ez ilyen végső elkeseredés, mert engem az anyagi csőd szélére juttatott azzal hogy bent lakik a lakásban én meg fizetem a hitelt..és még élvezi, hogy BAR listára fogok kerülni, mert 300 e Ft kifizetése után úgy döntöttem hogy árvezze el a bank a lakást, én meg megyek az adósságaim miatt a börtönbe..szóval ezek után mi a nem szép? kizárt a lakásomból, kiadja albérletbe, anyagi csödbe kerültem. ez szép tőle?
megírtam a levelet ahogy tanácsoltad, de tuti hogy nem fog kiköltözni és félek a rendőrség is ki fog röhögni, mondván hogy lakáshasználati jog stb stb....
én ennél még drasztikusabb megoldást gondoltam:
lakatos, 2 verőlegény, kirakom,lecserélem a zárat ,de félő hogy rá 1/2 órára visszaköltözik. és ez azért nem két fillér... albérlőt meg azonnal nehéz odateremteni. de az ötlet jó. nos?
Gyerektartás dij
Ez azért érdekelne. Miként jelezted az Apeh-nek?
Betelefonáltál,email? Névtelenül?
Csak kíváncsiságból kérdezem.
Nem végeztem még el a jogi egyetemet.
"igaz az apehnál felnyomtam,,,de ettől még albérletbe van adva a lakásom…"
Ez azért nem volt szép.Benzint locsolsz az égő tűzre?
once again:
"én először is tértivevényes ajánlottal küldött levélben felszólítanám,hogy a levél átvételétől számítva 8 napon belül hagyja el a tulajdonodat képező ingatlant.Esetleg bele lehetne írni, hogy a 8 nap türelmi idő után önkényes lakásfoglalásnak tekinted és rendőrségi intézkedést fogsz ellene kérni."
akkor ha ő kiadta albérletbe és én feltöröm a zárat akkor is betörés? ajaj!
igaz hogy az engedélyem nélkül és ráadásul a tudomásom nélkül adta ki ami meg jogtalan , nem?
milyen jogon adhatta ki? teljesen kiakadtam ezen? kinek a nevében adja ki ha egyszer a lakás az én 1/1 tulajdonom??? megtehette? ha nem akkor mit csináljak?
igaz az apehnál felnyomtam,,,de ettől még albérletbe van adva a lakásom...
Én azért megnézném annak a nagyméretű albérlőnek az arcát,akinek a bérleményét éjszaka pajszerrel próbálnák kinyitni. :)
(Onnantól kezdve,hogy hivatalos bérlő van és feltöri a zárat, az betörés.)
igen jó lenne de előbb ki kellene onnan valahogy rakni..és szerintem az a problémásabb...
írtam, hogy attól félek, hogy hiába raknám ki feltörné a lakást és visszaköltözne mondván hogy ő oda be van jelentve..ez nagyon nehéz ügy...és tehetetlennek érzem magam..:-(
Az idézés azt jelenti,hogy összehoznak benneteket,mert szeretné meghallgatni a feleket a bíróság.
Most nyári szünet van.Ettől függetlenül én úgy tudom,hogy ha beadod ismét a kérelmet,és tényleg megalapozott,hogy pl.a pénzhiány súlyos megélhetési gondot jelent,akkor nyári szünet alatt is soron kívül dönthetnek.
Láma,
jún-ban beadott keresetemben kértem ideiglenes int-t, de úgy tűnik nem valósult meg, mivel csak az idézés jött a bíróságtól. Szülői felügyeleti jog sincsen jelenleg tisztázva.
Gyöngyusz!
A helyedben én kiadnám albérletbe szerződés alapján.A bérlő fizeti addig is a hitel egy részét és egyben vigyáz is a házra.
Egyszer majd csak jön egy vevő.Azzal meg foglalkozzon egy ingatlan közvetítő iroda.
A volt férjed már egy vadidegen számodra,nem? Már nem éltek házasságban, nincs házassági vagyonközösség.
Ha nincs joga ott élni,akkor te élj a jogoddal.
Szerintem ideiglenes intézkedést kell kérned a bíróságtól mind a gyermekek elhelyezésében,mind a tartásdíj összegében,mind a láthatásban.
Közös szülői felügylet van?
Csjt. 72. § (1) A szülői felügyeletet a szülők együttesen gyakorolják - ellentétes megállapodásuk hiányában - akkor is, ha már nem élnek együtt.
(2) Ha a házasság felbontása vagy a gyermek elhelyezése iránti perben a gyermeket a szülők megegyezése vagy a bíróság döntése alapján valamelyik szülőnél elhelyezték, a felügyeletet ez a szülő gyakorolja, kivéve, ha a szülők kérelmére a bíróság a gyermekelhelyezéssel egyidejűleg közös szülői felügyeletet rendelt el, illetve a szülőknek a közös szülői felügyeletre vonatkozó egyezségét jóváhagyta.
kedves Láma,
nem baj hogy nem végezted el a jogi egyetemet, tisztában vagyok azzal, hogy a választ adók még nem végzett jogászok,( tisztelet a kivételnek) , de egy ügyvédi irodába ha be szeretnél menni mert van pár kérdésed máris 10-20 e Ft-tal gombolnak le, és szerintem itt sokunknak az a problémája ( többek között) hogy nem engedheti ezt meg magának...
köszönöm, hogy válaszoltál.
azt szeretném még megkérdezni, hogy lakáshasználati jog ( ami nincs neki) az nem okoz problémát? arra gondolok, hogy ő a volt férjem, és be is van jelentve abba a lakásba. nekem furcsa, hogy a lakás tulajdonjogilag az enyém és mégsem.ha beperelne a lakásért,lehet azzal védekezni, hogy én miatta kerülök BAR-ra, mert nekem nincs rá pénzem, hogy Ő helyette fizessem a hitelt.viszont igy meg nem tudom eladni..
és ha kirakom, kizárom mi van ha másnap feltöri és visszaköltözik? sajna én a fővárosban lakom jelenleg a lakás meg vidéken van.tudsz valami tanácsot adni?
köszi!
kérdésem a következő: bontóper folyamatban, első tárgyalás majd ősszel valamikor, gyerekek nálam. Apuka kitalálta, hogy ügyvédi letétbe helyezi a gyerektartásdíjat-ami egy nevetségesen kevés összeg havi szinten sajnos-, mert problémái vannak velem. Heti több nap szeretne láthatást, mondjuk ez az egyik gondja.
Ez bevett dolog? - letétbe helyezés.
köszi a válaszokat
Andi
Kicsit nehézkes az eset,de szépen finoman is megoldható.
Ha nincs haszonélvezeti joga vagy tulajdoni hányada abban az ingatlanban, akkor én először is tértivevényes ajánlottal küldött levélben felszólítanám,hogy a levél átvételétől számítva 8 napon belül hagyja el a tulajdonodat képező ingatlant.Esetleg bele lehetne írni, hogy a 8 nap türelmi idő után önkényes lakásfoglalásnak tekinted és rendőrségi intézkedést fogsz ellene kérni, hogy a törvényes jogaidnak érvényt szerezz.
Ha 8 nap után még mindig ott van,akkor viszed a leveled másolatát a visszaérkezett tértivevénnyel a rendőrségre és kéred az intézkedést.
Hallottam hasonló helyzetről,hogy kiadta albérletbe egy nagyon nagy darab pasasnak 1 hónapra az illető,mert a volt párja nem akart kiköltözni.A nagy darab pasasnak volt egy nagy darab felesége és két gyereke is.Feljogosította a tulaj, hogy hívjon lakatost,ha nem tud bejutni.Adott fénymásolatot a pasasnak,hogy kijönnek a rendőrök,akkor igazolni tudja a tulajdoni viszonyokat és a bérleti szerződést mutassa meg.Gyorsan rendeződtek a dolgok.
kedves monalisa1, Láma és Goodwich,
nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segített
:-) azt kell hogy mondjam, ebben a mai jogi útvesztőben nagyon nagyon jól esik hogy kap az ember egy kis útmutatást, mégegyszer köszi nektek.
esetleg szeretném megkérdezni még, ha tudtok rá válaszolni,
van egy Földhivatal által a nevemre bejegyzett saját tulajdonu lakásom, elváltunk, a volt férjem pedig kizárt a lakásból. Van egy közjegyzői okiratom, melyben ( OTP ) lemondott a nevemre. A lakás OTP hiteles, nekem kell(ene) fizetnem. Kirakhatom őt onnan, szeretném eladni, de úgy hogy nem jutok be a lakásba nem tudom eladni,és most úgy néz ki hogy arra játszik, hogy BAR listára kerüljek. ha oda mennék egy lakatossal és kiraknám, megtehetem? vagy rendőrt hivhat? hangsúlyozom a lakás az enyém.egyedül. még annyi neheziti a dolgomat, talán, hogy kiadta albérletbe..
„„Úgy tudom,hogy ha megállapítják a kereset beadástól kezdődően a leszállított összeget,akkor azt a következőkben beszámítják majd.(Vagy nem kell fizetni egy darabig, vagy kevesebbet,amíg ki nem egyenlítődik.)“
Valaki tudna ezzel kapcsolatban a bírói gyakorlatról írni?
”
Igen, a túlfizetést be lehet számítani.
Kisné!
Kérj végrehajtást. A tartásdíjfizetési kötelezettség nem szünetel a nyári kapcsolattartás idejére, ezt nagyon helyesen gondolod. Végre fogják hajtani. Esetleg lehet indítani ellene büntetőeljárást is, tartás elmulasztása címén. Persze mindennek feltétele, hogy legyen végrehajtható határozat a tartásdíj fizetéséről. Ha nincs, akkor előbb a tartásdíj megállapítása iránt keresetet kell indítani, amelyben akár 6 hónapra visszamenőleg is követelheted a tartásdíj megfizetésst.
Goodwitch
2. hónapja nem kaptam meg a gyerektartást, az apa arra hivatkozik, hogy nyáron nála is vannak a gyerekek. Igen ám, de aruhákat én a dom, a gyerek szemüvegét, tanszereeit, tankönyveit én veszem.
Ráadásul saját cégének a főnöke.
Mit tehetek?
"Úgy tudom,hogy ha megállapítják a kereset beadástól kezdődően a leszállított összeget,akkor azt a következőkben beszámítják majd.(Vagy nem kell fizetni egy darabig, vagy kevesebbet,amíg ki nem egyenlítődik.)"
Valaki tudna ezzel kapcsolatban a bírói gyakorlatról írni?
Na csak megtaláltam mok.mok hozzászólását...
"...pereld be férjedet gyerektartásilag,mondjátok,hogy különéltek,a szociális juttatás is jobb." 2008.07.14. (gyerektartás díj)
„Mi kell hozzá?”
Vidd magaddal a bírósági végzést.
„Kihez kell fordulni? Bírósághoz? Végrehajtóhoz? Mi kell hozzá? Van költsége?”
Az adós lakhelye szernt illetékes végrehajtóhoz kell fordulni, és nem kell semmit előre fizetni.
Érdemes felleltározni az apuka vagyonát, mert ezzel gyorsíthatod a vh.-t.
És ne feledd, ha továbbra is rendszertelenül (vagy nem) fizet, kb. 5 havonta érdemes újra felkeresni a végrehajtót.
Pedig mok.mok így ajánlott valakinek valami hasonlót... A sógornőmék is egy háztartásban élnek,mégis fizet a férje(azaz a volt férje) gy.tartást.
Szamba13
Ismét a végrehajtóhoz, hiszen a t.díj fizetésről szóló jogerős bírósági kötelezés évekkel ezelőtt már megvan.
Nincs a saját nevén autó vagy motor, netán lakás és/vagy ingatlan melyre a végrehajtó foglalást rendelhetne el? (Ezt a neked kell tudni, és aszerint informálni a végrehajtót.)
Judmi
Amikor valaki közös fedél alatt él a gyermeke apjával, és mint ilyen bizonyára a pénz közös köztük, akkor vélhetően nincs mód az apát t.díj fizetésre kötelezni.
Egy eltartott gyermek után a t.díj 15-25%., ezen belül a bíróság által meghatározott minimum/hó összeget akkor is fizetni kell ha a kötelezettnek történetesen nincs állandó munkája. (Azt hogy miből fizeti, az az ő dolga, gondja, de akár a saját kárára is a fizetési kötelezettség.)
Monalisa
laikus hozzászóló
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Tudja valaki, hol és hogy lehet kérni a tartásdíj fizetésből való letiltását?
A válásunk után végrehajtó szólította fel a volt férjem munkahelyét a letiltásra (ez még kb. 2002-2003-ban volt), majd felmondott a munkahelyén, s ez után postán fizetett (már amikor).
Több éve így fizet, de nagyon rendszertelenül, már több havi pénz kimaradt, ezért szeretném kérni a letiltást. Kihez kell fordulni? Bírósághoz? Végrehajtóhoz? Mi kell hozzá? Van költsége?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
Szamba

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02