia anyagilag is. Egyébként dolgozd ki, hogy mennyibe kerül egy hónapban a gyerek, próbáld kérni azt az összeget a bíróságtól arra hivatkozva, hogy Te ugyanennyit teljesítették természetben, de szerintem nem fogják elfogadni. A bíróság nem véletlenül vizsgálja a gondozó szülő jövedelmi viszonyait is. Ráadásul a legnagyobb igyekezettel sem lehet többet kihozni (különórákat is beszámítva), mint százezer forintot, már több ügyfelem próbálta, de egy gyerek havi költsége 40 és 100 forint között van átlgosan, beteg gyereknél lehet ennek a duplája maximum.
bodzacska: mielőtt bárminek nekifogsz nem lenne rossz tudni, hogy melyik az az ország, mert ha nincs egyezményünk velük, akkor feleslegesen próbálkozol és csak Neked kerül pénzbe.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Derill:
Az egyedül álló szülőnek, az iskolai étkeztetés támogatott vagy ingyenes; a tankönyv úgy szintén; az anya olyan cégnél dolgozik, ahogy iskolakezdési támogatást kap szeptben. Amíg egy 2évesnek évente ruhatárat kell cserélni, a nagyobbnak hosszabb idő múlva (nálunk is vannak ruhái, amit nem olyan ütemben cserélek, mint a kicsiét); a cipő árában, pedig nem mindig a méret a lényeg.
Ezzekkel az egyedül álló szülőknek járó 'juttatásokról' tudomása van a bírói gyakorlatnak? Esetleg figyelembe is veszik?
Mert ugye fordított helyzetben (ha nálunk lenne a gyerek, egész családban) nekünk ezek már nem járnának.
Más: A 'kijárásról', én szigorú elveket vallok(egy lánynak egy becsülete van); zsebpénz nélkül pedig én is felnőttem, mert megértettem, hogy ha telik a szüleimnek, megkapom amit szeretnék zsebpénz nélkül is. Lehet, hogy konzervatív elveket vallok, mert nem tizen-huszonévesen vállaltam gyereket, de én rémisztőnek tartom, hogy a most felnövő fiatal generáció mennyivel lazább erkölcsi normákat tart természetesnek.(nálunk az már 'nagy' volt, aki a szomszéd néni kertjének fájáról almát mert szedni). Gondolom a jogalkotók nem véletlenül vezették be azt, hogy 18év alatti szeszesitalt, dohányárut nem vásárolhat. (az ennél rosszabbakról ne is beszéljünk)
A napokban olvastam valahol, hogy Dél-Alföldön egyre növekvő számú a kamuból elváló szülők száma - éppen a "gyermekét egyedül nevelő anya" státusz okán. (Persze ebben bizonyára benne van a jelentős munkanélküliség, a család szociális helyzete stb.)
Ezt az egyedül álló anya dolgot én is furcsálom. Ők(gyerek, ex, párom) a válás után is ugyanazon állandó lakcímre voltak bejelentve a párom anyukájánál. Akkor jogilag ez most, hogy néz ki? Elválnak, de papíron közös háztartásban élnek, valójában viszont nem. De az általad említett esetben pedig valóságban is; akkor most hogyan egyedülálló?
Papíron... Vagyis bemutatja a házasságot megszüntető jogerős bírói végzést, a következő hónapban már ingyen van a gyereknek a bölcsi, az iskolai menza, kapja az önkormányzattól az iskolakezdési segélyt stb., és nem utolsó sorban az emelt összegű családi pótlékot. Ők bár el vannak válva (...) de t.díjat nem kér, valamint apuka a lakásrezsihez stb. továbbra is változatlanul hozzájárul - bármiféle vita nélkül. A hálószobába meg tán csak nem kukkant be a gyámhatóság...
Legtöbben önhíbájukon kívüli okból lépik ezt meg, mondhatni pénzügyi túlélési kényszerhelyzet.
Erről egy OFF-os történet jut eszembe.
A főnököm, aki "csak" élettársi kapcsolatban élt, ingyen kapta a gyereke a tankönyvet, menzát, kapott beiskolázási támogatást... amíg én mindent fizettem. Hogy honnan tudom? Egy osztályba járt a két gyerek.
Az élettársi kapcsolat estében ezt hogy sikerült neki összehozni, hiszen akkor sem egyedülálló. Ilyenkor ais csak szoc.alapon igényelhető.
Ne értsétek félre, én a szándékosság és a kényszerűség között teszek különbséget, bár a jog nem...
Miért evidens a jognak, hogy a válással egyidejűleg a különélés is megvalósul, főleg ha az állandó lakcím (ideiglenes nincs)is azonos az elváltak között?
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni! Másfél éves kislányomat egyedül nevelem születése óta. Édesapa még egy fillér gyerektartást sem fizetett, pedig van róla jogerős bírósági végzés. Sok mindent nem tudok tenni, mivel nincs állandó lakcíme és bejelentett munkahelye. Most éppen a végrehajtónál van az ügyünk, de szerintem ők sem tudnak vele mit csinálni, mivel nem találják.
Kérdésem a következő: A végrehajtóknál mennyi az ügyek elintézési ideje? Mikor várható, hogy bármi értesítést kapok, hogy legalább az állam megelőlegezze az elmaradt gyerektartást?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek érdemes-e elmennem a rendőrségre feljelentést tenni apuka ellen, mivel a tartozása már 300ezer forint. Hátha a rendőrség esetleg körözné és ők talán megtalálnák.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Dekra
Én úgy tudom, hogy az állam nem előlegezi meg. Szerintem, ahogyan én látom, követelőzéssel semmire nem mész. Hiába van jogilag igazad. Ha a férfinak nincs vagyona, akkor a végrehajthatatlan tartozást nem tudják végrehajtani.
Próbáld meg érzelmi oldalról megközelíteni. Ajánlgassad neki, hogy látogassa a gyerekét, milyen aranyos, őrá hasonlít, mennyire hiányolja az apukáját, küldjél neki fényképeket a gyerekről, többet érsz el nála.
Vagy, kérd meg, hogy ezt a könyvet nagyon szeretné a gyerek, és vegye meg nektek. Most jelent meg, én is láttam, nagyon aranyos, kemény papírból készült könyv, nem is drága, kezdjed ezzel.
Grimm kiadó, "Nyuszi és Muszi a hóban" ISBN: 9789637460623
Vagy, kérd meg, hogy vigye el a kicsit egy délutáni bábszínházi előadásra.
pár évvel ezelőtt futott a Vörösmarty színházban Zsurzs Katival egy nagyon aranyos gyerekműsor, azt hiszem "Nyuszi ül a hóban" volt a címe.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02